ARENA ŚMIERCI NR 34 - KRÓLESTWA MANANNA

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Re: ARENA ŚMIERCI NR 34 - KRÓLESTWA MANANNA

Post autor: Klafuti »

Mistrz Miecza Hoetha pisze: To co różni Ulthuańczyków od ich kuzynów to, to że ci pierwsi nie zabijają dla przyjemności.
DE = sadystyczni mordercy
HE = wyrachowani mordercy
WE = ksenofobiczni mordercy

Nie zapominaj że, warhammer to dark fantasy, wszystkie nacje są złe, mniej lub bardziej.
Byqu pisze:Baldur Silnoręki
... nie weźmie już nikogo dla okupu.

No dobra, a kiedy nowa arena? Bo chcę sobie zaklepać miejsce tym razem.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

A już myślałem, że nikt nie zauważy... :)
Start jutro późnym południem lub w sobotę.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
Chomikozo
Chuck Norris

Post autor: Chomikozo »

[Już ostrzę topór]
Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Byqu pisze:A już myślałem, że nikt nie zauważy... :)
Start jutro późnym południem lub w sobotę.
Jakby można było w sobotę albo w piątek WIECZOREM byłbym wdzięczny, bo późnym popołudniem nie wiem czy zdążę wrócić z pracy, żeby zaklepać miejsce. :roll:
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Sobota rano plz [-o<

Awatar użytkownika
Kubaf16
Chuck Norris

Post autor: Kubaf16 »

Sobota rano plz [-o<
+1

35 będzie drugą moją areną, (w tej nie wykazałem się za bardzo) też jestem napalony i mogę wziąć miejsce :)
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy. :P

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

[Sobota rano! Bo co to będzie jak nie zdążą pałergejmerzy? :lol2:
@Klaufti
Dokładnie tak! Dark fantasy! Nie ma miejsca na dobro w tym świecie ,ale dobrze wyglądaja prób wprowadzena dobra (nieudane ofc :) ) ,ja chyba na następna Arene wystawię HE 8)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Rogal700
Chuck Norris

Post autor: Rogal700 »

I teraz wszyscy nastawiają budziki na jutrzejszy dzień. Zaklepywanie miejsce nic innego jak pierwsze arenowe zmagania... mam tylko nadzieje że ilość ,,botów'' będzie mniejsza.
WoCH W.19/R.9/P.7
Razem:35

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Klafuti pisze:
Mistrz Miecza Hoetha pisze: To co różni Ulthuańczyków od ich kuzynów to, to że ci pierwsi nie zabijają dla przyjemności.
DE = sadystyczni mordercy
HE = wyrachowani mordercy
WE = ksenofobiczni mordercy

Nie zapominaj że, warhammer to dark fantasy, wszystkie nacje są złe, mniej lub bardziej.
Byqu pisze:Baldur Silnoręki
... nie weźmie już nikogo dla okupu.

No dobra, a kiedy nowa arena? Bo chcę sobie zaklepać miejsce tym razem.
Czytałeś flufl HE?
Elfy Wysokieg rodu są ostatnią ,,dobrą" (oczywiście nie idealną ) rasą warharmmera. Choć aroganckie i pewne siebie są jasną plamą pośród morza ciemności. Zdarzają im się błędy i potknięcia ale ich klimat to raczej high (czy light) fantasy niż ów dark. Są najbardziej cywilizowane i są najlepszą (w sensie najczystszą, najbardziej dobrą) rasą.
PS:No można się spierać czy Lizaki nie są lepsze
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

[Skończmy ten offtop na temat dobroci HE.
Dodam tylko ,że w każdym booku opisana armia jest pokazano jako "najlepsza" . Zależy jak definiujemy dobro! Dla elfa to honor ,biel etc etc ,a np dla szlachcia imperium to pokój i brak zarazy ;) ]

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

[Ok już kończę
Ale chciałem jeszcze dodać, że nie idealizuje ich jakoś na maxa, potrafią nienawidzić i być równie okrutni jak ludzie. Po prostu lepiej panują nad swoimi emocjami i zdarza im się to rzadziej. Po prostu jakoś ten moment z grą na lirze mi nie leżał, to nie w ich stylu.
Sorry za oftop]
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Dobra ludu, start jutro, przed południem.

A dobro w warhammerze.... cóż, ja uważam, że lizardzi ją poniekąd zaprogramowani i choć dysponują różnym materiałem genetycznym, to są jak armia klonów z gwiezdnych wojen (niech żyje 501 legion! :) )

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

[Ewentualnie można opracować (co możę być mega ciężkie) system eliminacji botów :twisted: ]

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Byqu pisze:Dobra ludu, start jutro, przed południem.

