Pierwsze kroczki w malowaniu
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Pierwsze kroczki w malowaniu
Witam wszystkich bardzo serdecznie,
Jestem spod Lublina. Malarstwem i ogólnie pojmowaną sztuką zajmuję się od ponad 11 lat. Zaczęło się od ołówków, przez pastele, akwarele, akryl i olej, teraz przyszła pora na modele. Są to dopiero początki w związku z czym z pewnością trzeba podszlifować to i owo. Będę bardzo wdzięczna za pochwały i konstruktywną, mającą na celu udoskonalenie warsztatu, krytykę. Zapraszam do obejrzenia galerii moich zdjęć.
Demon:
Hellcannon:
Chimera:
Slann:
Tetto'eko:
Kroksigory:
Salamandry:
Teradony:
Pozdrawiam,
Soundarii
Jestem spod Lublina. Malarstwem i ogólnie pojmowaną sztuką zajmuję się od ponad 11 lat. Zaczęło się od ołówków, przez pastele, akwarele, akryl i olej, teraz przyszła pora na modele. Są to dopiero początki w związku z czym z pewnością trzeba podszlifować to i owo. Będę bardzo wdzięczna za pochwały i konstruktywną, mającą na celu udoskonalenie warsztatu, krytykę. Zapraszam do obejrzenia galerii moich zdjęć.
Demon:
Hellcannon:
Chimera:
Slann:
Tetto'eko:
Kroksigory:
Salamandry:
Teradony:
Pozdrawiam,
Soundarii
1. witamy
2. bardzo ładnie nałożone podstawowe kolory(no nie widać cieniowania, być może jest delikatne, lecz ja mam zboczenie do ostrych kontrastów )
3. najlepiej się prezentuje demon, tutaj widać na skórze już cieniowanie delikatne no i na kolcach u skrzydeł
4.ładnie wyszedł grzbiet demona-te ogniste kostki na grzbiecie
5. Spod Lublina? spójrz w mój podpis o lidze
maluj dalej! i graj zapraszamy
2. bardzo ładnie nałożone podstawowe kolory(no nie widać cieniowania, być może jest delikatne, lecz ja mam zboczenie do ostrych kontrastów )
3. najlepiej się prezentuje demon, tutaj widać na skórze już cieniowanie delikatne no i na kolcach u skrzydeł
4.ładnie wyszedł grzbiet demona-te ogniste kostki na grzbiecie
5. Spod Lublina? spójrz w mój podpis o lidze
maluj dalej! i graj zapraszamy
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Mi się najbardziej podoba Slaan. Widać, że się przyłożyłeś.
Maluj dalej, bo masz predyspozycje. Dużo pracy przed każdym początkującym, ale to już pewnie wiesz.
Maluj dalej, bo masz predyspozycje. Dużo pracy przed każdym początkującym, ale to już pewnie wiesz.
Naviedzony pisze:Mi się najbardziej podoba Slaan. Widać, że się przyłożyłeś.
Soundarii pisze: Są to dopiero początki
Więc myślę że koleżanka
(...)się na 100% starała przy każdym modelu I to widać! Jak na pierwsze modele to jest rewelacyjnie! Czekam na rozwój oraz oczywiście na następne prace!Soundarii pisze:Będę bardzo wdzięczna za(...)
Miłego dnia!
Pan Mamikon
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetnie, że w końcu pojawił się ktoś nowy - ostatnio wielka posucha była, jeśli chodzi o adeptów malowania figsów . I w dodatku płeć piękna, no, no...
Pierwsza rzecz - jeśli chcesz się nauczyć malować figsy - odradzam zaczynanie od aerografu. To sprzęt skutecznie ograniczający przyrost skilla malarza. Lepiej opanuj pędzlowanie figsów - potem przyjdzie czas na aero, jeśli w ogóle będziesz chciała tym się posługiwać...
Początki są trudne, ale będzie coraz lepiej. Na razie kładziesz głównie podstawowe kolory. I tutaj jedna sprawa - kolorystyka. O ile w przypadku lizaków oczojebna kolorystyka może nie przeszkadzać, to w przypadkach figsów z innych armii może. Przykładem może być demon. Tutaj jest oczojebnie. Zestawienie błękitu, zieleni i fioletu po prostu masakruje Wyrzuciłbym zdecydowanie zielony. Zauważ, że imho najlepiej pomalowany figs, czyli chimera ma na sobie turkus - ten kolor w połączeniu z fioletem/różem i niebieskim już pasuje o wiele bardziej. To zestawienie kolorystyczne jest już całkiem udane. Slann również fajny. za najsłabszy model uznaję zdecydowanie hellcannona. wygląda jak baaardzo wczesny wip...
