Ranking Ligi WFB 2007/2008

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Kołata pisze:Ile pts można mieć max w rankingu? Jak to się teraz liczy? :)
Za wygranie mastera na minimum 60 osób - 300 pkt.
Za wygranie lokala na minimum 20 osób - 100 pkt.

Do ligi max 4 mastery i 6 lokali, więc:
4x 300 + 6x 100 daje 1800 pkt. maksymalnie do zdobycia w tym sezonie
Natomiast wydaje mi się, że przy takiej punktacji wyniki będą na tyle różnorodne, że średnia będzie decydować bardzo rzadko.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

chodzi chyba o to, ze np mlody ma zaliczone 7 lokali do rankingu; tak samo jak ty scimitarze
zreszta wy to nic, duke ma 9 :P

a wg zalozen jest 6max, wiec chyba cos nie dziala?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

TruePunk pisze:chodzi chyba o to, ze np mlody ma zaliczone 7 lokali do rankingu; tak samo jak ty scimitarze
zreszta wy to nic, duke ma 9 :P

a wg zalozen jest 6max, wiec chyba cos nie dziala?
jak nie masz 4 masterow to masz zamiast nich lokale

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Mysle ze latwiej byloby dyskutowac, gdybys wszedl na strone adeona i rzucil okiem na kwestie o ktorej pisze.
Chyba ze to ze kielon ma zaliczone 8 lokali i 4 mastery jest normalne? lacznie 12 turniejow..

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

TruePunk pisze:Mysle ze latwiej byloby dyskutowac, gdybys wszedl na strone adeona i rzucil okiem na kwestie o ktorej pisze.
Chyba ze to ze kielon ma zaliczone 8 lokali i 4 mastery jest normalne? lacznie 12 turniejow..
wez sie zlituj...

http://www.adeon.livenet.pl/individual.php?Id=1371

dodaj sobie te punkciki z prawej stronu i skoncz kolejną glupia dyskusje...

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

punkt dla Ciebie,
koncze dyskusje; ilosc zaliczonych turniejow mnie zmylila (;
thx za wskazanie slusznej drogi zycia.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

A to ja mam takie pytanie: czy ktoś patrzy na punkty z turniejów w rankingu? Bo za na przykład Wurstfest IV w Lublinie zwycięzca dostał 250 punktów, mimo, że to lokal był... Poniżej link:

http://adeon.livenet.pl/tournament_results.php?id=86

Za to organizatorzy turnieju w Toruniu przyznali uczestnikom trochę za mało punktów... Np zwycięzca dostał całe aż 20 punktów... Linkiem też służę:

http://adeon.livenet.pl/tournament_results.php?id=35

Jakby dało radę to naprawić byłoby miło :) O ile w pierwszy przypadku jasne jest, że po prostu wyniki zostały wpisane w zakładkę Master arkusza punktującego, o tyle nie wiem, co namieszali ludzie z Torunia :D Nie wiem, czy jest więcej takich przypadków, ja przynajmniej nie zauważyłem...

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Tak, Wurfest ma doslac poprawne wyniki.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

prosze o dodanie dla gracza Vadera (id 2247) imienia i nazwiska : Krzysztof
Żakowicz

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Jasiuuu pisze:prosze o dodanie dla gracza Vadera (id 2247) imienia i nazwiska : Krzysztof
Żakowicz
Zrobione

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

A ja mam dwa pytania.
1)Dlaczego strona ligi mi się krzaczy pod IE7?
2)Dlaczego jeszcze nie ma dodanych wyników turnieju U-Bot, które to Jardzioch wysłał już dawno temu?
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

b_sk pisze:A ja mam dwa pytania.
1)Dlaczego strona ligi mi się krzaczy pod IE7?
2)Dlaczego jeszcze nie ma dodanych wyników turnieju U-Bot, które to Jardzioch wysłał już dawno temu?
AD.1 Nie mam i nie zamierzam miec IE7 - takze w najblizszej przyszlosci nie zamierzam optymalizowac kodu pod ta przegladarke, bo nawet nie mam jak :P Pociesze cie, ze pod wszystkimi innymi sensownymi i obslugujacymi standarcy W3 przegladarkami strona dziala prawidlowo. BTW - co to znaczy "krzaczy sie" ? Moze jakis przyklad.

2. Jakies konkrety ? Na jakie konto i kiedy zostaly wyslane ? Czy byly prawidlowe ?

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

1. Główny div ten z rankingiem jest za bardzo do góry i za bardzo w prawo. Co ciekawe pod IE6 otwierało się normalnie, dopiero pod siódemką się krzaczy.
2. Jak Jardzioch do domu wróci to go na Ciebie napuszczę bo sam niestety nie wiem. :(
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Problemy z przesyłanymi wynikami juz kilka razy sie pojawiały.
Maile czasami gdzieś znikają w sieci(w zeszłym sezonie 2 turnieje organizowane przeze mnie nie były zaliczone bo wyniki nie dotarły).

