Tym tematem, chciałbym wywołać dyskusję na temat tych klimatycznych postaci.
1) Czy są warci swoich pkt ?
2) Jak wypadają na tle innych lordowskich wyborów według Was ?
3) Czy preferujecie ich czy samodzielne składanie prince'ów ?
4) Czy warto ich brać, czy lepiej skupić się na maksymalizacji potencjału magicznego ?
5) Jak ich wykorzystujecie ?
A Wy szlachetni dowódcy dumnego rodu elfów co myślicie o swoich nowych podwładnych ?

P.S
Moje pierwsze uwagi dotycząca Anointed od Asuryan to:
- chyba zawyżona cena punktowa jak za możliwości. Fakt, że ma dużo umiejętności specjalnych, lecz ma tylko 3 ataki i wciąż T=3. W tej cenie mógłby mieć chociaż dragon armour.
- wachlarz naszych broni specjalnych również nie powala na kolana. Nie mamy broni, która straszy tak jak np miecz Lizaków (no save oraz no ward save, fakt że 100 pkt to za dużo ale jednak broń przednia).
- ward dla jednostki na 6+ oraz jego kumulacja przy atrybucie z naszej domeny magii jest rzeczą przednią. Mając maga (high magic) i AOA w jednostce (np WL/SM), przy dwóch udanych próbach czarowania mamy warda na jednotce na 4+ do następnej tury magii. SM z wardem na 4+ nawet w jednej turze to masakra. Chyba, że czegoś nie wiem i to się tylko pięknie mi wydaje

- możliwość ujeżdżania jedynie fenixa uważam za minus. On w jednostce DP czy na Star Dragonie, to jest to co chciałbym kiedyś zobaczyć
Pozdrawiam