GRA w WFB w Krakowie
Re: GRA w WFB w Krakowie
Ktoś chce zagrać 16? Format obojętny.
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy.
82 osoby na masterze chętne 
Zapraszam!

Zapraszam!
Wisła Kraków.
Zbieram drużynę ! Kolejna wielka bitwa u Piotra...kto był ten wie ,że mam do tego warunki i zabawa jest przednia... zero spin jak na turniejach - czysta przyjemność....
Termin 27 grudnia - piątek
Start godzina 10.00
miejsce - u mnie
ilość osób 8
format -open
bitwa 8 k na stronę - po 4 złych i 4 dobrych! (2 k na głowę )
Około godziny 20.00 chętnie pójdę do kina na premierę 2 giej części Hobbia.
Nakarmię Was i napoje - słowem zapraszam chętnych do kontaktu - czasu jest dość żeby to zorganizować!

Termin 27 grudnia - piątek
Start godzina 10.00
miejsce - u mnie
ilość osób 8
format -open
bitwa 8 k na stronę - po 4 złych i 4 dobrych! (2 k na głowę )
Około godziny 20.00 chętnie pójdę do kina na premierę 2 giej części Hobbia.
Nakarmię Was i napoje - słowem zapraszam chętnych do kontaktu - czasu jest dość żeby to zorganizować!
Wstępnie się zgłaszam, ale potwierdzę jeszcze wieczorkiem.c4h10 pisze:Zagram jutro po 16.30 w Vanaheimie na zasady ETC przeciwko armii, której nie zmieniono zasad podręcznikowych.
16:31 może być czy wolisz później?
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
łe to nuda.c4h10 pisze:Zagram jutro po 16.30 w Vanaheimie na zasady ETC przeciwko armii, której nie zmieniono zasad podręcznikowych.
xYz
Ktoś chętny 21 (w sobotę) zagrać?
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Jak bym był, i nie był chory to bym zagral 

xYz
Hej, po 12 letniej przerwie wróciłem niedawno do młotkowego hobby.
Stąd też mam pytanie do "siedzących" w temacie i aktualnie grających w WFB Kolegów i Koleżanek z Krakowa,
mianowicie jak kurcze najlepiej znaleźć kogoś do gry, np. na stołach w Vanaheimie przy Lubicz (świetny sklep), jest jakaś lista kontaktowa grających czy coś takiego, gdzie np. mailowo lub telefonicznie można się zgadać na wspólną grę?
Czy jakieś kluby są specjalne do bitewniaków w Krk, jakieś grupy graczy jak np. klany etc.?
Żonę ciężko namówić raczej do tej zabawy, żaden z kumpli w to nie grywa a dziecko mam zbyt małe jeszcze
.
Wcześniej na studiach grywaliśmy z kolegami ale ekipa się rozjechała po całym świecie.
Sam mam już po 30tce i trochę głupio mi zaczepiać ludzi grających przy stołach w sklepie.
Nie zależy mi na jakimś PRO graniu, bardziej na klimacie i przyjemności, z pewnością nie jestem też typem power gamera.
Chętnie też spróbowałbym zabawy w trybie kampanii z Mighty Empires.
Aktualnie rozbudowywuję niewielką armię O&G stworzoną na podstawie modeli z 6 edycji, kupiłem nowy RB i odbudowywuje osprzęt modelarski. Równolegle będę tez kompletował armię VC (AB już jest kupiony do 8ki), później pozostałe (Bretę,na nowo Empire bo zginęła mi przez te lata armia prawie na 2k pkt., Chaos etc).
Wreszcie człowiek ma trochę czasu itd. na to dodatkowe hobby i chciałbym go fajnie wykorzystać, grywając jak dawniej z innymi młotkowymi.
W40k też zamierzam w końcu spróbować ale jako dodatkowy bajer, zdecydowanie bardziej odpowiadają mi realia fantasy w podstawowym Młotku.
No i oczywiście powolutku też wrócę do budowy elementów makiet, więc chętnie zawsze jakis las czy skały etc, na bitwę przyniosę.
Na chwilę obecną moje Orcs&Goblins (muszę uzupełnić zgubionego armybooka):
1 Grimgor
1 Gigant
1 Spear Czakka
25/30 Night Goblins z włóczniami -- część muszę domalować
25/30 Orc Boyz z włóczniami ---jw.
20 Orc Boyz z bronią w każdej łapie
10 Wolf Riders
1 Goblin Fanatic
1 Boar Chariot
Te 4 Kurduple na jednej podstawce mniejsze od gobbosów ,jak one się nazywały
Jak widać narazie ciężko powiedzieć, że nadaję się do sprawnej gry "z marszu" (pozapominałem mnóstwo zasad) niemniej jednak zależy mi na jakiejś formie kontaktu i możliwości wspólnej gry z innymi graczami Młotka na terenie Krakowa, byłoby ekstra gdyby byli w podobnie "około dziadkowym" wieku, aby można było dla przykładu na piwko po rozgrywce skoczyć.
Jakby co podaję namiary mailowe do siebie, albo piszcie kto tam chce PW via forum: tribusvetus@gmail.com
Pozdrawiam
Rafał
Stąd też mam pytanie do "siedzących" w temacie i aktualnie grających w WFB Kolegów i Koleżanek z Krakowa,
mianowicie jak kurcze najlepiej znaleźć kogoś do gry, np. na stołach w Vanaheimie przy Lubicz (świetny sklep), jest jakaś lista kontaktowa grających czy coś takiego, gdzie np. mailowo lub telefonicznie można się zgadać na wspólną grę?
Czy jakieś kluby są specjalne do bitewniaków w Krk, jakieś grupy graczy jak np. klany etc.?
Żonę ciężko namówić raczej do tej zabawy, żaden z kumpli w to nie grywa a dziecko mam zbyt małe jeszcze

Wcześniej na studiach grywaliśmy z kolegami ale ekipa się rozjechała po całym świecie.
Sam mam już po 30tce i trochę głupio mi zaczepiać ludzi grających przy stołach w sklepie.
Nie zależy mi na jakimś PRO graniu, bardziej na klimacie i przyjemności, z pewnością nie jestem też typem power gamera.
Chętnie też spróbowałbym zabawy w trybie kampanii z Mighty Empires.
Aktualnie rozbudowywuję niewielką armię O&G stworzoną na podstawie modeli z 6 edycji, kupiłem nowy RB i odbudowywuje osprzęt modelarski. Równolegle będę tez kompletował armię VC (AB już jest kupiony do 8ki), później pozostałe (Bretę,na nowo Empire bo zginęła mi przez te lata armia prawie na 2k pkt., Chaos etc).
Wreszcie człowiek ma trochę czasu itd. na to dodatkowe hobby i chciałbym go fajnie wykorzystać, grywając jak dawniej z innymi młotkowymi.
W40k też zamierzam w końcu spróbować ale jako dodatkowy bajer, zdecydowanie bardziej odpowiadają mi realia fantasy w podstawowym Młotku.
No i oczywiście powolutku też wrócę do budowy elementów makiet, więc chętnie zawsze jakis las czy skały etc, na bitwę przyniosę.
Na chwilę obecną moje Orcs&Goblins (muszę uzupełnić zgubionego armybooka):
1 Grimgor
1 Gigant
1 Spear Czakka

25/30 Night Goblins z włóczniami -- część muszę domalować
25/30 Orc Boyz z włóczniami ---jw.
20 Orc Boyz z bronią w każdej łapie
10 Wolf Riders
1 Goblin Fanatic
1 Boar Chariot
Te 4 Kurduple na jednej podstawce mniejsze od gobbosów ,jak one się nazywały

Jak widać narazie ciężko powiedzieć, że nadaję się do sprawnej gry "z marszu" (pozapominałem mnóstwo zasad) niemniej jednak zależy mi na jakiejś formie kontaktu i możliwości wspólnej gry z innymi graczami Młotka na terenie Krakowa, byłoby ekstra gdyby byli w podobnie "około dziadkowym" wieku, aby można było dla przykładu na piwko po rozgrywce skoczyć.
Jakby co podaję namiary mailowe do siebie, albo piszcie kto tam chce PW via forum: tribusvetus@gmail.com
Pozdrawiam
Rafał
Założyliście nowe forum?
@Umbrecht - ja często jestem w soboty chętny na granie
@Umbrecht - ja często jestem w soboty chętny na granie