CHD Euro Draft 2
CHD Euro Draft 2
Nowy standart Chadecji
Unnamed2400 Pts - Dawi Zharr Army
1 Sorcerer-Prophet @ 400.0 Pts
General; Lore of Metal; Magic Level 4; Darkforged Weapon; Blackshard
Armour
Chalice of Blood and Darkness [50.0]
Enchanted Shield [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 Dark Castellan @ 142.0 Pts
Blackshard Armour; Shield; Battle Standard
Dragonhelm [10.0]
1 Bull Centaur Taur'ruk @ 220.0 Pts
Blackshard Armour
Sword of Might [20.0]
Charmed Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
1 Hobgoblin Khan @ 52.0 Pts
Throwing Knives
1 Giant Wolf @ [0.0] Pts
1 Hobgoblin Khan @ 62.0 Pts
Throwing Knives
Dragonbane Gem [5.0]
Warrior Bane [5.0]
1 Giant Wolf @ [0.0] Pts
Throwing Knives
1 Giant Wolf @ [0.0] Pts
Throwing Knives
1 Giant Wolf @ [0.0] Pts
28 Chaos Dwarf Inferal Guard @ 397.0 Pts
Blackshard Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Overseer @ [14.0] Pts
Pistol; Blackshard Armour
16 Chaos Dwarf Inferal Guard @ 238.0 Pts
1 Overseer @ [14.0] Pts
3 Bull Centaurs Renders @ 150.0 Pts
Heavy Armour; Shields; Standard; Musician
1 Deathshrieker Rocket Launcher @ 100.0 Pts
1 K'daai Destroyer @ 325.0 Pts
1 Hellcannon @ 210.0 Pts
Models in Army: 65
Total Army Cost: 2400.0
Testuję jutro na lokalu, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Unnamed2400 Pts - Dawi Zharr Army
1 Sorcerer-Prophet @ 400.0 Pts
General; Lore of Metal; Magic Level 4; Darkforged Weapon; Blackshard
Armour
Chalice of Blood and Darkness [50.0]
Enchanted Shield [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 Dark Castellan @ 142.0 Pts
Blackshard Armour; Shield; Battle Standard
Dragonhelm [10.0]
1 Bull Centaur Taur'ruk @ 220.0 Pts
Blackshard Armour
Sword of Might [20.0]
Charmed Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
Throwing Knives
1 Giant Wolf @ [0.0] Pts
1 Hobgoblin Khan @ 62.0 Pts
Throwing Knives
Dragonbane Gem [5.0]
Warrior Bane [5.0]
1 Giant Wolf @ [0.0] Pts
Throwing Knives
1 Giant Wolf @ [0.0] Pts
Throwing Knives
1 Giant Wolf @ [0.0] Pts
28 Chaos Dwarf Inferal Guard @ 397.0 Pts
Banner of Swiftness [15.0]
1 Overseer @ [14.0] Pts
16 Chaos Dwarf Inferal Guard @ 238.0 Pts
1 Overseer @ [14.0] Pts
3 Bull Centaurs Renders @ 150.0 Pts
Heavy Armour; Shields; Standard; Musician
1 Deathshrieker Rocket Launcher @ 100.0 Pts
1 K'daai Destroyer @ 325.0 Pts
1 Hellcannon @ 210.0 Pts
Models in Army: 65
Total Army Cost: 2400.0
Testuję jutro na lokalu, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Zmień scaterke, a w combacie to i z WoChem i z DoChem sobie radzęSoCiu pisze:Kierowcą COD nigdy nie byłem, ale strzelam że Emp i TK może także Woch to beda dla ciebie ciezkie pairingi. Niby masz ten metal na magu, ale to nadal losowe 2k6 na wiatry a nic po za diabolo się za dobrze nie bije...
Zdecydowanie wazniejsze od gw jest parry i as3+
Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Poszło średnio, turniej był drużynowy z losowym parowaniem
1 bitwa VC
Lord klepacz, necros 4 lev death, bsb -1LD, 2 banszi i mały necros, 2x40 zambi ok 30 szkieletów, 2x5 wilków 2 mortisy i 6 cryptów
Strzelanie prócz drastycznego zmniejszenia szkieletów na spółę z transmutacją nie zrobiły nic, helka rozwaliła morts dopiero jak dopadła go w kombacie w okolicach połowy stołu. kadai nie dojechał w crypty na 4(po czym został zakrzyczany), wpadły tam same byki które zrobiły dobre zamieszanie a następnie dorwały mortisa i reszte szkieletów. Transmutacja wykosiła banszi, bsb i małego nekrosa. W 2 turze, duży nekros oblał look outa ale standardowo rzuciłem 1 na ranienie. Ostatecznie wygrałem 15:5
2 Bitwa DE
Lord klepacz, duży beast, konny bsb, 2 pegazy, warlocy, 4 bolce i kupa Drów
Przej*bany paring w którym nie da rady nic złapać. Lord klepacz jest nie do przejścia dlatego karmiłem go odginaczkami. Strzelanie standardowo, zabiłem chyba ze 2 warlocków. wynik byłby pewnie w okolicach 8:12 ale w 4 turze w kadaia wpadł pegaz z cloakiem i warlocy. Nie zbiłem Savage beast(+3S/A) i kadai siadł.
Dalej było ratowanie punktów. Zostało 2 warlocków którzy zebrali się w ostatniej turze razem z cloakiem na 1 ranie. Drugi pegaz też został na 1 ranie
Przegrałem 16:4 (znowu trafiłem najgorszą armię z przeciwnego teamu)
Z dobrym graczem i tą rozpą De, wygrana graniczy z cudem. Chyba że helka spanikuje jakiś wagon za stół, albo zastrzeli się oba pegazy i wtedy można powalczyć.
3 Bitwa DoCh
GUO death, herald nurgla z regeną, 2x10 horrorów, 2xfurie, horda plagusów, 2 albo 3 bestie, 4 muchy, cannon i 5 jugerów
Zaczęło się nieźle bo w 1 turze zabiłem gościa z regeną z transmutacji. Maszyny standardowo nic nie zrobiły. Kadai w 2 turze spala 3 rany a potem jeszcze 1.
4 byki nie przepchały 1 bestii, po czym dostały 10 plagusów i muchy, demony miały dużo kostek i nie wybroniłem się przed DD. Byczki spłynęły.
Helka znowu zarządziła w kombacie rozpieprzając 5 jugerów (potem dopchali się tam mali warriorzy dla CR'a). Hellcannona bronił chyba sam Tzeentch, bo jak wpadł w nią rydwan na 1 ranie to demony w końcu rzuciły 1 1 na magię. W tej turze zaczynał się kombat dużej piechoty z herosami którzy z overruna wpadli w muchy(stykałem się z 2), ale chalice zabrał tylko 1 kostkę i GUO kulnął soulblighta z pozostałej 1 kości. Przez to straciłem bsb. W końcu jednak muchy zostały zniszczone, a dzielni krasnale zreformowali się w 2 warriorów w szeregu i na 4 wpadali w 2 plagusów którzy uciekali po morderczej transmutacji. Niestety tym razem ja rzuciłem 1 i 1 po czym dostałem GUO na bok (z overruna miałem jeszcze horrory na ostatnią turę). Jednakże zmęczony i otumaniony kadzidłami zapomniałem o braku stubborna i konsekwencją niedojścia do plagusów był ten nieszczęsny GOU na bok. Na szczęście uciekłem i się zebrałem, aha w tej bitwie nie miałem ani mieczyka ani scaly skina, co nie ułatwiało mi fazy magii
Ostatecznie wyszedł remis.
Z rozpy jestem zadowolony, chalice jest mega zajebisty. Jeżeli przeciwnik nie miał już scrola to wejście transmutacji ograniczało jedynie osiągnięcie castingu.
Niestety metal nie spisuje się tak kozacko jak death. Kolejne 2 odginaczki kosztem małego maga są super.
Scroll vs Chalice to jak Mercedes vs Aston Martin
bardzo rzadko faza magii (moja czy przeciwnika) była nie po mojej myśli.
Maszyny standardowo się obsrywały i nie trafiały nic, a Kadai się palił jak zły.
Jeżeli będę grał jakiś turniej CHD to przetestuję Hashuta, może spisze się lepiej niż metal.