Generalnie figsy mają nieźle nałożone kolory podstawowe. Teraz trzeba zacząć kombinować z cieniami/rozjaśnieniami...
Jeszcze jedna rzecz - podstawki. Poczytaj troszke na bp o robieniu podstawek. Niektóre fajne podstawki można zrobić spokojnie z powszechnie dostępnych materiałów w kilka minut. A znacznie poprawiają odbiór modelu.
Najlepiej uczyć sie malowania na małych metalowych modelach i potem dopiero przesiadać się na wieksze. wbrew pozorom łatwiej maluje się małe figsy...
Trzymam kciuki .
Pierwsza rzecz - jeśli chcesz się nauczyć malować figsy - odradzam zaczynanie od aerografu. To sprzęt skutecznie ograniczający przyrost skilla malarza. Lepiej opanuj pędzlowanie figsów - potem przyjdzie czas na aero, jeśli w ogóle będziesz chciała tym się posługiwać...
Początki są trudne, ale będzie coraz lepiej. Na razie kładziesz głównie podstawowe kolory. I tutaj jedna sprawa - kolorystyka. O ile w przypadku lizaków oczojebna kolorystyka może nie przeszkadzać, to w przypadkach figsów z innych armii może. Przykładem może być demon. Tutaj jest oczojebnie. Zestawienie błękitu, zieleni i fioletu po prostu masakruje Wyrzuciłbym zdecydowanie zielony. Zauważ, że imho najlepiej pomalowany figs, czyli chimera ma na sobie turkus - ten kolor w połączeniu z fioletem/różem i niebieskim już pasuje o wiele bardziej. To zestawienie kolorystyczne jest już całkiem udane. Slann również fajny. za najsłabszy model uznaję zdecydowanie hellcannona. wygląda jak baaardzo wczesny wip...
Generalnie figsy mają nieźle nałożone kolory podstawowe. Teraz trzeba zacząć kombinować z cieniami/rozjaśnieniami...
Jeszcze jedna rzecz - podstawki. Poczytaj troszke na bp o robieniu podstawek. Niektóre fajne podstawki można zrobić spokojnie z powszechnie dostępnych materiałów w kilka minut. A znacznie poprawiają odbiór modelu.
Najlepiej uczyć sie malowania na małych metalowych modelach i potem dopiero przesiadać się na wieksze. wbrew pozorom łatwiej maluje się małe figsy...
Trzymam kciuki .
Dziękuję za słowa krytyki. Liczyłam, że będzie jej więcej.
Od 7 lat nikomu nie udało się mnie nakłonić do grania i nie spodziewam się, że zacznę.
Aerografu nie posiadam i przynajmniej na razie nie zamierzam z niego korzystać.
Podstawki nie są jeszcze zrobione, nie są jeszcze zaczęte. Przyjdzie na nie kolej w przyszłości.
Dołączył do nas dzisiaj kolejny zwierzaczek:
Od 7 lat nikomu nie udało się mnie nakłonić do grania i nie spodziewam się, że zacznę.
Aerografu nie posiadam i przynajmniej na razie nie zamierzam z niego korzystać.
Podstawki nie są jeszcze zrobione, nie są jeszcze zaczęte. Przyjdzie na nie kolej w przyszłości.
Dołączył do nas dzisiaj kolejny zwierzaczek:
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Porywasz się za troche za duże rzeczy jak na sam początek;) A tak po za tym to skórze by się przydało jakieś rozjaśnienie i dalej malować te drewniane elementy bo teraz wyglądają jak kolor bazowy. I uważaj na drybrush bo jak człowiek raz zacznie uzywać to potem ciężko przestać:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Szkoda marnować życie na pędzlowanie wszystkiego jeśli coś lepiej i szybciej załatwi aero - conajmniej 75% pracy pomaluje lepiej i szybciej niż pędzel (nie koniecznie taniej ^_^), pozostała część wystarczy do wyćwiczenia ręki. Są rzeczy których aero nie zrobisz, są też takie, które szybciej załatwi pędzel - stąd te 75%.
