Devastating Charge daje większą ilość ataków niż formacja lancyAzurix pisze:Dla mnie 2 sprawy:
Devastating Charge jest fajne, ale trzeba pamiętać, że jeśli nie ma Lancy, to +1A nie dotyczy Supportów z 2 szeregu. Może się okazać, że ilość ataków w Lancy i formacji po 5 w szeregu będzie porównywalnaHoops pisze:Według mnie Devasteting charge załatwia wszystko (oczywiście trzeba czasem dobrze kulnąć na zasięg szarży). Zaczynałem ustawiając graili w dwuszeregu tak samo zrobiłem z realmami.
Pamiętaj, że jeśli wpadasz Kawalerią w formacji po 5 modeli w szeregu i każdy z nich jest B2B z Przeciwnikiem, to nie możesz się następnie tak Reformować, aby wyłączyć modele ze styku, zarówno twoje, jak i Przeciwnika, więc nie wiem czy zmniejszysz liczbę ataków kierowanych w twój oddziałHoops pisze:Kiedy rycerstwo dojeżdżało do celu i wypalało swoje ataki doliczając również te z Devasteting charge zmieniałem sobie formacje na lance by uzyskać szeregi i niejednokrotnie zmniejszyć ilość ataków przeciwnika w moich chłopaków w następnej turze o ile takowa następowała.
Co do reformowania. To jednak zależy z czym walczysz i ile z przeciwnika zostało..