Warszawa 22.12.2013,Zamach na Mikołaja,(Niedziela) 2x800
Re: Warszawa 22.12.2013,Zamach na Mikołaja,(Niedziela) 2x800
Wpadniemy z Kędziorem na 99%
Pozdr.
Pozdr.
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.
Ode mnie 2 parówki będą - prosiłbym o określenie scenariuszy jakie będą grane aby doszlifować rozpy i wysyłamy zgłoszenia
pozdrawiam
pozdrawiam
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
dokładnie takKrólik pisze:Na jakich gramy stolach? 48×48 jak w krk?
na pewno 2x standard + blood & glory, 4ty scenariusz na pewno rozstawienie po przekątnej do ustalenia jeszcze w jakiej odleglości będą obie armie 12" cz 18", sam scenariusz będzie ogłoszony w środe wieczorem, ale powiem ze będzie to mocno zmodyfikowany watchtower a wieża/wzgórze/ruiny wcale taka super do obrony nie będzie i hordy 40-to modelowe raczej się nie zmieszczą do tej stodołyTomashWwl pisze:Ode mnie 2 parówki będą - prosiłbym o określenie scenariuszy jakie będą grane aby doszlifować rozpy i wysyłamy zgłoszenia
pozdrawiam
Hehe, Smiechu, mi sie miesci wszystko bsb i general Demi, to policz ile to, jeszcze zapas mam, 800 bez lordow to bardzo malo, niektore armie moga miec problem z wystawieniem jakiegos gieroja, wiec niech maja taka mozliwosc, ja osobiscie wole isc w ilosc jednostek niz bohaterow
Kilka sie znajdzie. A w 230stu w niektorych armiach da sie zmiescic i 2och herosow. Biednych, bo biednych, ale da sie. Imho fajne posuniecie.
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
- Rogal_z_twierdzy
- Warzywo
Co najmniej równie plugawa armia Chaosu wyraża potencjalne chęci.
Te dodatkowe punkty bardzo mnie się podobają. Dają dużo więcej możliwości na sensowne złożenie dwóch bohaterów, więc i gra jest ciekawsza.
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
wykruszył mi sie współgracz.... jeśli ktoś jest chętny
do pary ze mną zagrać to zapraszam. gram lizakami a dokładne info na pw:-P
do pary ze mną zagrać to zapraszam. gram lizakami a dokładne info na pw:-P
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
lwie serce, to zagrasz ze mna bo ja też wspólnika nie mam
tak BTW, ostatni scenariusz zaraz zamieszczę, na pewno się spodoba; aktualka zgłoszeń jeszcze dziś za kilka godzin
Śmiechu, niektóre Armie nie mogą sobie pozwolić na turbo unity w postaci Demigryfów, a wedle zasady 800 to 800 to również dopuszczeni powinni być Lordowie, chciałbyś 4lvl Maga zobaczyć u przeciwnika, który gniecie inne bez maga albo z biednym max 2lvl?? to jest dość sensowne, bo maxując bohaterów zmniejszysz rare lub special, wedle woli, albo rybka albo pipkaSmiechu pisze:Wskaż mi armię która ma takowy problem z Herosami.
800 to 800 i zasady podrecznikowe powinny obowiązywać.
tak BTW, ostatni scenariusz zaraz zamieszczę, na pewno się spodoba; aktualka zgłoszeń jeszcze dziś za kilka godzin
Nie mam tego problemu bo duży necros kosztuje 200
Do tego jeszcze 200 w herosach czyli maly necro ze scrolem.
200 w corach i 200 w dużych panach.
Do tego jakiś ciekawy combatowy sojusznik i bawmy sie.
Szkoda ze tak nie można :p
Do tego jeszcze 200 w herosach czyli maly necro ze scrolem.
200 w corach i 200 w dużych panach.
Do tego jakiś ciekawy combatowy sojusznik i bawmy sie.
Szkoda ze tak nie można :p
Jak jest liczona kawa przy zajmowaniu Stodoły?
Te 12 DP za utrzymanie Stodoły to dodatek do wyniku strat czy jedyna forma wygrania scenariusza?
Kto zaczyna 4ty scenariusz i w jaki sposób wystawia się jednostki? (jak w ME?)
Gdzie moje zgłoszenie? ;p
Te 12 DP za utrzymanie Stodoły to dodatek do wyniku strat czy jedyna forma wygrania scenariusza?
Kto zaczyna 4ty scenariusz i w jaki sposób wystawia się jednostki? (jak w ME?)
Gdzie moje zgłoszenie? ;p
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
aktualka listy zgłoszonych jutro, nie dałem rady dziś, spokojnie
co do stodoły; podlega normalnym zasadom zajmowania budynków, czyli tylko piechota i Monstrous Infantry mogą zajmować, ale żeby dostać punkty należy spełnić dodatkowe kryteria ( max 15 modeli w unicie lub 3 dla dużych Panów, Herosi nie podlegają zasadzie Stubborn itp.)
12DP to dodatkowa nagroda do normalnego wyniku, oczywiście w tym scenariuszu również będą Objectivy
co do stodoły; podlega normalnym zasadom zajmowania budynków, czyli tylko piechota i Monstrous Infantry mogą zajmować, ale żeby dostać punkty należy spełnić dodatkowe kryteria ( max 15 modeli w unicie lub 3 dla dużych Panów, Herosi nie podlegają zasadzie Stubborn itp.)
12DP to dodatkowa nagroda do normalnego wyniku, oczywiście w tym scenariuszu również będą Objectivy
Czy maksymalny wynik to 20:0. czy można podbić powyżej ? dodatkowe 12DP może sporo wypaczyć w ostatniej bitwie.#helion# pisze:aktualka listy zgłoszonych jutro, nie dałem rady dziś, spokojnie