EURO
słabyblundi pisze: To tylko taki pomysł, żeby nie czekać na ostatnią chwilę
IMO Polska jest specyficzna battlowo... u nas jest naprawde cala masa graczy ktora dalaby rade... ja wiem IMO nawet ze 30 osob, obecny system w naszych warunkach jest chyba najlepszy, TOP 3 ligi to 'najlepsi' gracze w danym sezonie, a wiec bedacy w najlepszej dyspozycji, dobieraja sobie 5 graczy z armiami ktore nie sa obcinane przez zasady, umiajacych grac tymi armiami i pasujacych do ich wizji druzyny, tak jest chyba ok...
Polska to nie Wlochy czy Dania, u nas nie ma takich krajowych gwiazd jak Fonta, Asger czy El Rey, ktorzy z automatu sa w druzynie i dobieraja sobie ekipe... jest za to duza liczba graczy na wysokim poziomie, przez to jest ogromna konkurencja, a przez to i silna druzyna
dlatetego IMO nie ma co kombinowac z systemem doboru do druzyny, tylko trzeba pojsc w kierunku sprawnego organizowania ekipy organizatorskiej, sponsorow itp...
Holan ma najlepsza srednia z mastertow a go nie wliczyles w to. Do tego jest Crus, ktory cisnie jak zawsze... Darek Polit tez ma nienajgorsze wyniki. Zresztea to nie sa wszyscy gracza majace jak najbardzoiej realne szanse na top3 w tym roku jak i rok temu na prawde nie jest pewne kto bedzie w top.Ziemko pisze:Nie ma ? Robson , Mlody , Thurion poki co pokazuja niezly poziom poki co w tym sezonie rowzniez...
- Kedziorson
- Masakrator
idźcie do Marka Konrada:D
oni nawet dojeżdżają...ole!
oni nawet dojeżdżają...ole!
mam pewien pomysł ale nie bijcie odrazu
mianowicie sprawa sponsoringu oraz po części wyboru reprezentacji mogła by być załatwiona inaczej
powiedzmy jeśli znależliby się ludzie, którzy chcieliby zorganizować turniej za free ( uwieźcie. da się ) czyli załatwić darmową sale, sponsorów na nagrody, nocleg za darmo. ustaliliby wejściówke na powiedzmy 30zł a cała zebrana kwota z wejściówek przekazana by była jako sponsoring dla reprezentacji.
tu motywacją może być frekfencja DMP ( ponad 200 osób )
osoba, która wygrała by ten turniej miałaby prawo wspomóc w wyborze drużyny na ETC oraz dostała nagrody od sponsorów turnieju
Jak taki system by działał??
1. każdy chętny powinien zgłosić swoją kandydature do końca października do LL
2. LL ma miesiąc na wybranie organizatora
3. termin turnieju powinien być w marcu ( dałoby to dużo czasu po turnieju na wybranie drużyny i dozbieranie brakujących środków
na koniec pragne dodać co mnie zmotywowało
w mniejszych miejscowościach można załatwić sale za naprawde śmieszne kwoty
sponsorów przy organizacji turnieju można łatwiej znaleść niż jednego sponsora dla drużyny i napewno nie wywali on dużej kwoty
przy łudzie szczęścia i 200 osobach na turnieju kwota sponsoringu wynosiła by 6 000 zł
to tylko propozycja i można ją jeszcze dopracować jak coś
pytanie tylko brzmi :
czy gracze przyjechaliby na taki turniej
p.s. tylko nie bić
mianowicie sprawa sponsoringu oraz po części wyboru reprezentacji mogła by być załatwiona inaczej
powiedzmy jeśli znależliby się ludzie, którzy chcieliby zorganizować turniej za free ( uwieźcie. da się ) czyli załatwić darmową sale, sponsorów na nagrody, nocleg za darmo. ustaliliby wejściówke na powiedzmy 30zł a cała zebrana kwota z wejściówek przekazana by była jako sponsoring dla reprezentacji.
tu motywacją może być frekfencja DMP ( ponad 200 osób )
osoba, która wygrała by ten turniej miałaby prawo wspomóc w wyborze drużyny na ETC oraz dostała nagrody od sponsorów turnieju
Jak taki system by działał??
