Chaośnik

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Megi
Wałkarz

Chaośnik

Post autor: Megi »

Dawno mnie tu nie było ale wróciłam i postaram się w miarę możliwości podzielić fotkami. Na pierwszy ogień idzie jedna z moich starszych prac, a mianowicie sztandarowy chaosu, wszelkie opinie (szczególnie te przychylne) mile widziane.

Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Bardzo schludne malowanie. Przypadl mi do gustu pancerz i szmata - bardzo fajne cieniowanie czarnego. Jesli chodzi o to co mozna by w nastepnej figsie poprawic to rogi - cieniowanie paseczkami duzo lepiej i efektowaniej wyglada. Ponadto jak na chaosnika to metaliki wydaja mi sie za jasne , ale to moze moja subiektywna opinia , bo o kolorach jak wiadomo sie nie rozmawia.

Ogolnie praca trzyma niezly poziom , oby tak dalej :wink:

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Znaczek rozpoznawczy podobny do tego z SOB order of the blood rose..
Ale przejdźmy do Figsa... Wszystko bardzo schludne dobrze wykonane... tyle że.. JA widziałbym pancerz Chaośnika lekko przyniszczony jakieś (szramki, zacieki ) Bo w tym momencie wygląda jakby w całym życiu nie zanurzył swego toporzyska w cielsku jakiegoś człeka... I jak kolega wspomniał lepiej by wyglądały ciemniejsze metaliki choć te są dobrze wykonane ;) Nie posiadasz może zdjęcia drugiej strony figurki ?? Z chęcią zobaczyłbym płaszczyk ;)

Awatar użytkownika
Wraq
Wałkarz

Post autor: Wraq »

O ile sie nie mylę to dosyć dawno widziałem tę figurkę w gablotce w katowickim bardzie. Coś miłego dla oka.

Awatar użytkownika
Gilda
Chrzestna Wróżka

Post autor: Gilda »

o święta panienko...żeby chociaz połowa figsów tu zamieszczanych tak wyglądała ;)

brawo =D>

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Gilda pisze:o święta panienko...żeby chociaz połowa figsów tu zamieszczanych tak wyglądała ;)

brawo =D>
W ramach tej solidarności jajników powiem, że mi też się ta figurka podoba.

A nie znoszę figurek chaośników!

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Bardzo fajny :) jedynie te rogi mi jakos nie podchodzą :wink:

p.s-zdradz kolor uzyty do zrobienia bannera bo jest ciekawy :D
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

hmm... skaven... czy to napewno twoja praca...? facet dla ktorego keidys pracowalem mial dokladnei identyczna... nei tylko kolorki itp ale rownierz poziom i kazda kreska takasama... hmm... noe neiwazne.

figurka pomalowana schludnie i na poziomie. podoba mi sie pancerz ale dodalbym na nim jakies "ujebki" (czyt. rdze itp itd.) - ale to tylko moje schorzenie :)

pozdrawiam, w razie czego odrazu mowie- nei chcialem Cie urazic tym co napsialem w 1 akapicie :)

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Ziemko pisze:Bardzo schludne malowanie. Przypadl mi do gustu pancerz i szmata - bardzo fajne cieniowanie czarnego. Jesli chodzi o to co mozna by w nastepnej figsie poprawic to rogi - cieniowanie paseczkami duzo lepiej i efektowaniej wyglada. Ponadto jak na chaosnika to metaliki wydaja mi sie za jasne , ale to moze moja subiektywna opinia , bo o kolorach jak wiadomo sie nie rozmawia.

Ogolnie praca trzyma niezly poziom , oby tak dalej :wink:
Ogółem mi się podoba. Schludnie i czysto :) Jedynie metalic trochę za jasny ale to mały kłopot.

Ziemko na rogach ja tam widzę kreseczki wiem nie wiem czego sie czepiasz ;) No ale co do rogów, to przy samym sztandarze są nie pomalowane w ogóle...

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

a gdzie fota :D? nic nie widze.... ;p
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Gilda
Chrzestna Wróżka

Post autor: Gilda »

szczurek pisze:p.s-zdradz kolor uzyty do zrobienia bannera bo jest ciekawy :D
Wg mnie kolor z bannerka to:
Cyjan 77%
Magenta 43%
Yellow 64%
Black 28%

:D

Awatar użytkownika
Megi
Wałkarz

Post autor: Megi »

Specjalnie dla kolegi Sykstusa wrzucam foto płaszczyka, a tak poza tym to faktycznie figurka nadal stoi w Bardzie. Co do znaczka, to mój dawny nick brzmiał "BlackRose" i z tego wzieła się ta róza, nie ma to nic wspólnego z SOB, Lancasterami, Jorkami itp ;). Jeśli chodzi o rogi i zwieńczenie sztandaru to nie wyszły dokładnie tak jak wyglądają w rzeczywistości przez zdjęcie, niestety dopiro ucze sie fotkować :(. A co do koloru płaszczyka to ton najciemniejszy jest to miesznka Hawk Turquise, Chaos Black i Elf Flesh rozjaśniane Rotting Fleshem.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 4 paź 2007, o 10:40 przez Megi, łącznie zmieniany 1 raz.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Very very ładny chaosiarz.
P.S. Właśnie zobaczyłem jego zdjęcie od tyłu -też jest super!

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Jakby nie te remonty przed Katowicami (ze strony Gliwic) to chętnie bym wpadł oblukać tego figsa :) Naprawdę bardzo fajny :)

I pomimo, że trochę za "czysty" jak na chaos wg mojej skromnej opinii (przede wszystkim metaliki za jasne) i podstawka jakaś taka "niechaosowa" to reszta na ogromny plus :) Bardzo dokładne malowanie, sztandar i cała reszta fajnie porozjaśniane...

Tylko, że strasznie to malowanie i technika przypomina mi pewnego "zagubionego" moderatora Troyana :wink:
Pozdro

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Skonczcie OT na temat grafiki itd , bo pokasuje i nie obchodzi mnie , ze dialog prowadza dwaj admini :wink:

EDIT: Prosilem , nie poskutkowalo , spam wylecial
Ostatnio zmieniony 4 paź 2007, o 14:54 przez Ziemko, łącznie zmieniany 1 raz.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Megi pisze:Specjalnie dla kolegi Sykstusa wrzucam foto płaszczyka
Wielki dzięki, było warto ;)
Megi pisze:Co do znaczka, to mój dawny nick brzmiał "BlackRose" i z tego wzieła się ta róza, nie ma to nic wspólnego z SOB, Lancasterami, Jorkami itp ;)
Tu akurat miałem na myśli Sisters of Battle z wh40k :P
Megi pisze:A co do koloru płaszczyka to ton najciemniejszy jest to miesznka Hawk Turquise, Chaos Black i Elf Flesh rozjaśniane Rotting Fleshem.
No to musiały iść spore ilości chaos blacka :P Kto by pomyślał ze z tak odmiennych kolorów może powstać coś takiego ;) Pora zacząć kombinować z kolorami :P

ODPOWIEDZ