World of Tanks - gra ktoś?

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Re: World of Tanks - gra ktoś?

Post autor: Aldean »

Wolff pisze:Gierka jest skonstruowana tak aby wyciągać kasę od graczy Jej darmowość polega na tym że tak zwany noob nie jest w stanie zarobić na siebie grając czołgami ponad 5 tier , dobry gracz na 9 wychodzi na zero (cały czas mówię o graniu bez premium) na X tier zarabiają bardzo dobrzy gracze (TDeki wychodzą najlepiej najlepszy koszt pocisku do DMG pod warunkiem że penetrujesz oczywiście) dodatkowym utrudnieniem sa czołgi 8 tieru Średni koszt amunicji jest niemalże taki sam jak tieru 9 a dmg znacznie mniejszy co oznacza straty w kredytach. do minusów należy zaliczyć również wschodni typ myślenia o wszystkim (ruskie maszyny są po prostu OP najlepszy przykład IS-7 doskonały pancerz, najlepsza możliwa armata, średnia mobilność przy dość niewielkiej sylwetce)
do plusów należy zaliczyć grywalność fun naprawdę jest :) oraz naprawdę duża ilość maszyn którymi można zagrać co oferuje możliwość gry w stylu odpowiadającym graczowi :) można kampić i odszczeliwać , zagrać pancerzem albo naginać bokami co kto lubi :)
co do tego co mam w garażu to wymienię tylko X tiery bo nie chce mi się pisać tyle :lol2:
Gra jest zepsuta pod wieloma względami. ale to tylko dlatego że musi zarabiac. W obecnych patchach ta gra to world of antitanks. niesamowita alfa, pancerz jak heavy(a nawet lepiej, patrz t110e3 np)
IMO co jest do naprawy aby gra była idealna:
camo i spoting,
PREMIUM AMMO!!!!!
niech nie daja juz magazynkowych TDków bo to przeciez potwory.

ogólnie jest in plus, tym bardziej ze gram w zasadzie tylko ze znajomkami.

pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Ja też gram głównie ze znajomymi, jest nas już sześcioro i fajnie jest mieć z kim pogadać, nie tylko o figurkach.
Też wszyscy zauważyli te niszczyciele i magazynki - że to trochę zabija miodność, jeśli można w ogóle powiedzieć o tym, że zdecydowana większość czołgów w II w.ś. musiała się zatrzymać by w coś w ogóle trafić :D
Kumpel który już się nagrał w czołgi, czeka na warthundera i śpiewa peany an jego cześć:D

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Post autor: Wolff »

co do magazynkowców bym aż tak nie przesadzał , na te 3 strzały bo chodzi oczywiście o Foch 155 dobrze sie ustawiając przyjmujesz jeden a potem masz ponad pół minuty wieć bym tak nie rozpaczał ale co do T110E3 to rzeczywiście pancerz ma przegięty :(

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Wolff pisze:co do magazynkowców bym aż tak nie przesadzał , na te 3 strzały bo chodzi oczywiście o Foch 155 dobrze sie ustawiając przyjmujesz jeden a potem masz ponad pół minuty wieć bym tak nie rozpaczał ale co do T110E3 to rzeczywiście pancerz ma przegięty :(
Wafentrager e100?, jeden magazynek i Maus idzie do piachu? z celnościa i skupieniem najlepszym w grze? mysle ze lekko przesadzili ;]

