Malarskie inspiracje Starego Świata

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Malarskie inspiracje Starego Świata 08.12 Longbeards

Post autor: smiejagreg »

Azgaroth pisze:... ale z drugiej strony najważniejsze, że jest radocha i fajnie spędzony czas :)
True. It's the best :!: :P ...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Pobawiłem się trochę lustrzanką (przesłona) + dodałem tarczę (kolorystyka zgodnie z zamówieniem) + rozjaśnienie skóry - lepiej ?:)

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

zacny!

lecz jedno ale...
-->o ile niebieski na tarczy fajny to na hełmie i na tunice krasia wygląda na jakiś taki jednolity(odstaje od tarczy)
-->złoty na toporze odstaje od tego na tarczy(chodzi mi o ostrze broni przy styku z metalikiem)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Zastanawiamy się z kumplem - która tarcza lepsza na cały regiment ?:)

Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Bojek pisze:zacny!

lecz jedno ale...
-->o ile niebieski na tarczy fajny to na hełmie i na tunice krasia wygląda na jakiś taki jednolity(odstaje od tarczy)
-->złoty na toporze odstaje od tego na tarczy(chodzi mi o ostrze broni przy styku z metalikiem)
Na tarczy i całym modelu niebieski jest ten sam - jedyna różnica - tarcze są aerografowane niebieskim...może to jest przyczyna ?

Złoty też był w sumie taki sam - może to kwestia oświetlenia pierwszego planu którym jest tarcza a broń jest lekko przyciemniona ?:)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Wg mnie najlepsza jest środkowa a potem ta z lewej. Ta po prawo wygląda jakoś dziwnie.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

tarcza po lewej najlepsza

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

ile osób tyle będzie opini :lol2: ja głosuje na pierwszą z prawej, długobrodzi z racji wieku sporo już w skarbczyku odłożyli i stać ich na złote wykończenia tarcz :lol2:
delikatnie bym srebrny złoszował, zwłaszacza ostrze topora, i deliktanie złoty rozjaśnił bo jakoś tak pomarańczowo wygląda - takie drobne sugstie a znacznie mogą poprawić wygląd fisów...
aha, czarne tło lepsze do zdjęć

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

No ja cię proszę Torkild złocenie rantu tarczy? Toż to marnotrastwo. Za to znak na środku tarczy jak najbardziej.
Nie wiem czemu, ale lubie przy złotym wychodzić od tin bitz a potem vallejo brass używać. Wychodzi fajne złoto bez washa.

Tak przy okazji, to czy mi się źle widzi czy tam jest na nich rdza przy metalikach?
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

dzikki pisze:No ja cię proszę Torkild złocenie rantu tarczy? Toż to marnotrastwo. Za to znak na środku tarczy jak najbardziej.
Nie wiem czemu, ale lubie przy złotym wychodzić od tin bitz a potem vallejo brass używać. Wychodzi fajne złoto bez washa.

Tak przy okazji, to czy mi się źle widzi czy tam jest na nich rdza przy metalikach?
Taki był zamysł, żeby tarcze miały już jako takie oznaki "użytkowania" :)

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Widziałbym hełm z niebieskim wypełnieniem, a tarczę ze srebrną obwódką. Choć i tak wszystkie warianty na tych modelach z tym malowaniem będą bardzo dobre.

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Albo w lewo albo w prawo :) Chociaż najlepiej będzie jak się kolega określi - w końcu to jego krasnale i jemu się muszą podobać nie nam.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Wg mnie za mało złota na chłopakach... ;) Jednak estetycznie ten ze złotą tarczą wypada najsłabiej.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Złota jest dość, w tych longach jedynie brody się fajnie maluje, reszta jest kjowa do paciania. Wyszło spoko, tutaj juz właściciel figsów powinien zdecydować i tyle. Szczegół, ale dosć ważny :wink: ...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Popełniłem dziś w przerwie między malowaniem krasi na zamówienie - Heralda Nurgla :) Mam nadzieję, że choć odrobinę się spodoba :)

Obrazek

Więcej zdjęć na moim blogu :)
Ostatnio zmieniony 29 gru 2013, o 12:15 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

ten kolor miecza brrr, ta tłustosc... nie wiem co jest nie tak ale model lekko mierzi :P że tak zanucę wszystko tu "takie pastelowe..." :P

Niestety krytyka jest niekonstruktywna bo nie mam pojęcia dlaczego tak odbieram ten mode :( przepraszam :(

Ale podstawka mega :D Tylko dałbym jej wiecej gadżetów ale w tym samym kierunku :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

ewidentnie brak ciemnego zielonego w zgięciach i dlatego wygląda dosyć pastelowo!
wiem że tego nie poprawisz bo trzeba było malować od nowa , ale przypominam tak na przyszłość;)

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Tylko ten mieczyk jakiś taki nie w klimacie.... nurgle powinny mieć jakieś czarne zatrute albo zardzewiałe a nie "sople lodu"
Jelita wyszły bardzo fajnie ... widać nowy śluz nurgla się przydaje :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Malowanie spoko, flaczki miodne, mieczyk faktycznie - nie do końca pasuje do marka, zaś pastelowy odbiór imho nie przez zieleń, a przez rogi własnie... Za to sam figs - dla mnie to kwintesencja nowego wochu: beznadzieja...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Pastelowy odbiór być może to konsekwencja użytych kolorów - nie używałem standardowej zieleni ale farbkę Death World Forest z różnymi kombinacjami z zielonym washem a także Nurgling Green do końcowych rozjaśnień :)

Co do miecza, zdaję sobie sprawę że może być kontrowersyjny choć przyznam, że ostateczny efekt jakoś mi się spodobał i zostawiłem - zwykłe plagusy będą miały oczywiście czarne ostrza, temu heroldowi chciałem dać coś innego :)

Co do modelu, nie jest on rzeczywiście zbyt szczęśliwy. Choć do malowania jest jak dla mnie całkiem sympatyczny ;) Flaczki maluje się też całkiem łatwo, jak ktoś będzie reflektował to mogę dać przepis :) Nawiązując do postu Grega, w wochu jest chyba inny heros Nurgla ? Bo ten jest typowo z armii demonów.

Pokazuję jeszcze zdjęcie które robiłem wczoraj na ciemnym tle dla porównania. Nie wiem które lepsze, mam wrażenie, że przy ciemniejszych figurkach na białym tle widać więcej detali ale może się mylę :)

Obrazek

ODPOWIEDZ