Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Gralem identyco jak Ty Caledor na poznaniu i powiem tak - olej te minosy, daj za to dwoch malych magow z kamykiem albo 2 cygory (imo teraz bez 2 x cygorow nie ma sensu wylazic z domu )
Minosy grac nie beda na pewno, a 40 bestigorow z movmentem byc musza, zeby dobiec i zabijac
Minosy grac nie beda na pewno, a 40 bestigorow z movmentem byc musza, zeby dobiec i zabijac
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Caledor IMO jeśli chodzi o minosy na małe ptk. ? Tak! Na duże? Nie! Na małe punkty to jednak jest buss w który mało co chce się pakować. W duży już łatwiej go ostrzelać i poźniej rozkręcić. Poza tym jeśli już chcesz brać minosy to GW albo shield. Minosy z AHW nadają się do bicia w piechote której ostatnio jest dość mało na stołach...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Jestem za Gargiem, również próbuje cisnąć teraz minosami, jednak ja daje im tarcze, myślałem o broniach dwuręcznych jednak są wtedy za drogie:/ Głupio było tak nie grać modelami przez które zacząłem zbierać bestie, i które były pierwszymi modelami po batalionie jakie zakupiłem:)
Sa powody dla ktorych uwazam ze moga sie sprawdzic:P Obok stoi gorgona i 40 bestigorow wiec w cos strzelac musi niekoniecznie w minosy nawet jesli to juz w 2-3 turze moge szarzowac nimi co troche odciazy ich od ostrzalu
jutro gram z sevim wiec napisze co sie wdarzylo chodz przewiduje tu spektakularna kleske bo bede gral przeciwko 2xironblaster i snajperzy plus ta bestia z rare ale chociaz bez morufangow:P
jutro gram z sevim wiec napisze co sie wdarzylo chodz przewiduje tu spektakularna kleske bo bede gral przeciwko 2xironblaster i snajperzy plus ta bestia z rare ale chociaz bez morufangow:P
Warhammer to nie jest sport
Czyli najbardziej gówniany i najnudniejszy build.Caledor19 pisze:h najlepiej bedzie wrocic do starej sprawdzonej metody 5 shamanow, death/shadow i miasma miasma slonce pitkax6 tur i tyle:P
Ja aktualnie preferuję silną magię + silny kombat, taki zbalansowany zestaw nieprzegięty w żadną stronę.
W sobotę na turnieju miałem dzięki temu 3 wyrównane, ciekawe i emocjonujące bitwy.
- rudobrody79
- Falubaz
Po grach na turnieju poniższą rozpiską podzielę się swoją krótką relacją.Zeppelin pisze:Zdaj relację ,bo jestem strasznie ciekaw jak czymś takim się gram (oczywiście ślicznie proszę)
2 x 1 Doombull
Gorebull BSB
1 Bray Shaman Lore of Beasts; Magic Level 2;
1 Bray Shaman Lore of Beasts; Magic Level 1;
1 Bray Shaman Lore of Shadow; Magic Level 2; Dispel Scroll [25.0]
39 Gor Herd 2ndWeapon; FCG
6 x 6 Ungor Raiders Musician, Halfhorn
18 Gor Herd
2 x Gorgon
3 x 5 Harpies Scout
3 x 1 Razorgors
grałem z WE i Emp. muszę przyznać, że 2 X Doombull +Gorebull BSB się sprawdza.
kloc gorów 39 i więcej trzyma punkty ale zastanawiam się czy nie lepsze okazałyby się rydwany
Ungor Raiders max 4 najlepiej
zamiast gorgon cygory,poniewaz mają frenzy i musisz je ubezpieczać a wszelkie jednostki przeciwnika schodzą im z drogi.