A dobro w warhammerze.... cóż, ja uważam, że lizardzi ją poniekąd zaprogramowani i choć dysponują różnym materiałem genetycznym, to są jak armia klonów z gwiezdnych wojen (niech żyje 501 legion! :) )
Jaszczurki nie czują też chyba miłości nie?
Ja jutro rano będę miał problem, żeby się zapisać :(
W ogóle to założę chyba osobny temat żeby dyskutować o najbardziej dobrej rasie.
Naviedzony

Awatar użytkownika
Giacomo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Giacomo »

Mistrz Miecza Hoetha pisze:
Czytałeś flufl HE?
Elfy Wysokieg rodu są ostatnią ,,dobrą" (oczywiście nie idealną ) rasą warharmmera. Choć aroganckie i pewne siebie są jasną plamą pośród morza ciemności. Zdarzają im się błędy i potknięcia ale ich klimat to raczej high (czy light) fantasy niż ów dark. Są najbardziej cywilizowane i są najlepszą (w sensie najczystszą, najbardziej dobrą) rasą.
Chyba najbardziej dobrą rasą są niziołki. Przynajmniej według ogrów.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

W ogóle to założę chyba osobny temat żeby dyskutować o najbardziej dobrej rasie.
lizaki nie mają uczuć, w dodatku saurusy są mniej inteligentne od skinków, a kroxy już w ogóle.]
Mistrz Miecza Hoetha pisze:Czytałeś flufl HE?
czytałem AB HE. było tam napisane, że szanują wszelkie życie ALE NIE MAJĄ CIENIA LITOŚCI dla tych, którzy są ich wrogami i odnoszą się z pogardą do innych ras. Bycie "dobrym" warhammerze, oznacza, że nie chcesz doprowadzić do wymordowania/zniewolenia wszystkiego.
Kordelas pisze:Dodam tylko ,że w każdym booku opisana armia jest pokazano jako "najlepsza"
Czekam na wzmiankę o centrum krwiodawstwa prowadzonym przez wykwalifikowanych i doświadczonych wybrańców khorna oraz czarnoksiężników tzeentcha zamieniających bezużyteczne przedmioty w żywność by zlikwidować problem głodu na świecie. :roll:
Mistrz Miecza Hoetha pisze:Są najbardziej cywilizowane i są najlepszą (w sensie najczystszą, najbardziej dobrą) rasą.
Lizaki mają gdzieś inne rasy: "plan pradawnych wymaga zrujnowania kwitnącego imperium, stojącego na straży tamtej części świata? ok, rozwalić".

Najlepsze są krasnoludy. Są czystsze od elfów i nie ma nikogo bardziej honorowego niż oni. Fakt, część została wypaczona ale przez czynnik zewnętrzny, tymczasem elfy doprowadziły do powstania DE na własne życzenie.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Klafuti pisze:

lizaki nie mają uczuć, w dodatku saurusy są mniej inteligentne od skinków, a kroxy już w ogóle.] .
Tu się nie zgodzę, nie ma żadnej wzmianki o tym, więc należy założyć, że odczuwają, lecz w inny sposób niż ciepłokrwiści, a brak mimiki jak u ludzi sprawia, że nie można odczytać ich emocji, co może prowadzić do powstania tezy o braku uczuć.
Co do inteligencji, to prawda, lecz nie do końca. Saurusi są w stanie wykonać skomplikowane manewry taktyczne, choć nie potrafią wytłumaczyć ich i nauczyć innych. W sumie poziom cywilizacyjny i długość życia sprawia, że stoją na wyższym poziomie intelektualnym, niż większość ludzi, choć brak ogłady i bezpośredniość nieco to zamazują.

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Klafuti pisze:

lizaki nie mają uczuć, w dodatku saurusy są mniej inteligentne od skinków, a kroxy już w ogóle.]
Mistrz Miecza Hoetha pisze:Czytałeś flufl HE?
czytałem AB HE. było tam napisane, że szanują wszelkie życie ALE NIE MAJĄ CIENIA LITOŚCI dla tych, którzy są ich wrogami i odnoszą się z pogardą do innych ras. Bycie "dobrym" warhammerze, oznacza, że nie chcesz doprowadzić do wymordowania/zniewolenia wszystkiego.
Kordelas pisze:Dodam tylko ,że w każdym booku opisana armia jest pokazano jako "najlepsza"
Czekam na wzmiankę o centrum krwiodawstwa prowadzonym przez wykwalifikowanych i doświadczonych wybrańców khorna oraz czarnoksiężników tzeentcha zamieniających bezużyteczne przedmioty w żywność by zlikwidować problem głodu na świecie. :roll:
Mistrz Miecza Hoetha pisze:Są najbardziej cywilizowane i są najlepszą (w sensie najczystszą, najbardziej dobrą) rasą.
Lizaki mają gdzieś inne rasy: "plan pradawnych wymaga zrujnowania kwitnącego imperium, stojącego na straży tamtej części świata? ok, rozwalić".