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

totalne zero pancerza ?? jeden magazynek na mausa ?? jeżeli noob gra mausem to może i tak ale prawidłowo ustawiony maus jest nie do przebicia w walce manewrowej Wt E100 może go rozwalić ale warunkiem jest bicie w bok ale na dystans nic z tego. Wt E100 jest przykładem papierowego potwora owszem ma naprawdę duże jebnięcie ale sam w sobie jest bardzo delikatny . Musisz zauważyć że strzelając do wiekszości pojazdów musisz strzelać po hit pointach co dolicza ci zawsze przynajmnie sekunde na celowanie a jak ktos jedzie zygzakiek to dłużej , a do niego strzelasz jak do kaczki lejesz w ta wierze aż miło na dodatek jest umieszczona z tyłu pojazdu a więc w każdej walce gdzie musisz wychylić sie z za winkla jesteś na start e plecy , przy walce na dystans też nie jest jakiś mega bo jest duży czyli kiepsko sie maskuje (porównaj jak w krzakach ciężko wyspotowac obiekta czy Focha) ogólnie rzecz biorąc jest przecietny nic ponad średnia jeżeli szukać przegieć w X tierach to
IS-7 , batman , E3
Ostatnio zmieniony 8 sty 2014, o 10:49 przez Wolff, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Wolff pisze:totalne zero pancerza ?? jeden magazynek na mausa ?? jeżeli noob gra mausem to może i tak ale prawidłowo ustawiony maus jest nie do przebicia w walce manewrowej Wt E100 może go rozwalić ale warunkiem jest bicie w bok ale na dystans nic z tego
nie gramy w tę samą gre.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

gramy :) ja jeszcze nie mam jeszcze Wt E100 i pisze to jak widzę niszczenie go które nie sprawia trudności ma dobre strony które wymieniłeś czyli armatę ale na tym koniec niestety jego plusów

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Ja gram lekkimi czołgami i muszę wam powiedzieć, że czasem radości mam dużo, ale imo powinni nie montować im dział, bo człowiek sam w sobie zaczyna gdzieś kampić i udawać niszczyciela... którym nie jest.
Wczoraj oglądałem na Youtubie jak koleżko jeździł chińczykiem 59-16.

E a tak trochę o warthunderze - siłach lądowych - będziecie grać?>?

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Ja raczej w następne bagno :) się nie będę pchał ale mam ochotę na company of heros 2

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Słyszałem, że w siłach lądowych WT wszystko będzie podobne do samolotów, czyli jako takich "punktów życia" nie będzie, sporo za to zależeć będzie od czołgu i wyposażenia (to rozumiem).
No i kwestia, że samoloty, czołgi i w przyszłości statki, wszystko razem będzie działało... Imo strasznie rozmydli się gra, chyba że liczba graczy zostanie zwiększona, bo plansza w WT jest ogromna w porównaniu do WoT

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Wolff pisze:totalne zero pancerza ?? jeden magazynek na mausa ?? jeżeli noob gra mausem to może i tak ale prawidłowo ustawiony maus jest nie do przebicia w walce manewrowej Wt E100 może go rozwalić ale warunkiem jest bicie w bok ale na dystans nic z tego. Wt E100 jest przykładem papierowego potwora owszem ma naprawdę duże jebnięcie ale sam w sobie jest bardzo delikatny . Musisz zauważyć że strzelając do wiekszości pojazdów musisz strzelać po hit pointach co dolicza ci zawsze przynajmnie sekunde na celowanie a jak ktos jedzie zygzakiek to dłużej , a do niego strzelasz jak do kaczki lejesz w ta wierze aż miło na dodatek jest umieszczona z tyłu pojazdu a więc w każdej walce gdzie musisz wychylić sie z za winkla jesteś na start e plecy , przy walce na dystans też nie jest jakiś mega bo jest duży czyli kiepsko sie maskuje (porównaj jak w krzakach ciężko wyspotowac obiekta czy Focha) ogólnie rzecz biorąc jest przecietny nic ponad średnia jeżeli szukać przegieć w X tierach to
IS-7 , batman , E3
łot? prawidłowo ustawiony maus stoi w garażu, tylko.
A wtf100 to kałach, za miesiąc jak ludzie pokonwertują golda żeby go kupić, dostanie nerfa, tak było z każdym czołgiem do tej pory wydanym. 2-3 miechy masz niszczyciela światów a jak już za kasę wszyscy kupili to nerf patch i kolejna linia
No i jeśli nie umiesz wyjeżdżać zza winkla na zakładkę to się nie dziw że coś spada jak kaczka. Pancerz pod kąt jakoś 30o wzgledem ściany/skały i się cofasz, WT 100 wystawia TYLKO wieżę, wali magazynek i się chowa, tutaj wieża na tyłku jest mega plusem.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Podobno idzie nerf do alfa Tdków o 100, gdzieś ktos cos takiego mowił ;]

