Alternatywne figurki dwarfów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Re: Alternatywne figurki dwarfów

Post autor: Afro »

wiecie, czy można gdzieś jeszcze dostać avatarsowe ironshields regiment? mam zamiar zbierać krasie, a te avatarsowe wyglądają przepięknie :)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Theo
Falubaz

Post autor: Theo »

rzeźbiarz z AoW przyznał się, że firma będzie wznawiać modele bronze i ironshieldów w plastiku (wcześniej byli w tzw 'warcast'), ale nie należy się ich za szybko spodziewać. na pewno nie przed wyjściem nowego booka zapowiadanego na luty. Jedyna opcja to ebay, bo sklepy już też ich nie mają. to rarytas

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Jeszcze w temacie. Są jakieś ciekawe alternatywy maszynek? (Dla tych gw)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Niektóre z Blac Tree Design wyglądają całkiem fajnie. Poza tym nie znam osobiście żadnych fajnych alternatywnych modeli maszynek. Inna sprawa, że wiele nie szukałem, bo akurat te z GW całkiem mi leżą :wink:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Miałem bolce z BTD i poza kiepską faktura drewna były nienajgorsze. Na działa nadawałyby się modele do historicala np. Perrych lub Warlorda:

http://store.warlordgames.com/collectio ... 648?page=2
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Ratnik robi jeszcze nieźle wyglądające działa http://www.lead-adventure.com/ .
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

hmm vietnam dwarfs :D

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Dwarfcong :wink:

Ja z innej beczki. Znacie jakieś fajne, najlepiej metalowe, modele clansmenów z great weaponami? Właściwie wszystkie modele firm jakie znam są wyposażone w hw&sh, co trochę średnio pasuje do standardów obecnej edycji, a przyklejanie im czegoś na plecy jakoś średnio mnie rajcuje (a z drugiej strony kocham wysiwyg). Znam dwarfy z GZ. Ładne i mają pewien swój klimat ale nie do końca mnie przekonują. Nawet gdybym przebolał już cenę, to i tak za tyle kasy oczekiwałbym czegoś bardziej mnie satysfakcjonującego. Na plastiki GW (i nowe i stare) spuszczę zasłonę milczenia...

Skoro wspomniałem już o GZ. Może to pytanie było już zadawane... Co sądzicie o górnikach tej firmy? Mnie osobiście modele strasznie się podobają. Chyba nawet bardziej niż marauderowe metale - mój najświeższy nabytek (TAK! Musiałem się pochwalić :mrgreen: ). Chętnie bym sobie sprawił komplet ale kilka osób zarzuciło mi kiedyś, że wystawianie głowy dwarfa wystającej z ziemi to proksowanie i figurki mogą być potraktowane przez sędziego dość nieprzychylnie :?

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Co za pierdoły o prokosowaniu? Górnicy GZ są świetni, tak samo jak ichniejsi thunderersi.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

No thundzi osobiście mniej mi się podobają. Nie to co hamki (ale do nich chyba nikogo na forum nie trzeba przekonywać :wink: ). Co do górników, to szkoda tylko,że nijak nie pasują do tych by GW. Ani nie dopełni się nimi klocka, ani nie zrobi z nich nowego, bo wyglądłby jak grządka po wyrywaniu marchewek :lol2: Pozostaje chyba tylko motyw malutkich oddzialików po pięciu chłopa jeśli to ma dobrze wyglądać.

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

pierwsze skojarzenie z GZ to źle dopasowane części i nadlewki w dziwnych miejscach i brak slotów :lol2:
ale po wierceniu, piłowaniu, pasowaniu i zaklejaniu dziur prezentują się całkiem nieźle, przyznam, że nie wszystkie wzory mi się podobają - hamki super - tutaj producent trafił na podatny grunt :mrgreen: górnicy idealnie wpasowują się w moje wyobrażenie "wykopującego" się oddziału, zabójcy zbyt przerysowani jak po sterydach - slayerów i thundów - wzorów GW było na tyle dużo i są na tyle dostępni, że nawet nie brałem pod uwagę alternatywnych modeli...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Thundzi są miodni od Harlequin'a. Właśnie zaczynam malować strzelców i kilka modeli mam tej firmy. Podobne do GW i sporo detali.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

A coś na temat tych warriorów z great weaponami? Właściwie o nich mi chodzilo najbardziej :wink:

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Mam kilku z GZ (zarówno górników jak i młociarzy oraz coś tam jeszcze). Figurki mają potencjał, ale są duże. Stroje przypominają niektóre marauderowskie. Slayerzy to konie a nie krasnoludy, mięsień na mięśniu, łapy jak nogi smoka. Z górników bardzo spodobał mi się prospector i sztandary (na tyle, by wcielić ich w szeregi swoich - reszta nie dostąpiła zaszczytu ;]).

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

ja mam trzech wojowników z GW z GZ (dziwnie to brzmi :lol2: ) i dają radę - co prawda wcieliłem ich do hamków ale jako osobny klocek też byliby spoko, nie wiem jak z ustawianiem ich w klocku, z hamkami jest mały problem

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

kilka stron do tyłu była omowa o takich gościach, imho bardzo fajnych. Dzikki niedawno ich pomalował i zamieścił w swojej galerii...
Z GW paru gostków z różnych oddziałów ma GW:
http://solegends.com/citcat9x4/c93550-03.htm
http://www.solegends.com/marauder/citca ... rfs-03.htm
http://www.solegends.com/citcat89autumn ... 4-2-02.htm
I jeszcze inne, poszperaj na solegends.com, to znajdziesz...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Teraz jakiś gość na allegro sprzedaje figurki z Black Tree http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=6200071 . Póki są w małej cenie imho dobra alternatywa do uzupełnienia szergów. Sam mam jedno muzyka, którego on sprzedaje.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Przypadkiem trafiłem, a chyba jeszcze tutaj nikt tego nie wrzucił (nie śledzę waszego podforum jeżeli było to sorki):

http://titan-forge.com/fantasy_miniatures_metal_beards

Nowości z Titan Forge.
Grinder fajny :)

Edit:

A tu jeszcze taką mają zapowiedź: http://www.kickstarter.com/projects/169 ... dwarf-army
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Ano zobaczymy jak to pójdzie. Odpuszczam sobie klasycznych (nie będą pasowały mi do armii), ale z punktów wybiorę wśród złych. Wciąż myślę o zwiększeniu pledg'a by zanabyć tego giganta, którego pokazali, ale może na początek pójdę oddziałami.
Ogólnie figurki rzeczywiście mają potencjał. Jak razie jeden hiszpan na swoim blogu zamieścił recenzję. Wskazał jak na razie jeden słaby punkt - nogi, które wg niego są dosyć szczupłe. Za to opisał, co widać na zdjęciach, dużo detali i ciekawy projekt postaci. Dobrym aspektem jest duża ilość jednostki - jak na potrzeby gry są strzelcy, są działa, bohaterowie, jest bsb, wojownicy z 1h i 2h bronią. Projekty przewidują również kowadło ;] w całkiem ciekawym stylu (mobilne). Zamiast np organków - gatling parowy. Lepiej zrobić całą armię od podstaw i mieć oryginalną do bólu, chociaż kilka takich jednostek to też takie wiśnie na torcie.

ODPOWIEDZ