Najlepsze są krasnoludy. Są czystsze od elfów i nie ma nikogo bardziej honorowego niż oni. Fakt, część została wypaczona ale przez czynnik zewnętrzny, tymczasem elfy doprowadziły do powstania DE na własne życzenie.

Przyznaje to z Lizakami nietrafione. Nie znam zbyt dobrze ich flufu :oops:

Elfy nie maja cienia litości dla zakutego w stal woja, szerzącej mord czarownicy czy też plującej jadem hydry. Gdy przychodzi sprawa zabić cywila, robią to bo rozumieją iż jest to konieczne aby chronić ich dom. Ale na pewno nie będą przy tym grać na lirze i śpiewać miłosnych piosenek. Tym właśnie przejawia się szacunek dla życia o którym piszesz.

He doprowadziły do powstania DE? W jaki sposób bo jakoś tego nie łapie....

Krasnoludy najlepsze? Podam ci powód dla którego raczej najlepsze nie są:
-Nigdy nie zmieniają zdania, nie potrafią przebaczyć.
Oprócz tego popełniły masę błędów, takich jak wojna o brodę, a i są ignorantami.

Ale i tak są bardzo ,,dobre". Zależnie od punktu widzenia może nawet lepsze.
Naviedzony

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Mistrz Miecza Hoetha pisze:He doprowadziły do powstania DE? W jaki sposób bo jakoś tego nie łapie....
HE założyły cult of pleasure pod przewodnictwem Morathi (która była wtedy jeszcze HE), bo DE wtedy jeszcze nie było. Malekith zaczynał jako HE, rozpętał swoją wojenkę trwającą teraz w zasadzie już od zawsze.
Mistrz Miecza Hoetha pisze:-Nigdy nie zmieniają zdania, nie potrafią przebaczyć.
Krasnoludy zmieniają zdanie, jednak czynią to bardzo rzadko. Potrafią również przebaczyć, jeżeli winny zniewagi jakoś ją wynagrodzi (chyba, że jest zielonoskórym albo elfem lub jego wina może zostać tylko zmazana krwią), natomiast nie ma mowy, żeby całe wydarzenie zostało kiedykolwiek zapomniane. Po prostu, taki osobnik będzie z krasnoludami kwita.
Mistrz Miecza Hoetha pisze:Oprócz tego popełniły masę błędów, takich jak wojna o brodę, a i są ignorantami.
Masz na myśli Wojnę o Zemstę, to była poważna sprawa ponieważ doszło do bezczelnej zniewagi.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

[Ech.. no dobra
Klafuti pisze:Czekam na wzmiankę o centrum krwiodawstwa prowadzonym przez wykwalifikowanych i doświadczonych wybrańców khorna oraz czarnoksiężników tzeentcha zamieniających bezużyteczne przedmioty w żywność by zlikwidować problem głodu na świecie.
:lol2: dobre ,ale tutaj chodizło mi bardziej obiegając od tematu o siłę armii niż dobroc armii
Mistrz Miecza Hoetha pisze:Ale na pewno nie będą przy tym grać na lirze i śpiewać miłosnych piosenek.
no wiesz MMH ,każdy elf ,krasnolud ,goblin ,człowiek ,zombie jest inny :) (no może zombie nie)
jeden będzie naparzał ze smoka obelgami ,dowodził armią i kroił wrogów ,a inny może grać na lirze :) jest tak dużo istot ,że trudno stwierdzić: "Ocho! On założył czerwoną pelerynę ,ale oni przecież nigdy by jej nie założyli" ;)
Klafuti pisze:Masz na myśli Wojnę o Zemstę, to była poważna sprawa ponieważ doszło do bezczelnej zniewagi.
+1 milion =D> :mrgreen:

dobra ,pobijemy się w następnej karczmie na temat dobroci. a tak wogóle! Jaka dobroć? Zbliża się Arena Śmierci!!! ]

ODPOWIEDZ