1. każdy chętny powinien zgłosić swoją kandydature do końca października do LL
2. LL ma miesiąc na wybranie organizatora
3. termin turnieju powinien być w marcu ( dałoby to dużo czasu po turnieju na wybranie drużyny i dozbieranie brakujących środków
na koniec pragne dodać co mnie zmotywowało
w mniejszych miejscowościach można załatwić sale za naprawde śmieszne kwoty
sponsorów przy organizacji turnieju można łatwiej znaleść niż jednego sponsora dla drużyny i napewno nie wywali on dużej kwoty
przy łudzie szczęścia i 200 osobach na turnieju kwota sponsoringu wynosiła by 6 000 zł
to tylko propozycja i można ją jeszcze dopracować jak coś
pytanie tylko brzmi :
czy gracze przyjechaliby na taki turniej
p.s. tylko nie bić
Meter, nie chciałbym systematycznie i punkt po punkcie niszczyć Twojej propozycji, bo fajny gość jesteś, więc ograniczę się do życzliwego i zdawkowego "kiepski pomysł"
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Fajnie ze kombinujesz co by tu zrobic, jednak pomysl jest IMO nie trafiony, poniewaz:
- mamy w tym sezonie 13 masterow, to i tak duzo turniei dwudniowych/wyjazdowych, dlatego wciskanie kolejnego miedzy ta 13 byloby nie fair w stosunku do dwoch masterow pomiedzy ktore by to wcisnac.
- na DMP przyjezdza 200 osob bo ten turniej ma PRESTIŻ i klasę, ktorej nie daje zaden inny turniej w roku. Na przecietny master w tym sezonie przyjezdza 40-90 osob, wiec nie wiem co mialoby zachecic do przyjazdu na taki turniej az tyle osob. W dodatku nie bylby to raczej master (chyba ze ktorys z klubow, ktore dostaly organizacje mastera, dobrowolnie zrzeknie sie kasy za bilety, na rzecz sponsorowania wyjazdu do wloszech dla TOP8 - w co watpie), wiec frekwencja bylaby jak na lokalu (a nawet moze i gorzej, bo niektorych graczy nie zaaferowanych liga moze nawet zniechecac mysl o tym ze ich kasa nie idzie sprawiedliwie na nagrody czy inne dobra zwiazane z turniejem, ale na wyjazd dla jakis 8 blizej nieokreslonych kolesi do Wloch).
- mamy w tym sezonie 13 masterow, to i tak duzo turniei dwudniowych/wyjazdowych, dlatego wciskanie kolejnego miedzy ta 13 byloby nie fair w stosunku do dwoch masterow pomiedzy ktore by to wcisnac.
- na DMP przyjezdza 200 osob bo ten turniej ma PRESTIŻ i klasę, ktorej nie daje zaden inny turniej w roku. Na przecietny master w tym sezonie przyjezdza 40-90 osob, wiec nie wiem co mialoby zachecic do przyjazdu na taki turniej az tyle osob. W dodatku nie bylby to raczej master (chyba ze ktorys z klubow, ktore dostaly organizacje mastera, dobrowolnie zrzeknie sie kasy za bilety, na rzecz sponsorowania wyjazdu do wloszech dla TOP8 - w co watpie), wiec frekwencja bylaby jak na lokalu (a nawet moze i gorzej, bo niektorych graczy nie zaaferowanych liga moze nawet zniechecac mysl o tym ze ich kasa nie idzie sprawiedliwie na nagrody czy inne dobra zwiazane z turniejem, ale na wyjazd dla jakis 8 blizej nieokreslonych kolesi do Wloch).
spokojnie.. nie ma co panikowac teraz, głosowania nawet jeszcze nie ma gdzie ma byc kolejne ETC. niedlugo sie sprawa wyjasni.
a z nastrojów na TWF mozna chyba obstawiac ze ETC 2008 bedzie jeszcze w Gorzowie.
ale rozwiazania na nastepny sezon mozna zaczac juz niedlugo szukac - pewnie ETC 2009 juz nie odbedzie w Polsce (o ile 2008 bedzie w PL)
pozdrawiam.
a z nastrojów na TWF mozna chyba obstawiac ze ETC 2008 bedzie jeszcze w Gorzowie.
ale rozwiazania na nastepny sezon mozna zaczac juz niedlugo szukac - pewnie ETC 2009 juz nie odbedzie w Polsce (o ile 2008 bedzie w PL)
pozdrawiam.