Najlepiej wysyłać z etykieta potwierdzenia odbioru.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Podejrzane;
ja na 4 turnieje w tym sezonie nie mialem zadnych problemow z niedocierajacymi mailami.. (tylko raz sie zagalopowalem i wyslalem wyniki przez 'odpowiedz' na wczesniejszy mail od Adeona - a tam jakies durne przekierowanie na nieistniejacy adres e-mail :P)

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

http://i155.photobucket.com/albums/s295 ... ynikow.jpg

To wycinek z mojego Thunderbirda. Wyniki wysłałem zgodnie z instrukcją w pliku "Instrukcja jak zgłaszać wyniki". Załączyłem obydwa pliki, tj arkusz punktujący ze strony adeona i ten pliczek CSV. Wiadomość doszła, więc myślę, że nawet jeśli plik był nie do końca dobry ( a myślę, że jest doskonały :) ) możnaby chyba napisać, że coś jest nie tak? W każdym bądź razie dziś wysłałem mejla jeszcze raz, są równo 2 tygodnie od turnieju, ale chciałbym usłyszeć, że ten e-mail doszedł, bo byłoby bardzo dziwne, gdyby po drodze się "zgubił"... :roll:

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

tomekjar pisze:http://i155.photobucket.com/albums/s295 ... ynikow.jpg

To wycinek z mojego Thunderbirda. Wyniki wysłałem zgodnie z instrukcją w pliku "Instrukcja jak zgłaszać wyniki". Załączyłem obydwa pliki, tj arkusz punktujący ze strony adeona i ten pliczek CSV. Wiadomość doszła, więc myślę, że nawet jeśli plik był nie do końca dobry ( a myślę, że jest doskonały :) ) możnaby chyba napisać, że coś jest nie tak? W każdym bądź razie dziś wysłałem mejla jeszcze raz, są równo 2 tygodnie od turnieju, ale chciałbym usłyszeć, że ten e-mail doszedł, bo byłoby bardzo dziwne, gdyby po drodze się "zgubił"... :roll:
Nie bede komentowal wiarygodnosci takiego wycinka, bo na tej samej zasadzie, moge ci pokazac, ze koresponduje ze Stalinem... Dzisiaj wyniki doszly i w ramach toleracji je przyjalem. Nastepnym razem wyniki wysylaj wczesniej, a nie ostatniego dnia. A jak w ciagu 24 godzin sie nie pojawia, to oznacza, ze nie doszly. I wtedy pisz do mnie.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

adeon, wiaryodnosc wiarygodnosci.. ale kiedys moj mail tez do Ciebie nie doszedł.. i musiałem ponownie dosyłac - nie wiem gdzie te maile gina.. ale to predzej jest cos nie tak z Twoja skrzynka pocztowa niz naszym zgłaszaniem turnieji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Asassello pisze:adeon, wiaryodnosc wiarygodnosci.. ale kiedys moj mail tez do Ciebie nie doszedł.. i musiałem ponownie dosyłac - nie wiem gdzie te maile gina.. ale to predzej jest cos nie tak z Twoja skrzynka pocztowa niz naszym zgłaszaniem turnieji.
Na o2 też bywało, że nie dochodziło, więc nie ma reguły.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

adeon pisze:
tomekjar pisze:http://i155.photobucket.com/albums/s295 ... ynikow.jpg

Nie bede komentowal wiarygodnosci takiego wycinka, bo na tej samej zasadzie, moge ci pokazac, ze koresponduje ze Stalinem... Dzisiaj wyniki doszly i w ramach toleracji je przyjalem. Nastepnym razem wyniki wysylaj wczesniej, a nie ostatniego dnia. A jak w ciagu 24 godzin sie nie pojawia, to oznacza, ze nie doszly. I wtedy pisz do mnie.
W takim razie mam prośbę do osoby, która obsługuje adres ligawfb@o2.pl : czy możnaby sprawdzić, czy doszedł mejl ode mnie. Bardzo bym był wdzięczny za sprawdzenie tego i najlepiej napisanie tu. Jak ode mnie obydwa nie wyszły będę się głowił co jest nie tak, ale jak ten doszedł, to znaczy, że Adeonowi też posłałem.

A ty, adeon łaski nie rób, że wyniki przyjąłeś, bo tak twój post niestety wygląda... Jakbym ci stopy miał całować za przyjęcie wyników "w ramach tolerancji" :roll:

Zablokowany