1 bitwa VC
Lord klepacz, necros 4 lev death, bsb -1LD, 2 banszi i mały necros, 2x40 zambi ok 30 szkieletów, 2x5 wilków 2 mortisy i 6 cryptów
Strzelanie prócz drastycznego zmniejszenia szkieletów na spółę z transmutacją nie zrobiły nic, helka rozwaliła morts dopiero jak dopadła go w kombacie w okolicach połowy stołu. kadai nie dojechał w crypty na 4(po czym został zakrzyczany), wpadły tam same byki które zrobiły dobre zamieszanie a następnie dorwały mortisa i reszte szkieletów. Transmutacja wykosiła banszi, bsb i małego nekrosa. W 2 turze, duży nekros oblał look outa ale standardowo rzuciłem 1 na ranienie. Ostatecznie wygrałem 15:5
2 Bitwa DE
Lord klepacz, duży beast, konny bsb, 2 pegazy, warlocy, 4 bolce i kupa Drów
Przej*bany paring w którym nie da rady nic złapać. Lord klepacz jest nie do przejścia dlatego karmiłem go odginaczkami. Strzelanie standardowo, zabiłem chyba ze 2 warlocków. wynik byłby pewnie w okolicach 8:12 ale w 4 turze w kadaia wpadł pegaz z cloakiem i warlocy. Nie zbiłem Savage beast(+3S/A) i kadai siadł.
Dalej było ratowanie punktów. Zostało 2 warlocków którzy zebrali się w ostatniej turze razem z cloakiem na 1 ranie. Drugi pegaz też został na 1 ranie
Przegrałem 16:4 (znowu trafiłem najgorszą armię z przeciwnego teamu)
Z dobrym graczem i tą rozpą De, wygrana graniczy z cudem. Chyba że helka spanikuje jakiś wagon za stół, albo zastrzeli się oba pegazy i wtedy można powalczyć.
3 Bitwa DoCh
GUO death, herald nurgla z regeną, 2x10 horrorów, 2xfurie, horda plagusów, 2 albo 3 bestie, 4 muchy, cannon i 5 jugerów
Zaczęło się nieźle bo w 1 turze zabiłem gościa z regeną z transmutacji. Maszyny standardowo nic nie zrobiły. Kadai w 2 turze spala 3 rany a potem jeszcze 1.
4 byki nie przepchały 1 bestii, po czym dostały 10 plagusów i muchy, demony miały dużo kostek i nie wybroniłem się przed DD. Byczki spłynęły.
Helka znowu zarządziła w kombacie rozpieprzając 5 jugerów (potem dopchali się tam mali warriorzy dla CR'a). Hellcannona bronił chyba sam Tzeentch, bo jak wpadł w nią rydwan na 1 ranie to demony w końcu rzuciły 1 1 na magię. W tej turze zaczynał się kombat dużej piechoty z herosami którzy z overruna wpadli w muchy(stykałem się z 2), ale chalice zabrał tylko 1 kostkę i GUO kulnął soulblighta z pozostałej 1 kości. Przez to straciłem bsb. W końcu jednak muchy zostały zniszczone, a dzielni krasnale zreformowali się w 2 warriorów w szeregu i na 4 wpadali w 2 plagusów którzy uciekali po morderczej transmutacji. Niestety tym razem ja rzuciłem 1 i 1 po czym dostałem GUO na bok (z overruna miałem jeszcze horrory na ostatnią turę). Jednakże zmęczony i otumaniony kadzidłami zapomniałem o braku stubborna i konsekwencją niedojścia do plagusów był ten nieszczęsny GOU na bok. Na szczęście uciekłem i się zebrałem, aha w tej bitwie nie miałem ani mieczyka ani scaly skina, co nie ułatwiało mi fazy magii
Ostatecznie wyszedł remis.
Z rozpy jestem zadowolony, chalice jest mega zajebisty. Jeżeli przeciwnik nie miał już scrola to wejście transmutacji ograniczało jedynie osiągnięcie castingu.
Niestety metal nie spisuje się tak kozacko jak death. Kolejne 2 odginaczki kosztem małego maga są super.
Scroll vs Chalice to jak Mercedes vs Aston Martin
bardzo rzadko faza magii (moja czy przeciwnika) była nie po mojej myśli.
Maszyny standardowo się obsrywały i nie trafiały nic, a Kadai się palił jak zły.
Jeżeli będę grał jakiś turniej CHD to przetestuję Hashuta, może spisze się lepiej niż metal.