dobrym rozwiązaniem mogą okazać się jednostki po 2 razorgory
próbował ktoś
1 Great Bray-Shaman @ 329.0 Pts
General; Magic Level 4; 2ndWeapon; Braystaff
Skull of Rarkos [60.0]
Talisman of Endurance [30.0]
1 Great Bray-Shaman @ 319.0 Pts
Magic Level 4; 2ndWeapon; Braystaff
Power Scroll [35.0]
Obsidian Lodestone [45.0]
1 Bray Shaman @ 160.0 Pts
Magic Level 2; Braystaff
Feedback Scroll [50.0]
Magic Level 2; Braystaff
Dispel Scroll [25.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 Bray Shaman @ 162.0 Pts
Magic Level 2; 2ndWeapon; Braystaff
Herdstone Shard [50.0]
1 Wargor @ 146.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Standard of Discipline [15.0]
Gnarled Hide [15.0]
39 Bestigor Herd @ 510.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
1 Gouge-horn @ [12.0] Pts
1 Razorgors @ 55.0 Pts
29 Gor Herd @ 265.0 Pts
2ndWeapon; Standard; Musician
1 Foe-Render @ [10.0] Pts
29 Gor Herd @ 265.0 Pts
15 Gor Herd @ 153.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
Models in Army: 128
na duzych shamanach death i shadow i na malym miasma i go zabijac:D co powiecie o tym?
General; Magic Level 4; 2ndWeapon; Braystaff
Skull of Rarkos [60.0]
Talisman of Endurance [30.0]
1 Great Bray-Shaman @ 319.0 Pts
Magic Level 4; 2ndWeapon; Braystaff
Power Scroll [35.0]
Obsidian Lodestone [45.0]
Magic Level 2; Braystaff
Feedback Scroll [50.0]
Magic Level 2; Braystaff
Dispel Scroll [25.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 Bray Shaman @ 162.0 Pts
Magic Level 2; 2ndWeapon; Braystaff
Herdstone Shard [50.0]
1 Wargor @ 146.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Standard of Discipline [15.0]
Gnarled Hide [15.0]
39 Bestigor Herd @ 510.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
1 Gouge-horn @ [12.0] Pts
1 Razorgors @ 55.0 Pts
29 Gor Herd @ 265.0 Pts
29 Gor Herd @ 265.0 Pts
15 Gor Herd @ 153.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
Models in Army: 128
na duzych shamanach death i shadow i na malym miasma i go zabijac:D co powiecie o tym?
Smutek... była taka fajna rozpiska do kiny a wyszedł gniot do rzucania kostkamiCaledor19 pisze:co powiecie o tym?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- rudobrody79
- Falubaz
czyli dałeś bsb 206 do minosków czy beast banner bsb gorebullowi ?
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Gorebulla, z 5I, SV 2+, +1A oraz - to hit za cover, swoje kosztuje ale:
ma pierdolnięcie bo jednak te 6A z 5WS i 6S już wygląda jak Doombull
300coś ale jest wytrzymały 5T i 2+SV robi swoje i trzyma też wiele pkt.
a 206 spada od cannona jak jest w minoskach, nie ma sensu
ma pierdolnięcie bo jednak te 6A z 5WS i 6S już wygląda jak Doombull
300coś ale jest wytrzymały 5T i 2+SV robi swoje i trzyma też wiele pkt.
a 206 spada od cannona jak jest w minoskach, nie ma sensu
no i pierwsza gra moja rozpa
duzy shaman ward fencers blade DS Lore of Beast
bsb 4plus armor sv +1 do ld
doombull asv1z przeprzutem asf
40gorow
17gorow
2rydwany
7minosow
40 bestigorow
harpie
razorgor
gorgon
versus
2 iron blastery
duzy mag gut lore prezerwatywa hellheart
maly mag
bsb
iron guci
jakies odginaczki
meaneatrow
potwor dajacy ASL w 6 calach z rarow
Po prawej mialem minosy i gorgone w centrum bestigory i gory za nimi male gory z kadra
Do 3 tury podchodze, raczej bez szarz, jedynie pumba i rydwan w odginaczke przed minosami, gorgon zrywa 5 ran a po dugim misscascie na jedynym shamanie znikam w warpie^^
Od tej pory mowie sobie a co sie bede bal minosami dzial:D no to pcham sie pod szarze monstera z rarow, 1 dziala ktore juz sie zacielo i nie bylo dzialem oraz mean eaterow. z Dosc bliskich zasiegow dojezdza tylko rydwan i tne go minosami. Niestety palac szarze meaneaterzy znajduja sie 6 cali od iron blastera i uciekaja za stol po niewaz kadra szarzuje juz w centrum na gory, ja majac wyczyszczana prawa flanke jade po miliard pkt ktore siedzi w gutstarze.
