Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)
Re: Co zmieni się w 9 edycji?
Panowie, czy są jakieś szanse na nowe modele kawalerii imperium? Może to pytanie z serii kierowanych do wróżki, ale zżera mnie ciekawość, a aktualne modele KO są uber-parszywe... Może gdzieś się przewinęła jakaś wzmianka o planach odnośnie tych modeli, ale ją przeoczyłem?
Wszystkie plotki na niebie i ziemi głoszą, że w starterze do 9ed będą orki i imperiumLechu pisze:Panowie, czy są jakieś szanse na nowe modele kawalerii imperium? Może to pytanie z serii kierowanych do wróżki, ale zżera mnie ciekawość, a aktualne modele KO są uber-parszywe... Może gdzieś się przewinęła jakaś wzmianka o planach odnośnie tych modeli, ale ją przeoczyłem?

via an anonymous source from the Faeit 212 inbox
a memo received from HQ: no more battalions or battle forces. Stores are not restocking them, nor are they re-releasing with army revamps as and when they come.
Consider, the new Dark Elves release didn't come with a battallion, and nor did the Space Marines. All that's going to be coming out now are the big, big megaforce sort of things that come with a free character, or something.
Co więcej - plotki mówią, że w starterze będą nowe wzory rycerzy Imperium.Azgaroth pisze:Wszystkie plotki na niebie i ziemi głoszą, że w starterze do 9ed będą orki i imperiumLechu pisze:Panowie, czy są jakieś szanse na nowe modele kawalerii imperium? Może to pytanie z serii kierowanych do wróżki, ale zżera mnie ciekawość, a aktualne modele KO są uber-parszywe... Może gdzieś się przewinęła jakaś wzmianka o planach odnośnie tych modeli, ale ją przeoczyłem?Więc kto wie...
Zarówno SM jak i DE mają coś na kształt batalionów.Azgaroth pisze:via an anonymous source from the Faeit 212 inbox
a memo received from HQ: no more battalions or battle forces. Stores are not restocking them, nor are they re-releasing with army revamps as and when they come.
Consider, the new Dark Elves release didn't come with a battallion, and nor did the Space Marines. All that's going to be coming out now are the big, big megaforce sort of things that come with a free character, or something.
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
+1 ;]Nijlor pisze:gervaz pisze: Co więcej - plotki mówią, że w starterze będą nowe wzory rycerzy Imperium.
Wystarczyliby rycerze z demisiów na konikach z hurricanum
5 postow nad twoimPrzemcio pisze:gdzieś czytałem, że GW ogólnie się z batalionów wycofuje...

DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
W sumie tak jest, a przynajmniej dotychczas było. Z drugiej strony GW ma obecnie silniejszą konkurencję, no i sama 8 edycja słabiej wypadła w popularności w stosunku do poprzednich edycji. Stąd być może będą chcieli uderzyć w 9 edycji z zupełnie nowym impetem.Kosa pisze:jakby iśc torem GW to 9 edycja powinna (sic!) być polepszeniem 8. Bo ponoć to parzyste edycje wywracają zasady do góry nogami. Ale jak czytam tutaj te plotki to makabreska po prostu
-50% do wszystkich cen ?
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
...pięciolatka, wiem. Ale myślę, że wyszli by na takiej obniżce lepiej niż stoją teraz. Sprzedaż by im o 500% skoczyła w przeciągu 1 miesiąca.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Myślę, że masz sporo racji. Aktualnie każda osoba, która decyduje się zbierać armie i robi jakikolwiek chociażby płytki rekonesans w interesujących go figurkach różnych producentów w wielu sytuacjach kupi dużo więcej figurek za niższą cenę, a nie raz też ładniejszych (tutaj sporo zależy od gustu). Przykładowo będzie tak w bretonni i imperium przeglądając ofertę perry miniatures (40 pięknie wykonanych modeli w cenie np. 80 zł. w stosunku do 10 piechurów GW), modele fireforge czy nawet mantica. Krasnoludy z reguły skupuje się starsze modele z rynku wtórnego, ale też są fenomenalne modele z dwarf wars czy avatar wars. Natomiast jeśli nie interesuje mnie cena (taka sama jak GW lub niewiele wyższa) czy też ilość, a jedynie jakość to np. mroczne elfy złożyłbym z figurek Raging Heroes oraz Gamezone. Natomiast obecnie "najcięższy" kalibrem konkurent GW w zakresie systemu fantasy, czyli Privateer Press posiada figurki w podobnej cenie, ale wymaga zakupienia ich mniejszej ilości, a i zasady wydają się być bardziej przyjazne graczowi.Matis pisze:...pięciolatka, wiem. Ale myślę, że wyszli by na takiej obniżce lepiej niż stoją teraz. Sprzedaż by im o 500% skoczyła w przeciągu 1 miesiąca.
Stąd GW wypadałoby aby jakoś odpowiedziało - w końcu postawienie na jechaniu na samej renomie "marki" może się okazać zgubne.
Po wprowadzeniu nowej edycji 40k GW podnieslo ceny nowych releasow, wprowadzilo sojusze i wydalo ostatnio kilka bookow ze zlozeniami zaginajacymi system. Efekt byl taki, ze nawet Ci co nie zbierali armii, ktora dostala wygiety book, kupili sobie kontyngent sojuszniczy, za gruba kase, zeby pozostac competitive. Do tego srilion suplementow, ktore wprowadzily na scenie turniejowej jeden wielki burdel na kolach.
Ale kasa poplynela do GW wartkim strumieniem i nie zdziwie sie jezeli podobna rewolucje szykuja dla WFB
Ale kasa poplynela do GW wartkim strumieniem i nie zdziwie sie jezeli podobna rewolucje szykuja dla WFB

Wina sceny turniejowej, że łykła takie coś. Teraz narzekają, że klimat jeszcze zarżnięty. U nas nawet jak coś takiego wprowadzą, to jakoś nie wydaje mi się, żeby większość turniejów to łykła - chyba wszyscy pamiętają sławetne armatki DoW? 
A złożenia wyginające system to w WFB niepierwszyzna, widać 40tkowa brać będzie musiała nauczyć się miłości (i hejtu) do compów

A złożenia wyginające system to w WFB niepierwszyzna, widać 40tkowa brać będzie musiała nauczyć się miłości (i hejtu) do compów

Uerph.
GW do przedsprzedaży wrzuciło elektroniczną wersję małego Rulebooka. Rozpoczęcie sprzedawania czegoś takiego na pół roku przed dezaktualizacją to albo przykład diabolicznego geniuszu demon princów z Nottingham, albo jednak sugestia, że dziewiątka będzie w 2015. Chyba, że duży RB już był elektroniczny wcześniej, nie kojarzę bo dopiero wracam do WFB po dwuletniej przerwie, wybaczcie