Myślę, że jeśli zobaczysz, to sama zdecydujesz co warto, a czego nie.
Wracając do pędzla - jasne kolory bardzo ładnie możesz wycieniować washami, oferowane GW sa bardzo dobre.
Pozdrawiam i życzę sukcesów.
Myślę, że jeśli zobaczysz, to sama zdecydujesz co warto, a czego nie.
Wracając do pędzla - jasne kolory bardzo ładnie możesz wycieniować washami, oferowane GW sa bardzo dobre.
Pozdrawiam i życzę sukcesów.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fajnie całkiem, choć nadal uważam, ze szkoda TAKICH modeli na początki w malowaniu. Jest dobrze póki co . Kilka uwag - jak zwykle do kolorów . Białe rogi i kości/pazury uważam za chybione nieco - duzo lepszy efekt uzyskuje się kościanymi kolorami. Niebieski wyszedł bardzo rycząco. W połączeniu z ostrą bielą figs wygląda zupełnie nienaturalnie jeśli chodzi o kolory. Przygaszenie niebieskiego powinno troche pomóc, ale tę kombinacje kolorów na tym figsie uważam za lekko nietrafioną . Złoty i zielone gemy wyszły bardzo ok, szczególnie złoto , wygląda na stare... Brązowe elementy (drewno?) koniecznie do poprawy - jak nie ma słoi wyrzeźbionych, to można je... namalować ...
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Co to znaczy? o.ONiebieski wyszedł bardzo rycząco.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Rycząco znaczy oczojebnie ...
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Zadam dowodu,ze naprawdę jesteś kobieta.
"Pokaż cxxxi!!!!!!"
A na poważnie.
Ja polecam aerograf, pozwala na zrozumienie pracy z rzeźba.
Moze pokażesz nam inne prace , np.rysunek?
Przy okazji zapraszam też do obejrzenia moich ulepkow na komputerze w mojej galerii.kiepsko mi to idzie wiec może co nieco pomożesz, też lidze na konstruktywna krytykę z twojej strony.
Co do twoich figsow to poczytaj o technikach.
A tak z ciekawości. Skoro niedawno zaczęłaś malowaćc to co robilas przez 7 lat z figorkami.
Edit
A no i zapomniałbym o najważniejszym. Jeśli chcesz się uważać za pro malarkę to obowiązkowo musisz psikać z aerografu dwoma kolorami obok siebie. (trzeba mieć do tego taki specjalny aerograf z 2 komorami na farbe )
"Pokaż cxxxi!!!!!!"
A na poważnie.
Ja polecam aerograf, pozwala na zrozumienie pracy z rzeźba.
Moze pokażesz nam inne prace , np.rysunek?
Przy okazji zapraszam też do obejrzenia moich ulepkow na komputerze w mojej galerii.kiepsko mi to idzie wiec może co nieco pomożesz, też lidze na konstruktywna krytykę z twojej strony.
Co do twoich figsow to poczytaj o technikach.
A tak z ciekawości. Skoro niedawno zaczęłaś malowaćc to co robilas przez 7 lat z figorkami.
Edit
A no i zapomniałbym o najważniejszym. Jeśli chcesz się uważać za pro malarkę to obowiązkowo musisz psikać z aerografu dwoma kolorami obok siebie. (trzeba mieć do tego taki specjalny aerograf z 2 komorami na farbe )
Ostatnio zmieniony 13 gru 2013, o 17:09 przez Wiewior-lbn, łącznie zmieniany 1 raz.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Zajeb.. rady dałeś. Jak już o tych technikach piszesz to podaj nazwy chociaż. Może jej znajomi którzy grają, namawiali ją przez 7 lat do grania i wcale nie musiała do tego mieć swoich figurek. Tak aerograf we wszystkim pomoże. Najbardziej w tym żeby uznawać się za pro malarza bo umie się prysnąć dwoma kolorami obok siebie.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
+1Cookie Monster pisze: Tak aerograf we wszystkim pomoże. Najbardziej w tym żeby uznawać się za pro malarza bo umie się prysnąć dwoma kolorami obok siebie.