Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Chodzi o nową edycję Rule Booka. Jak będą zmieniać nasz podręcznik, to przecież 75pkt na Sztandary może zniknąć z Dragon Prince'ów
W sumie, podobno nasz book to jeden z tych, które były pisane już pod 9 edycję
Litości, czytanie rulebooka nie boli...Inradil pisze:3)Czy ze względu na tarczę, DP dostają parry save na 6+, czy to się kumuluje z ward save na 6+ zbijając go na 5+, czy tylko podwyższa AS o +1?
Let the River of Blood flow...
Really? Teraz obrywa i jeździec i smok z kulki????
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Teraz już nie warto raczej. Spójrzmy prawdzie w oczy - teraz, gdy mogą nosić już tylko magiczne bronie, nie opłaca się dawać im niczego, bo za ten koszt masz zazwyczaj następny model w oddziale. Wyjątkiem byłby champion Dragon Princes, który byłby cholernie dobry ze Star Lancą, ale niestety nie może jej nosić...
- Naviedzony
Hej... A wiesz, że ten miecz zastępuje jego halabardę, prawda? Dalej ma 4 siły i nic się nie zmienia.
Champion DP nie może jej brać bo Star Lanca ma zapis "Mounted characters only". On nie jest characterem, więc nie może jej kupować. Uważam, że intencja piszącego booka niekoniecznie była taka i miał na myśli to, że może ją wziąć tylko konny, niezależnie od tego, czy jest herosem, czy nie, ale wyszło jak wyszło. Czekamy do FAQa, żeby to zmienił.
Champion DP nie może jej brać bo Star Lanca ma zapis "Mounted characters only". On nie jest characterem, więc nie może jej kupować. Uważam, że intencja piszącego booka niekoniecznie była taka i miał na myśli to, że może ją wziąć tylko konny, niezależnie od tego, czy jest herosem, czy nie, ale wyszło jak wyszło. Czekamy do FAQa, żeby to zmienił.
- Naviedzony
Ach, faktycznie. No ale i tak zastępuje jego halabardę. ma wtedy 3a z s3 zamiast 2 z s4. Ja jednak wolę większą siłę.
Nie wiadomo. Do kilku ostatnich podręczników nie wyszła jeszcze Errata i FAQ. Myślę, że może być to spowodowane tym, że niedługo wychodzi 9ta edycja.
Nie wiadomo. Do kilku ostatnich podręczników nie wyszła jeszcze Errata i FAQ. Myślę, że może być to spowodowane tym, że niedługo wychodzi 9ta edycja.
Nie jest to pytanie na ten temat.Inradil pisze:Ciekawe jak będziemy wyglądać w 9 edycji. Jak główne zmiany w Rule Booku wpłyną na nasze elfy.