W koncu dojedzam i tniemy sie 4 tury kombatu podczas kiedy to irn blaster podjedza i dobija gorgone za obstaclem, gory spolowione i zebrane zbieraja sie a monster ogrowy szarzuje na minosy a bestigory nie maja jak szarzowac bo sa zablokowane przez minosy od frontu.
Minos walczy w challengu z generalem magiem ogrowym i w 3 turze combatu go zabija, minosy tna guty po 8 atakow kazdy, monster dostaje 4W.
W ostatniej mojej turze szarzuje bestigorami na iron blastera ktory probowal brac minosy od tylu oczywiscie kroje go
szarzuje tez gorami od boku i z gut stara zostaje juz tylko bsb i mag ktorzy zdaja breaka na 2x1
17:3, gdyby nie ten break bylo by okolo18:2-19:1
Wnioski:
Minosy poprostu leca na pale do przodu i na nic nie patrza, bo po co?:P
Gorgona to zajebisty straszak^^
gdyby nie ten potwor z asl, duzo szybciej pokroilbym gut start bo nie musialbym bic symultonicznie z 2h ogrami, a doomek mialby przerzuty
Podobalo sie?
PS. brakuje tez malego shamana, ktory nosilby jakis fajny pocisk lub feedback srolla
duzy shaman ward fencers blade DS Lore of Beast
bsb 4plus armor sv +1 do ld
doombull asv1z przeprzutem asf
40gorow
17gorow
2rydwany
7minosow
40 bestigorow
harpie
razorgor
gorgon
versus
2 iron blastery
duzy mag gut lore prezerwatywa hellheart
maly mag
bsb
iron guci
jakies odginaczki
meaneatrow
potwor dajacy ASL w 6 calach z rarow
Po prawej mialem minosy i gorgone w centrum bestigory i gory za nimi male gory z kadra
Do 3 tury podchodze, raczej bez szarz, jedynie pumba i rydwan w odginaczke przed minosami, gorgon zrywa 5 ran a po dugim misscascie na jedynym shamanie znikam w warpie^^
Od tej pory mowie sobie a co sie bede bal minosami dzial:D no to pcham sie pod szarze monstera z rarow, 1 dziala ktore juz sie zacielo i nie bylo dzialem oraz mean eaterow. z Dosc bliskich zasiegow dojezdza tylko rydwan i tne go minosami. Niestety palac szarze meaneaterzy znajduja sie 6 cali od iron blastera i uciekaja za stol po niewaz kadra szarzuje juz w centrum na gory, ja majac wyczyszczana prawa flanke jade po miliard pkt ktore siedzi w gutstarze.
W koncu dojedzam i tniemy sie 4 tury kombatu podczas kiedy to irn blaster podjedza i dobija gorgone za obstaclem, gory spolowione i zebrane zbieraja sie a monster ogrowy szarzuje na minosy a bestigory nie maja jak szarzowac bo sa zablokowane przez minosy od frontu.
Minos walczy w challengu z generalem magiem ogrowym i w 3 turze combatu go zabija, minosy tna guty po 8 atakow kazdy, monster dostaje 4W.
W ostatniej mojej turze szarzuje bestigorami na iron blastera ktory probowal brac minosy od tylu oczywiscie kroje go
szarzuje tez gorami od boku i z gut stara zostaje juz tylko bsb i mag ktorzy zdaja breaka na 2x1
17:3, gdyby nie ten break bylo by okolo18:2-19:1
Wnioski:
Minosy poprostu leca na pale do przodu i na nic nie patrza, bo po co?:P
Gorgona to zajebisty straszak^^
gdyby nie ten potwor z asl, duzo szybciej pokroilbym gut start bo nie musialbym bic symultonicznie z 2h ogrami, a doomek mialby przerzuty
Podobalo sie?
PS. brakuje tez malego shamana, ktory nosilby jakis fajny pocisk lub feedback srolla