Maszan na Wyvernie
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Maszan na Wyvernie
Ostatnio wzięło mnie na coś mega klimatycznego, a za razem beznadziejnie nieprzydatnego w armii.
I oto jest:
Savage Orc Great Shaman na Wyvernie !!!
Na razie dobrałem części modelu:
- Classic and Collectors Wyvern (ten spod tyłka Azhag'a)
- Wurrzag Savage Orc Shaman
- Savage Orc Boar Boyz banner pole
Od jutra zabieram się za składanie tego do kupy - wiercenie, szlifowanie, klejenie i green staf, oj czuje, że będzie z tym roboty
Podziękowania dla przyjaciół z firmy Games Workshop Canada za darmowe udostępnienie części czwartoedycyjnego wyverna.
I oto jest:
Savage Orc Great Shaman na Wyvernie !!!
Na razie dobrałem części modelu:
- Classic and Collectors Wyvern (ten spod tyłka Azhag'a)
- Wurrzag Savage Orc Shaman
- Savage Orc Boar Boyz banner pole
Od jutra zabieram się za składanie tego do kupy - wiercenie, szlifowanie, klejenie i green staf, oj czuje, że będzie z tym roboty
Podziękowania dla przyjaciół z firmy Games Workshop Canada za darmowe udostępnienie części czwartoedycyjnego wyverna.
Ostatnio zmieniony 5 paź 2007, o 12:39 przez Esco, łącznie zmieniany 3 razy.
no sporo roboty z tym będziesz miał a przynajmniej wiesz juz w glowie jak ma to mniej więcej wygladac ?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Po opiłowaniu i dopasowaniu części wziąłem się w końcu za składanie modelu do kupy.
Staroedycyjnych, metalowych, ciężkich potworów w zasadzie nie da sie złożyć bez pomocy pinów, tak aby trzymały się solidnie, toteż było naprawdę sporo wiercenia.
Nawierciłem w zasadzie wszystkie ważniejsze złączenia wyverna i umieściłem metalowe piny (zrobione z pociętego spinacza).
Szamanowi też się dostało - po jednym pinie w pysk, i w dupsko
Przy okazji złamałem kumplowi ostatnie cienkie wiertło
W końcu poskładałem wszystko i posklejałem super glutem tam gdzie było trzeba. Wreszcie widać mniej więcej jak będzie wyglądał efekt końcowy.
Teraz czas na zaszpachlowanie wszystkich szczelin w spojeniach green stuffem. Upał sprzyja szybkiemu schnięciu zielonego stafu, wiec jutro wyvern powinien trafić do podkładu.
Staroedycyjnych, metalowych, ciężkich potworów w zasadzie nie da sie złożyć bez pomocy pinów, tak aby trzymały się solidnie, toteż było naprawdę sporo wiercenia.
Nawierciłem w zasadzie wszystkie ważniejsze złączenia wyverna i umieściłem metalowe piny (zrobione z pociętego spinacza).
Szamanowi też się dostało - po jednym pinie w pysk, i w dupsko
Przy okazji złamałem kumplowi ostatnie cienkie wiertło
W końcu poskładałem wszystko i posklejałem super glutem tam gdzie było trzeba. Wreszcie widać mniej więcej jak będzie wyglądał efekt końcowy.
Teraz czas na zaszpachlowanie wszystkich szczelin w spojeniach green stuffem. Upał sprzyja szybkiemu schnięciu zielonego stafu, wiec jutro wyvern powinien trafić do podkładu.
powodzenia w malowaniu
ja mam w sumie identyczna figurke tylke bez bannera, bo nie lubie tych bannerow dla herosow, ktore byly w Ved.
calosc wyglada fajnie, moj wyvern tylko malowany strasznie dawno i bez szalu, Wurrzag jak slusznie zauwazona to najprzyzwoitrza mounted szamana, od calej reszty scierwa to juz wole savagy z Ved.
ja mam w sumie identyczna figurke tylke bez bannera, bo nie lubie tych bannerow dla herosow, ktore byly w Ved.
calosc wyglada fajnie, moj wyvern tylko malowany strasznie dawno i bez szalu, Wurrzag jak slusznie zauwazona to najprzyzwoitrza mounted szamana, od calej reszty scierwa to juz wole savagy z Ved.
mi tez sie bardzo podoba ale jednak wiwerny bardzej do orkow pasuja
Dla mnie też wywerna bardziej pasuje do orków. Smoki mi się kojarzą z elfami bo są zazwyczaj takie dumne i piękne. A taka wywerna, jest złośliwa, silniejsza co bardziej pasuje do orków xD. Pozatym przeczytaj opis wywerny w orczym army booku. Są szybkie ze budząca strach szczęką, ogromnymi skrzydłami itp. Żyją w ciemnych jaksiniach, to chyba uzasadnia czemu wywerna bardziej pasuje do orków.
przeciez to jest wiverna -.-
wywerna silniejsza... nonono ciekawe...
Czekamy na dalszy postęp pracy
Czekamy na dalszy postęp pracy
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
i co.
wyverna umarla?;p
wyverna umarla?;p
no wiwerna w takim sesie bo ta jakas smocza taka
nowa lepsza
nowa lepsza
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
Lato przeminęło, zrobiło sie chłodno, balety nie są już tak huczne, a dziewczyny zaczęły nosić majtki... wreszcie czas żeby pozamulać trochę przy figurkach!
Na poczatek postanowiłem odkurzyć tenże projekt.
A oto i on sam w technikolorze (eskowy tabletop). Sam jestem umiarkowanie zadowolony z tej konwersji i malowania. Sami zresztą oceńcie:
Na poczatek postanowiłem odkurzyć tenże projekt.
A oto i on sam w technikolorze (eskowy tabletop). Sam jestem umiarkowanie zadowolony z tej konwersji i malowania. Sami zresztą oceńcie: