CUKIERkowe Malunki -update 01.09.09
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
CUKIERkowe Malunki -update 01.09.09
Aloha!
Rodacy-mam nadzieje, uda się w tym miejscu zamieszczać co jakiś czas pare swoich prac (niestety życióweczka nie specjalnie pozwala na malowanie, ale trza walczyć ) na pierwszy ogień stareńki WE wersja WIPna poprawiona zostanie kolczuga,dokończony miecz, włosy buty, itd itd Dziękuje wszystkim za uwagi.
pozdrowienia
cukier
Rodacy-mam nadzieje, uda się w tym miejscu zamieszczać co jakiś czas pare swoich prac (niestety życióweczka nie specjalnie pozwala na malowanie, ale trza walczyć ) na pierwszy ogień stareńki WE wersja WIPna poprawiona zostanie kolczuga,dokończony miecz, włosy buty, itd itd Dziękuje wszystkim za uwagi.
pozdrowienia
cukier
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2009, o 09:22 przez CUKIER, łącznie zmieniany 1 raz.
Figurka nie specjalnie mi sie podoba ale malowanie zajebiste
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
eee tam... ja uwielbiam staroedycyjne figsy... mają klimacik... figurka jest spoko a malowanie tez całkiem przyzwoite.
Dziękuje za odzew. Malowanie miecza tajemnicą nie jest więc tak:
zacząłem od bardzo rozwodnionej farby VMC intermediate blue. Dzięki rozwodnionej konsystencji zaraz po wyschnięciu widać było gdzie padają cienie, a gdzie powierzchnia powinna odbijać światło. Zacząłem od pogłębienia cieni mieszanką kolorów (wszystko bardzo rozwodnione)- VMC black red (dla kontrastu z niebieskim dodanym do ciała),z odrobiną GW black inka. Doszedłem prawie do czystej czerni na powierzchniach bezpośrednio stykających się z tymi najjaśniejszymi. Głowy nie dam sobie uciąć,ale chyba dodawałem jeszcze ciutkę bestial browna w cieniu. Jeśli chodzi o rozjaśnienia to do podstawy VMC intermediate blue stopniowo dodawałem bieli,aż do czystego białego. Zadrapania, pęknięcia na mieczu to zwykła czarna kreska z podkreśleniem światła bielą. Dla przyspieszenia "działalności twórczej" używałem suszarki Mam nadzieję,że opis jakkolwiek pomocny. Pozdrawiam Cukier.
zacząłem od bardzo rozwodnionej farby VMC intermediate blue. Dzięki rozwodnionej konsystencji zaraz po wyschnięciu widać było gdzie padają cienie, a gdzie powierzchnia powinna odbijać światło. Zacząłem od pogłębienia cieni mieszanką kolorów (wszystko bardzo rozwodnione)- VMC black red (dla kontrastu z niebieskim dodanym do ciała),z odrobiną GW black inka. Doszedłem prawie do czystej czerni na powierzchniach bezpośrednio stykających się z tymi najjaśniejszymi. Głowy nie dam sobie uciąć,ale chyba dodawałem jeszcze ciutkę bestial browna w cieniu. Jeśli chodzi o rozjaśnienia to do podstawy VMC intermediate blue stopniowo dodawałem bieli,aż do czystego białego. Zadrapania, pęknięcia na mieczu to zwykła czarna kreska z podkreśleniem światła bielą. Dla przyspieszenia "działalności twórczej" używałem suszarki Mam nadzieję,że opis jakkolwiek pomocny. Pozdrawiam Cukier.
Miecz jest piękny. Bardzo mi sie podoba. Model pomalowany dobrz technicznie i w niezłym stylu. Bardzo ciekawe są cienie na twarzy i klatce piersiowej leśnika. Dobra robota.
P.S.
Podpisuje sie do prośby o kolory z palety gw którymi będzie można otrzymać podobny efekt.
P.S.
Podpisuje sie do prośby o kolory z palety gw którymi będzie można otrzymać podobny efekt.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
dziękuje bardzo...hmm myślę, że ciut codex grey i enchanted blue. Mogło by dać radę. Ewentualnie ciekawym kolorem do "bajkowych" ostrzy jest wg.mnie shadow grey. Black red- można zastąpić mieszanką blood reda i czarnego. Uprzedzam,że jako daltonista mogłem dość ostro chybić z podpowiedzią Jeśli zaś chodzi o skrót VMC to po prostu Vallejo Model Color, uważam,że niektóre z ich kolorów są napawdę ciekawe.
Miecz jest naprawde genialny , metaliki zrobione na poziomie Jakuba Rune Nilsena - rewela. Szkoda troche , ze reszta figurki dosc mocno odstaje od tak wykonanego genialnie miecza.
mieczyk fajny kolczuga trochę gorsza.. buty wydają mi się najsłabszym elementem tego modelu.
na podstawkę czekamy;)
PS. delikatny tatuaż mógłby być dobrym pomysłem
na podstawkę czekamy;)
PS. delikatny tatuaż mógłby być dobrym pomysłem
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Niestety efekt ślicznego malowania bardzo psuje sama figurka, która najzwyczajniej mi się nie podoba... Co do malowania to przede wszystkim należą ci się gratulacje za super realistyczny mieczyk, wyszedł naprawde dobrze, cała reszta też niczego sobie. Jedynie mogłabym się doczepić do skóry, która jest troszkę zbyt kontrastowa tzn. widać, że figurka ma głęboko zarysowane mięśnie, ale ja zrobiła bym cieniowanie mniej kontrastowe i bardziej delikatne, buty wyglądają jakby był na nich tylko jeden ton.
Ostatnio zmieniony 4 paź 2007, o 10:44 przez Megi, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo dziękuję za wszystki uwagi - figurka WIP więc oczywiście,że wiele się zmieni (buty-tak jest tam jeden kolor, kolczuga-do przemalowania, włosy-próbne rozmieszczenie światła, pas-do poprawy NMM, skórę prawdobodobnie wygładzę[cienie]). Heh ja tam loobie te stare figsy(wg. mnie miały fajny klimat)-nie ma to jak czeska drużyna wardancerowa raz jeszcze dzięki i pozdrawiam.
Jedna z moich prac na GD -całkowicie wyrzeźbiony fimirek (fimo soft)- miałem ciut mniej grubasową wizję tego stwora stąd nieco bardziej atletyczna sylwetka. Nie przeszedłem 1 rundy no cóż trza próbować dalej ale inspiracji nałapałem na GD jak nie wiem co-tyle fantastycznych prac. Dziękuju za zdjęcia Przemasowi
jesli ktoś będzie tak miły i skomentuje/oceni tą pracę oto link na CMONa
http://www.coolminiornot.com/208839
pozdro
cukier
jesli ktoś będzie tak miły i skomentuje/oceni tą pracę oto link na CMONa
http://www.coolminiornot.com/208839
pozdro
cukier