ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Niedziel
"Nie jestem powergamerem"

Re: ETC 2014

Post autor: Niedziel »

Sądzę że dla wszystkich jest to zabawa, ale jeżeli można przy okazji szeroko rozumianej radości, walczyć też o coś więcej, to czemu nie?!:)
Prawdziwy Legionista nie ma kaca...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

jak dla mnie wiekszy fun jest przy wiekszym balansie. A taki gwarantuje euro. PKS? Not so much.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Rince pisze:jak dla mnie wiekszy fun jest przy wiekszym balansie. A taki gwarantuje euro. PKS? Not so much.
Ile grałeś bitewek na PKS? Bo już 4tą czy 5tą stronę tematu się uzewnętrzniasz, że nowy draft > PKS. Więc chciałbym wiedzieć o jakiej próbie tu mówimy. Zakładam, że na ETC napykałeś już szambernaście.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Rince pisze:jak dla mnie wiekszy fun jest przy wiekszym balansie. A taki gwarantuje euro
no nie do konca.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Na PKS tez wpadlo kilka. Naprawde bedziemy sie teraz spierac, czy np doc na pks to zbalansowana armia i nic, a nic nie odstaje od reszty? Nigga plz... Te wszystkie opcje z podowojnymi ibkami, czolgami, etc, rozumiem, ze tez uwazasz z zbalansowane? Przykro mi, ale uwazam, ze sa armie, ktore bez radykalnych ciec zawsze beda odstawac od pozostalych. DoC/WoC/VC...
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Właśnie poczytałem PKS :)
Czy dobrze czytam, że beastmany oprócz możliwości generowania dodatkowego PD nie mają żadnych bonusów, a WE mają +100/-100 sztywne?
Zresztą z tego co pamiętam intencją twórców nie był balans (odwołuję się do wypowiedzi Dębka tylko) tylko zmniejszenie ingerencji ograniczeń zasad GW.
pozdro

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

swieta_barbara pisze:
Rince pisze:jak dla mnie wiekszy fun jest przy wiekszym balansie. A taki gwarantuje euro. PKS? Not so much.
Ile grałeś bitewek na PKS? Bo już 4tą czy 5tą stronę tematu się uzewnętrzniasz, że nowy draft > PKS. Więc chciałbym wiedzieć o jakiej próbie tu mówimy. Zakładam, że na ETC napykałeś już szambernaście.
Grał na pewno jedną z moim Kairosem i morzem bestii na brzytwie... średnio mu się podobało :D :D :D :wink:

Te porównania nie mają sensu. Euro jest euro, pks to pks.
PKS to alternatywa, nie każdy chce cisnąć i mieć "zbalansowane" rozpy. Pograć sobie po piwku jakimiś normalnie niewystawianymi herosami czy przegiętymi combami - why not, co kto lubi.
PKS powstało jako alternatywa, a nie zamiennik Euro.

I tak fajnie, że PKS mamy na 3 stronach. Jest zwięzłe, czytelne i każdy świeżak może je zrozmieć.
U Amerykanów z braku własnej kompozycji wszedł teraz swedish comp i klną w niebogłosy czytając tę księgę. :wink:

Moim zdaniem żadne porównania kompletnie tutaj nie pasują. Dwa inne systemy kładące przede wszystkim nacisk na inne cele: Euro na rywalizację, PKS na rozrywkę. Tyle.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Współczuję im. Oni tylko chcą w WFB pograć, a tu manul jak to obsługi wideo :D

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Rince pisze:Na PKS tez wpadlo kilka. Naprawde bedziemy sie teraz spierac, czy np doc na pks to zbalansowana armia i nic, a nic nie odstaje od reszty? Nigga plz... Te wszystkie opcje z podowojnymi ibkami, czolgami, etc, rozumiem, ze tez uwazasz z zbalansowane? Przykro mi, ale uwazam, ze sa armie, ktore bez radykalnych ciec zawsze beda odstawac od pozostalych. DoC/WoC/VC...
2? 3?

Nie chcę się spierać, po prostu porównujesz jazdę na nartach do picia piwa w klubie.

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

podbijam pytanie czy 2 Unity gutterów liczą sie za jeden wybór bo nie wiem czy dobrze interpretuje zapis "up to 2 units"
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

tak
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

dzięki za szybką odp. :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

JaSzczuras
Chuck Norris

Post autor: JaSzczuras »

Scar-Veteran Saurus on Cold One/Each 3 (or fraction) Salamander models, max 3
Zapis co do salamander mam rozumieć, że za każde 3 jakie wystawie zabieram jedną opcję wystawienia czy starczy, że wystawie jedną i wtedy mogę max 2 bohaterów na CO??

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Za każdą zaczętą trójkę zajmujesz miejsce. Czyli nawet jak wystawisz tylko jedną salkę to możesz już tylko 2 kowboi

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Czytam tylko temat dotyczący DoC i bardzo podoba mi się ich logika. Abstrahując od tego co wymyślają osoba trzecia widzi to tak:
1. Demony zostają pocięte w draft 1 (mimo, że kapitanowie proszą, aby draft albo zostawić albo poluzować).
2. Przychodzi feedback dotyczący demonów w draft 1 (zdania są podzielone).
3. Chcą ciąć dalej.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

No i dobrze robia, bo nurgle spam jest debilny, skuteczny, gra sam i wybacza tone bledow.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

"Ok"
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

To czy robią dobrze bo komuś się tak wydaje to mało mnie obchodzi. Jak dla mnie mogę grać na szwedzki comp. Chodzi o sam fakt, że robią wszystko na odwrót.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

lohost pisze:ba, mi sie nie podobaja nowe DE i uwazam ze sa samograjem...co kto lubi.

obecne przyciecie demonow jest imo ok, daje do myslenia, bez dziala da sie grac... imo ar zrobil slabiej przeciwnikom demonow, 2x4 moze wiecej niz 6,1,1...wystarcylo blokowac 1 problematyczny unit, teraz sa 2 ktorych nie mozna lekcewazyc
Totalnie się nie zgodzę dwie 4 < od jednej 6. 4 nie ma takiej siły przebicia połowi się ją zabijając 3 modele, a nie 5. Dodatkowo masz teraz 2 unity bestii, a nie trzy na stole mniej wystawień. Może pora odejść od pure nurgla i znaleźć jakąś inną ciekawą alternatywę.

Działa są mocne i nie ma co się oszukiwać, czy to imperialne, ogrowe czy też demoniczne. Ograniczenia powinny być nałożone na każde.

Gorzej, że znowu robione jest to totalnie w ciemno (cały comp). Widać to po niektórych armiach, które się boostuje ponad miarę zamiast po kolei dodawać w ramach potrzeby kolejne buffy.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

imperialne działo to dla Ciebie to samo co ogrowe i demoniczne? chyba nie ma o czym rozmawiać...
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

ODPOWIEDZ