może w kilku kwestiach nie wyraziłem się jasno więc teraz postaram się napisać coś więcej
w zeszłym roku będąc jeszcze w klubie "Fangorn Forest" pomagałem przy organizacji konwentu fantazy "Leśne Wrota" i:
nową hale sportową mieliśmy za bagatela 250zł za cały weekend
link do zdjęć hali
puźniej rozmawiając z Szafą dowiedziałem się że u niego rozmowa o takim obiekcie zaczyna się od około 8000zł za weekend
do tego szukając pomieszczenia pod własny klub w Ośrodku Kultury dowiedziałem się iż WOK jest nam w stanie darmowo odstąpić sale bankietową pod organizacje turnieji za darmo
jeśli chodzi o środki finansowe to udało nam się zebrać na konwent sponsoring ( było to chyba 600-700zł ) od lokalnych firm na samą organizacje
jedynym problemem by było załatwić sponsoring sklepów z figurkami aby nagrody były naprawde ciekawe i żeby zachęcały ludzi do przyjazdu
podsumowywując można zrobić turniej zupełnie za darmo o ile się tego chce i jeśli ma się dojścia
choć przychylam się do zdania Karlee że wciskanie takowego turnieju w tym sezonie było by nie fair ale może być to dobra opcja na przyszłe sezony więc Tomashu mówiąc zwięźle :
uwież że się da o ile ktoś tego chce
w zeszłym roku będąc jeszcze w klubie "Fangorn Forest" pomagałem przy organizacji konwentu fantazy "Leśne Wrota" i:
link do zdjęć hali
puźniej rozmawiając z Szafą dowiedziałem się że u niego rozmowa o takim obiekcie zaczyna się od około 8000zł za weekend
do tego szukając pomieszczenia pod własny klub w Ośrodku Kultury dowiedziałem się iż WOK jest nam w stanie darmowo odstąpić sale bankietową pod organizacje turnieji za darmo
jeśli chodzi o środki finansowe to udało nam się zebrać na konwent sponsoring ( było to chyba 600-700zł ) od lokalnych firm na samą organizacje
jedynym problemem by było załatwić sponsoring sklepów z figurkami aby nagrody były naprawde ciekawe i żeby zachęcały ludzi do przyjazdu
podsumowywując można zrobić turniej zupełnie za darmo o ile się tego chce i jeśli ma się dojścia
choć przychylam się do zdania Karlee że wciskanie takowego turnieju w tym sezonie było by nie fair ale może być to dobra opcja na przyszłe sezony więc Tomashu mówiąc zwięźle :
- Shakin' Dudi
- Masakrator
METER NA PREZYDENTA! DOkładnie takie same mam nastawienie! Wszystko się da tylko trzeba umić!Meter pisze:może w kilku kwestiach nie wyraziłem się jasno więc teraz postaram się napisać coś więcej
link do zdjęć hali
- Kedziorson
- Masakrator
i za To wa lubie chłopy, nic nie jest wiadome i Wy już macie plany i pomysły!!
SZACUN WIELKI
SZACUN WIELKI
propozycja z serii BARdZO luznych:
moze by tak przeniesc DMP do jakiegos miejsca, gdzie sala nie kosztuje po 8k zlotych, tylko jak powiedzial Meter 250zl??
wpisowe zrobic normalne, rzedu 20-30zl
turniej swoja renoma przyciagnie mnostwo graczy, a kasa by poszla wlasnie na reprezentacje...
uwazam, ze na jakis pseudolokalomaster o tytule "zrzuta na chlopakow" niewiele osob przyjdzie. co innego DMP.
pozdrawaim
Furion
moze by tak przeniesc DMP do jakiegos miejsca, gdzie sala nie kosztuje po 8k zlotych, tylko jak powiedzial Meter 250zl??
wpisowe zrobic normalne, rzedu 20-30zl
turniej swoja renoma przyciagnie mnostwo graczy, a kasa by poszla wlasnie na reprezentacje...
uwazam, ze na jakis pseudolokalomaster o tytule "zrzuta na chlopakow" niewiele osob przyjdzie. co innego DMP.
pozdrawaim
Furion
Sala na Wielkim Draconie kosztowała nas 350 zł + VAT. Generalnie kwota z wejściówek poszła w większości na rozbudowę bazy terenowej i atrakcje dla graczy w postaci ogniska, kiełbasek, jakiś browarków. Gdyby nie to to też 2000 na plus by się wyciągnęło, bo dzięki współpracy z centrum kultury, wsparciu miasta i sklepów nagrody były, puchary też.
Generalnie jakby się zaśpiewało w Centrum Kultury i w Urzędzie Miejskim, że to impreza pokroju DMP, czy też Euro to jeszcze by kasą sypnęli. Ale to taka luźna dygresja - nikomu nic nie mam ochoty zawłaszczać, choć jeśli padłaby konkretna propozycja to ja chętnie się podejmę współpracy w organizacji imprezy tego typu - oczywiście w ramach współpracy ponadklubowej
pozdro
Generalnie jakby się zaśpiewało w Centrum Kultury i w Urzędzie Miejskim, że to impreza pokroju DMP, czy też Euro to jeszcze by kasą sypnęli. Ale to taka luźna dygresja - nikomu nic nie mam ochoty zawłaszczać, choć jeśli padłaby konkretna propozycja to ja chętnie się podejmę współpracy w organizacji imprezy tego typu - oczywiście w ramach współpracy ponadklubowej
pozdro
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Znajdź taką salę, o niegorszych warunkach, w Wawie.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny