Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
Stardragon się ledwo mieści w rarach na Euro, jak wy chcecie go zmieścić z Antkiem?
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Wojtuś, trollujesz czy coś innego Ci się stało? Zacznij pisać na temat lub cytuj posty do których się odnosisz.
Sorry, czytałem zaległości, nie zwróciłem uwagi na datę.Inradil pisze:Bercik pisze:- High Elves
• Star Dragon/2nd Frostheart Phoenix, max 1Tak samo w drugim zapisie można brać SD i 3 Frosty ale SD i 2 już nie ?Naviedzony pisze:Teraz zniszczę Ci psychikę, ale:Możesz wybrać tylko jedno z powyższych. Zresztą to rozumie się samo z siebie, bo Book of Hoeth albo Banner of the World Dragon i tak nie można wziąć więcej niż raz, więc inna interpretacja byłaby bez sensu.• Book of Hoeth/Banner of the World Dragon/Archmage with Lore of Death/2nd Frostheart Phoenix, max 1
Tu już nie wiem, jakiś błąd w zapisie, ale prawdopodobnie nie można kombinować Star dragona z więcej niż jednym Feniksem lodowym.• Star Dragon/2nd Frostheart Phoenix, max 1
Może ktoś to wytłumaczyć ?
Hehe, nawet skrót skrótu
Hmm, po ostatnim turnieju, na którym nie poszło mi szczególnie dobrze (a i to jest zbyt dużo powiedziane - bardziej by pasowała katastrofa ), postanowiłem wprowadzić kilka kosmetycznych zmian w rozpie. I jak to u mnie, kosmetyka zakończyła się całkowitym przebudowaniem rozpy Nie grałem jeszcze na czymś takim, mam mieszane uczucia co do niej, ale chcę spróbować Pierwszym przeciwnikiem będą krasie, więc raczej nie będzie problemów
Jakieś sugestie co do rozpy?
Prince @ 238.0 Pts General; Lance; Heavy Armour; Shield; Barded Steed; Dawnstone; Gem of Sunfire; Dragonhelm
Archmage @ 280.0 Pts Magic Level 4; Lore of Shadow; Elf Steed; Power Scroll; Ironcurse Icon
Noble @ 145.0 Pts Dragon Armour; Barded Steed; Star Lance; The Other Trickster's Shard; Enchanted Shield
Noble @ 172.0 Pts Dragon Armour; Shield; Battle Standard; Barded Steed; Banner of the World Dragon
Mage @ 170.0 Pts Magic Level 2; Lore of High Magic; Dispel Scroll; Khaine's Ring of Fury
11 Silver Helms @ 283.0 Pts FCG; Shield
12 Archers @ 130.0 Pts Musician
5 Ellyrian Reavers @ 95.0 Pts Spear; Normal Bow
20 Phoenix Guard @ 340.0 Pts FCG; Banner of Eternal Flame
Frostheart Phoenix @ 240.0 Pts
Eagle Claw Bolt Thrower @ 70.0 Pts
Models in Army: 62
Total Army Cost: 2398.0
Hmm, po ostatnim turnieju, na którym nie poszło mi szczególnie dobrze (a i to jest zbyt dużo powiedziane - bardziej by pasowała katastrofa ), postanowiłem wprowadzić kilka kosmetycznych zmian w rozpie. I jak to u mnie, kosmetyka zakończyła się całkowitym przebudowaniem rozpy Nie grałem jeszcze na czymś takim, mam mieszane uczucia co do niej, ale chcę spróbować Pierwszym przeciwnikiem będą krasie, więc raczej nie będzie problemów
Jakieś sugestie co do rozpy?
Prince @ 238.0 Pts General; Lance; Heavy Armour; Shield; Barded Steed; Dawnstone; Gem of Sunfire; Dragonhelm
Archmage @ 280.0 Pts Magic Level 4; Lore of Shadow; Elf Steed; Power Scroll; Ironcurse Icon
Noble @ 145.0 Pts Dragon Armour; Barded Steed; Star Lance; The Other Trickster's Shard; Enchanted Shield
Noble @ 172.0 Pts Dragon Armour; Shield; Battle Standard; Barded Steed; Banner of the World Dragon
Mage @ 170.0 Pts Magic Level 2; Lore of High Magic; Dispel Scroll; Khaine's Ring of Fury
12 Archers @ 130.0 Pts Musician
20 Phoenix Guard @ 340.0 Pts FCG; Banner of Eternal Flame
Models in Army: 62
Total Army Cost: 2398.0
Let the River of Blood flow...
Mag na koń, lord jakąś broń.
poza frostem nie masz się czym bić SH tylko w szarży ale jak utkną to ich posiekają a frost lubi spadać od maszyn imo rozpa słabiutka
Post pod postem, ale trudno się mówi.
Po chwilowym zwątpieniu w słuszność koncepcji Antka i kawy, powracam z jeszcze bardziej niegrywalną rozpiską, która podoba mi się jak Diabli W końcu jak już w coś brnąć to do końca - tym bardziej, że zakup WL i PG to byłoby finansowe samobójstwo
Anointed of Asuryan @ 540.0 Pts General; Frostheart Phoenix; Ogre Blade; Crown of Command; Golden Crown of Atrazar; Enchanted Shield
Noble @ 170.0 Pts Dragon Armour; Battle Standard; Barded Steed; Dawnstone; Sword of Might; Charmed Shield
Mage @ 155.0 Pts Magic Level 2; Lore of Beasts; Elf Steed; Dispel Scroll
6 Ellyrian Reavers @ 114.0 Pts Spear; Normal Bow
11 Dragon Princes of Caledor @ 394.0 Pts FCG; Razor Standard
6 Sisters of Avelorn @ 84.0 Pts
Models in Army: 52
Total Army Cost: 2399.0
Po chwilowym zwątpieniu w słuszność koncepcji Antka i kawy, powracam z jeszcze bardziej niegrywalną rozpiską, która podoba mi się jak Diabli W końcu jak już w coś brnąć to do końca - tym bardziej, że zakup WL i PG to byłoby finansowe samobójstwo
Anointed of Asuryan @ 540.0 Pts General; Frostheart Phoenix; Ogre Blade; Crown of Command; Golden Crown of Atrazar; Enchanted Shield
Noble @ 170.0 Pts Dragon Armour; Battle Standard; Barded Steed; Dawnstone; Sword of Might; Charmed Shield
Mage @ 155.0 Pts Magic Level 2; Lore of Beasts; Elf Steed; Dispel Scroll
11 Dragon Princes of Caledor @ 394.0 Pts FCG; Razor Standard
6 Sisters of Avelorn @ 84.0 Pts
Models in Army: 52
Total Army Cost: 2399.0
Ostatnio zmieniony 20 gru 2013, o 12:50 przez Opos, łącznie zmieniany 2 razy.
jak już tak to 2 fasty ci wystarcza a dopakuj SH przynajmniej pierd**lnięcie będziesz mieć z szarży
Hmm, 2 ataki za 46 pkt? Wystawiam ich z magiem w formacji 2 szeregi po 6-ciu, oni mają przede wszystkim zapewnić odpowiednio długie życie magowi, gdy już wszystko co ma wejść w szarże to robi, wtedy mogą zrobić jakąś wspomagającą. Mała zmiana, z maga wypada Opal Amulet, z BSB Dragonhelm. Zamiast tego zamieniam na BSB H. Arm. na DA, do tego Charmed Shield i Gem of Sunfire na regenki. Dawnstone zostaje.
A poniższa jak wygląda?
