PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
Moderator: Shino
Re: PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
@Morog: Zapis brzmi "casualty" czy "wound"?. Przetłumacz sobie słówko, które odnajdziesz i będziesz już pewny. Nie trzeba będzie niczego twierdzić.
Life's a game with save and load features disabled.
Wasi łucznicy mogą wykonywać"Stać i strzelać" jako reakcje na szarże?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Nie tylko stoją
Hej.
Jak to jest w końcu ze strzałem wężów w maszyny? Rany z automatu, czy jednak I obsługi?
To samo pytanie w przypadku strzału w Czołg.
Oraz czy czar każący zdawać test S lub I zdejmuje nam katapultę i cascet z automatu?
Bo w opcji szukaj, znalazłem wielorakie odpowiedzi.
Jak to jest w końcu ze strzałem wężów w maszyny? Rany z automatu, czy jednak I obsługi?
To samo pytanie w przypadku strzału w Czołg.
Oraz czy czar każący zdawać test S lub I zdejmuje nam katapultę i cascet z automatu?
Bo w opcji szukaj, znalazłem wielorakie odpowiedzi.
Witam
Czy przy przywracaniu ran po udanym czarze możecie stworzyć oddział, w ktorym jednostki mają niepełne rany z racji tego, że najpierw wskrzeszacie championa?
Konkretny przykład... 3 NK z czego 1 na 1 woundzie... Wszedł czar. Może dostawić championa jako 4-ty model, czy musi najpierw uzupełnić ilość ran do max?
Czy przy przywracaniu ran po udanym czarze możecie stworzyć oddział, w ktorym jednostki mają niepełne rany z racji tego, że najpierw wskrzeszacie championa?
Konkretny przykład... 3 NK z czego 1 na 1 woundzie... Wszedł czar. Może dostawić championa jako 4-ty model, czy musi najpierw uzupełnić ilość ran do max?
najpierw uzupełnienie ranklakson pisze:Witam
powaga?? gdzieś czytałem że najpierw rany idą:/
cenna uwaga
Gdzieś przeczytałem ze na klocek z tomb kingiem albo princem nie działa boost do ws to prawda ?? Niby w ang rb pisze ze musi oddział używać ale za to w polskim jest już:
"Niech się stanie moja wola:
Jeżeli jednostka Nehekariańskich Nieumarłych przyłącza się Postać podlegająca tej zasadzie, jednostka ta może używać niezmodyfikowanej wartości Walki wręcz postaci (jeżeli do jednostki przyłącza się wiele postaci, wybież najwyższa wartość współczynnika). Kiedy wszystkie postacie z zasadą niech się stanie moja wola zginą, jednostka wraca do używania własnej Walki wręcz. Działaniu tej zasady nie podlegają wierzchowce ani inne postacie - w ich przypadku należy używać ich własnej wartości współczynnika Walka Wręcz.
"Niech się stanie moja wola:
Jeżeli jednostka Nehekariańskich Nieumarłych przyłącza się Postać podlegająca tej zasadzie, jednostka ta może używać niezmodyfikowanej wartości Walki wręcz postaci (jeżeli do jednostki przyłącza się wiele postaci, wybież najwyższa wartość współczynnika). Kiedy wszystkie postacie z zasadą niech się stanie moja wola zginą, jednostka wraca do używania własnej Walki wręcz. Działaniu tej zasady nie podlegają wierzchowce ani inne postacie - w ich przypadku należy używać ich własnej wartości współczynnika Walka Wręcz.
Słowem kluczowym jest "niezmodyfikowanej", czyli jak zwiększysz WW to princowi/kingowi podwyższa, lecz szkielety dalej używają podstawowej wartości WW. Myląca może być jednak część "jednostka MOŻE używać niezmodyfikowanej..." co sugeruje że nie musi tego robić, ale w ang wersji jest, że po prostu używa jego WW.