Zwierzoludzie - dobra armia ?
Moderator: Dibo
Zwierzoludzie - dobra armia ?
Mam pytanie czy zwierzoludzie to dobra armia? Chciałbym zacząć nimi grać , ale nie wiem czy warto .Proszę o wypisanie ich wad i zalet.
każda armia jest dobra jak się umie ją grać
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Beastmeni są dość słabą armią. Bez wsparcia, jak na euro praktycznie nie mają szans z większością innych armii. Jedynym sposobem, aby coś realnie osiągnąć, jest granie na magii+heartstone, co jest, przynajmniej jak dla mnie, mega nudne. Jak Ci się podoba klimat i nie masz cisnienia na wyniki, t możesz sobię ja zbierać.Mordrin pisze:Mam pytanie czy zwierzoludzie to dobra armia? Chciałbym zacząć nimi grać , ale nie wiem czy warto .Proszę o wypisanie ich wad i zalet.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
ten AB jest średni
wcześniejszy był utrzymany w normie ale też szału też nie robił
ten co będzie w nowym nikt nie wie
AB się zmieniają i patrzenie pod tym kontem to jak chcesz grać PG to graj WoCh, VC, HE, imp
ale osobiście uważam że liczy sie klimat armii a nie dany AB bo ta gra to zabawa na lata a co dwa / trzy lat będziesz miał nowy AB
wcześniejszy był utrzymany w normie ale też szału też nie robił
ten co będzie w nowym nikt nie wie
AB się zmieniają i patrzenie pod tym kontem to jak chcesz grać PG to graj WoCh, VC, HE, imp
ale osobiście uważam że liczy sie klimat armii a nie dany AB bo ta gra to zabawa na lata a co dwa / trzy lat będziesz miał nowy AB
- rudobrody79
- Falubaz
a nie przypadkiem latem tego roku ? nowa edycja ?
Nową edycję przesunięto o rok - czyli teoretycznie połowa przyszłego roku.
Wisła Kraków.
- rudobrody79
- Falubaz
dodam coś od siebie...
jeśli zabierasz się do Zwierzoludzi, to przeczytaj ABook, są w nim bardzo fajne i ciekawe zasady oddziałów. niestety sprawdzają się one w większości tylko na papierze lub na domówkach. dodaj do tego niezbyt silne oddziały i wychodzi Ci klimatyczna średnia armia, która nie jest często spotykana na turniejach. grają nią tylko zagorzali gracze lub tacy,którzy znaleźli sposób na zaskoczenie przeciwnika na stole.
(np grając ostatnio dwoma gorgonami zaskoczyłem każdego przeciwnika. nie ugrałem zbyt wiele z dobrym graczem a z młodzikami było ok.15:5 lub maska dla mnie. teraz szykuję się do grania na turnieju dwoma oddziałami razorgorów po 9 szt każdy. grałem już raz z WoChem ale nie mogę w pełni opisać gry, ponieważ nie starczyło czasu na jej dokończenie. dodam tylko, że dostałem na klatę 3 jugery z bsb - został na stole tylko bsb. )
klimat armii jest super i nie zamienię go na żaden inny, tylko potrzebujemy czegoś na miarę....
jeśli zabierasz się do Zwierzoludzi, to przeczytaj ABook, są w nim bardzo fajne i ciekawe zasady oddziałów. niestety sprawdzają się one w większości tylko na papierze lub na domówkach. dodaj do tego niezbyt silne oddziały i wychodzi Ci klimatyczna średnia armia, która nie jest często spotykana na turniejach. grają nią tylko zagorzali gracze lub tacy,którzy znaleźli sposób na zaskoczenie przeciwnika na stole.
(np grając ostatnio dwoma gorgonami zaskoczyłem każdego przeciwnika. nie ugrałem zbyt wiele z dobrym graczem a z młodzikami było ok.15:5 lub maska dla mnie. teraz szykuję się do grania na turnieju dwoma oddziałami razorgorów po 9 szt każdy. grałem już raz z WoChem ale nie mogę w pełni opisać gry, ponieważ nie starczyło czasu na jej dokończenie. dodam tylko, że dostałem na klatę 3 jugery z bsb - został na stole tylko bsb. )
klimat armii jest super i nie zamienię go na żaden inny, tylko potrzebujemy czegoś na miarę....