Wolontariat Warszawa

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Krzysiek_312
Oszukista

Wolontariat Warszawa

Post autor: Krzysiek_312 »

Myśleliście kiedyś o pomaganiu innym? Nie mówię tu o udziale w jakiś dziwnych akcjach, ale o pomocy konkretnej osobie, której ratujecie życie poświęcając tylko kilkadziesiąt minut.

Trzeci rok pomagam chodzić niepełnosprawnej dziewczynce, jej rodzice są w słusznym wieku i sami nie są w stanie jej prowadzić, dziś dowiedziałem się, że Ania (bo tak ma na imię ta dziewczynka) nie wstawała z łóżka od tygodnia!!!

Wyobrażacie sobie to? 7 dni bez wyjścia z łóżka? Bez pójścia do toalety, kuchni, sklepu, bez wyjścia na piwo z kumplami?

Osobiście nie znam gorszej kary.

W imieniu jej rodziców i swoim proszę Was o pomoc.

Ania mieszka na Mokotowie (osiedle arbuzowa) gdyby ktoś mieszkał/pracował/uczył się gdzieś blisko (rozumiem, że nie będziecie zapieprzać do niej przez pół Polski) to proszę o pomoc.

Zadanie jest banalne, przychodzisz, pomagasz jej wstać z łóżka (na którym spędza całe swoje życie), przechodzisz z nią kilka długości korytarza i kładziesz z powrotem do łóżka. Taki krótki spacer ratuje jej życie, ponieważ Ania (bo tak ma na imię ta dziewczynka) zmieniając postawę na pionową, a także pracując nogami znacznie poprawia swoje krążenie.

Zainteresowanych zapraszam na priv lub pod numerem 606-612-719, ponieważ jestem dosyć zajętym człowiekiem preferuję kontak smsowy - telefon nie zawszę mogę odebrać.

Pamiętajcie, że możecie w prosty sposób ratować jej życie!

Administratora proszę o nieusuwanie tego tematu, nawet jeżeli jest w niewłaściwym dziale.
Obrazek

ODPOWIEDZ