Magia kuleje, ale próbowałem zmieścić smoczka, ostatecznie dając Moon. Postacie w łucznikach, którzy "osłaniają" ofensywne jednostki. Próbowałem też, zamiast WL z bannerem, dać 9DP i kolejnego Frosta. Ale w końcu zostałem przy WL. Ma to jakieś szansę? Co do zmiany?;)
Zrobiona na drafcie 2 ETC:
General; Heavy Armour; Lion Cloak; Moon Dragon
Golden Crown of Atrazar [10.0]
Charmed Shield [5.0]
Sword of Might [20.0]
1 Noble @ 124.0 Pts
Light Armour; Lion Cloak; Battle Standard
Reaver Bow [25.0]
1 Mage @ 145.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Shadow
Dispel Scroll [25.0]
1 Mage @ 135.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Death
Sceptre of Stability [15.0]
1 Frostheart Phoenix @ 240.0 Pts
28 White Lions of Chrace @ 434.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Cloak; Standard; Musician
Banner of the World Dragon [50.0]
3 x 1 Eagle Claw Bolt Thrower @ 70.0 Pts
36 x Archers @ 370.0 Pts
Longbow; Musician
3 x 5 Ellyrian Reavers @ 85.0 Pts
Bow (swap); Light Armour
Models in Army: 89
Total Army Cost: 2400.0
Magia kuleje, ale próbowałem zmieścić smoczka, ostatecznie dając Moon. Postacie w łucznikach, którzy "osłaniają" ofensywne jednostki. Próbowałem też, zamiast WL z bannerem, dać 9DP i kolejnego Frosta. Ale w końcu zostałem przy WL. Ma to jakieś szansę? Co do zmiany?;)
Zrobiona na drafcie 2 ETC:
1 Prince @ 487.0 Pts• Book of Hoeth/Banner of the World Dragon/2nd Unmounted Frostheart Phoenix, max 1
• Frostheart Phoneix/Prince on Stardragon or Moondragon/Dispel Scroll, max 3
• Archmage with Lore of Shadow or Death cannot use Book of Hoeth
• Models armed with shooting weapons (Eagle Claw Bolt Throwers count as 6 each), max 70
• Ellyrian Reaver units, max 3
General; Heavy Armour; Lion Cloak; Moon Dragon
Golden Crown of Atrazar [10.0]
Charmed Shield [5.0]
Sword of Might [20.0]
1 Noble @ 124.0 Pts
Light Armour; Lion Cloak; Battle Standard
Reaver Bow [25.0]
1 Mage @ 145.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Shadow
Dispel Scroll [25.0]
1 Mage @ 135.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Death
Sceptre of Stability [15.0]
1 Frostheart Phoenix @ 240.0 Pts
28 White Lions of Chrace @ 434.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Cloak; Standard; Musician
Banner of the World Dragon [50.0]
3 x 1 Eagle Claw Bolt Thrower @ 70.0 Pts
36 x Archers @ 370.0 Pts
Longbow; Musician
3 x 5 Ellyrian Reavers @ 85.0 Pts
Bow (swap); Light Armour
Models in Army: 89
Total Army Cost: 2400.0
pomysł IMO słaby z tym smokiem, reszta w sumie nie ma znaczenia - zmarnowałeś 500 punktów na tego herosa, już lepiej wsadź kolesia na feniksie.
W ogóle to w ciekawą stronę idzie ten draft. Właśnie dopuścili książkę i banner w jednej rozpie, a do tego wchodzi mały mag z DS-em, czyli build na magii jest stabilniejszy.
Szkoda osłabienia rozpy na 3 feniksach, ale i tak fajnie, że zostaje taka opcja
W ogóle to w ciekawą stronę idzie ten draft. Właśnie dopuścili książkę i banner w jednej rozpie, a do tego wchodzi mały mag z DS-em, czyli build na magii jest stabilniejszy.
Szkoda osłabienia rozpy na 3 feniksach, ale i tak fajnie, że zostaje taka opcja
Gorsza magia, brak odpowiedniej ilości bolców, orłów lub czasem dziewczynek. Przy 3 feniach brak punktów na oddział piechoty w specjalach. Itp.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
Nie można już wziąć DS-a przy 3 feniksach.Azurix pisze:Co rozumiesz przez Osłabienie rozpisek na 3 Feniksach?
Akurat brak siostrzyczek nie jest tutaj minusem