Masterowe kandydatury - DYSKUSJA

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Re: Masterowe kandydatury

Post autor: Shino »

Cauliflower pisze:Temat umarł, bo były ciekawsze (obecnie z kłódeczką), ale warto byłoby wrócić.

Ustalmy takie rzeczy jak:

-do kiedy zgłaszane są kandydatury?
-kiedy będzie głosowanie?
popatrz na regulamin. Jak uznasz, ze to wystarczajace ustalenie to mozemy isc dalej.
Proponuję zacząć zbierać oficjalne kandydatury. Tak jak co roku z konkretnymi propozycjami, miejscówką, formatem, sugerowaną datą, osobą organizatora i atrakcjami.
Czy któryś z modów mógłby podzielić tematy, np. ten zostawić do dyskusji, ustalania dat, spamu, a drugi zrobić wyłącznie z oficjalnymi kandydaturami?
ten temat nie zostal stworzony po to, zeby zbierac "nieoficjalne" kandydatuy.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Póki co w tym temacie nie pojawiło się nic konkretnego.

Myślałem, że tam jest "przed"... a tak to faktycznie mamy martwy miesiąc, a nawet dwa...

Bez sensu.
Czyli czekamy do stycznia... #-o
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Zawsze się zastanawiałem, dlaczego nie ustalać imprez w przyszłym sezonie zanim się rozpocznie. Może pora zacząć kolejny temat pt: "z regulaminem się nie dyskutuje". ;)

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Lider +1
Jezeli wiekszość wyrazi wole wybierania masterów w grudniu to co za problem to zrobić juz teraz?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tez go nie widze. Zapytajcie drugiego moderatora. On z tym widzial problemy.
to napisz cokolwiek konkretnego. Jak na razie nie wykazales sie a twoja najweksza inicjatywa tu to "niech kto inny to zrobi".

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

O ile nie wyskoczy nikt, że nie wie czy ma miejscówkę i będzie wiedzieć dopiero w styczniu.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

ja widziałęm problem? Regulamin go widzi. Jak dla mnie mozemy anwet jutro mastery wybrać
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Shino pisze:tez go nie widze. Zapytajcie drugiego moderatora. On z tym widzial problemy.
to napisz cokolwiek konkretnego. Jak na razie nie wykazales sie a twoja najweksza inicjatywa tu to "niech kto inny to zrobi".
Rany Boskie Shino... chodziło o "konkretne propozycje masterów"... nie wierzę, że nie zrozumiałeś. Nie twórzmy sztucznych problemów...

To co chciałem osiągnąć to przyśpieszyć procedurę wybierania masterów, bo mamy 2 martwe miesiące, które są IMO bez sensu. Byłem przekonany, że regulamin mówi o 2 tygodniach przed, a nie 2 pierwszych tygodniach.
Chciałem się zorientować jak to będzie mniej więcej wyglądać w przyszłym roku. Chyba ma to jakiś sens, żeby wiedzieć wcześniej, prawda?
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

jestem za tym, żeby przyspieszyć procedurę.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Ja również.

Proszę też o wydzielenie osobnego tematu na kandydatury - dokładnie tak jak pisał Kalafior.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

się robi

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

No to chyba mozna założyć glosowanie, cos w stylu:

Czy jesteś za tym aby mastery na przyszły sezon, były wybierane w 2 ostatnich tygodniach bierzącego sezonu. Włączająć w to wybór masterów na 2014.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Orcze Gniazdo - sztywna data - 16-17 maja, później wrzucę pełną ofertę.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Tomek, w innym miejscu :)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Do Modów: skoro mastery mają być wybierane w ostatnich dwóch tygodniach grudnia (generalnie jestem za, bo w święta na pewno nikt mastera nigdy nie zrobi) to jak zrobimy z miejscami na LL? Moderatorzy czyszczą LL i przydzielają nowe miejsca już w połowie grudnia? Pytam bo dostajemy w tej chwili drugi głos na LL za BoBa i chciałbym aby ta druga osoba z mojego klubu również miała głos.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Dla mnie niemożliwe jest czyszczenie LL przed końcem grudnia, przecież są kluby, które według regulaminu miały czas do końca roku, żeby zorganizować swoje 3 turnieje, a teraz chcecie (?) zabrać im dwa ostatnie tygodnie na zrobienie tego i branie udziału w przyszłorocznym masterowym głosowaniu. Jeśli chcecie wprowadzać takie rozwiązanie to na przyszły sezon, żeby wszyscy wcześniej wiedzieli do kiedy mają się ogarnąć. Z drugiej strony ponowne głosowanie na mastery w obecnym składzie LL jest nieuczciwe względem klubów, które pracowały organizacją masterów i lokali na swoje głosy w przyszłym sezonie (chociażby drugie głosy JH czy FW). Mało tego, w takim wypadku, kluby, które nie robią regularnie masterów i lokali w efekcie czego na przyszły sezon tracą głos teraz decydowałyby o tym gdzie gramy mastery.
Jankiel pisze:Przestancie wreszcie tworzyc sztuczne problemy.

Jak ktos bedzie chetny do robienia mastera w styczniu, to bedzie mozna myslec o przyspieszeniu glosowania. Jezeli nie bedzie, to kolejna durna dyskusja o regulaminie i heroicznym zdobywaniu miejsc na LL bedzie kompletnie zbedna.
No w sumie racja, to podstawowe pytanie, którego nikt tutaj chyba wcześniej nie zadał. Czy w ogóle ktoś chce robić turniej w styczniu? :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

My chcemy środek kwietnia, przed świętami jkbyco.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Dymitr pisze:Tomek, w innym miejscu :)
Wiem, tutaj tylko wspominam - terrmin Orczego jest sztywny, lepiej więc dać znać info asap żeby uniknąć komplikacji, a nie mam teraz czasu na zrobienie pełnej oferty.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Niecałe 4 dni do końca roku i tylko dwie kandydatury? :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Już trzy ;)

Ale co z resztą?