anyway, WT e100 jest mega potworem, 12,8 działo na goldzie przekracza magiczna bariere 350 pena, co powoduje ze z epicką celnościa, aim timem i strzałami co 2 sekundy przebijasz wszystko jak idzie.
jakby IS-7 mial więcej hp to może by ustał, ale 4/6 pestek wchodzi i płynie.

ja gram w zasadzie tylko medami, bat, t62a i e50m. ale korci zrobienie jakiegos high TDka;] tym bardziej ze z kumplami jakos by to poszlo;]

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Naprawdę nie widzę nadal przyczyny tej potworności :) 350 penatracji na goldzie niestety to tylko fikcja Stug E na goldzie ma dużo wyższą penetracje (i to znacznie) i co ?? nie przebijasz wieży i górnej części IS-7 (gram więc wiem) jak sam napisałeś
Urban pisze:ja gram w zasadzie tylko medami, bat, t62a i e50m. ale korci zrobienie jakiegos high TDka;] tym bardziej ze z kumplami jakos by to poszlo;]
grając normalnie medami gdzie bijasz kogoś w bok czy tył nie możesz opisywać tego co będzie robić ta armata bo cyfry które podaje wot to fikcja a strzelanie z golda aż tyle nie pomaga( W PRAKTYCE POWODUJE CZĘŚCIEJ POŻARY I WYBUCH MAGAZYNY AMUNICYJNEGO) gram od początku bety w Wota i też mam sporo znajomych, na klanówkach sie sporo nocy nie przespało i z tego morał jest prosty jak grasz magazynkowcem to zazwyczaj jak zaczynasz strzelać to bijesz wszystkie pociski tyle tylko że po drugim już jesteś podświetlony zazwyczaj i pojazd typu WT E100 który nie ma totalnie pancerza przestaje istnieć w tym momencie masz 6 pocisków których nie zdążysz wykorzysta, co innego Foch 155 ma bardzo gruby pancerz czołowy(nie licząc tych dwóch małych wieżyczek na dachu) który wytrzyma twoje strzały nawet z golda maskuje się znacznie lepiej no i ma strzał za 850 dmg ale czasem wchodzi i za 1000 wieć jak już tak bardzo chcesz magazynkowca to zdecydowanie bardziej bym polecał focha
Ostatnio zmieniony 9 sty 2014, o 11:21 przez Wolff, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

ja mam póki co t69 amerykański medzik robiony z lighta :).
Lightem jeździłem i fajnie było. Teraz próbuję się przestawić na t69 i już gorzej :D

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

amerykaniec z magazynkiem fajny Jest zwrotny i dość dobry pancerz :) potrafi ostro podnieść ciśnienie

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Eh mi podnosi ciśnienie jak sobie jadę dzielnym lightem pokazuje jak frajer przez minutę czołgi wroga, schowam się gdzieś za domek żeby mnie nie ukatrupiono, pokazuję dalej,i liczę że ludzie zaczną do wroga strzelać... a gdzie tam...w końcu wróg pokonuje barierę strachu normalnie miedzy domkami przejeżdża i sru mi w tył, bok, przód...
Miałem taką jedną grę, po której myślałem, że jakby dało radę to bym raportował za głupotę.
Ostatnio oglądałem na youtubie jak jeździć lightem - gwoli przypomnienia.

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Niestety czasem się ma taki team , dlatego nie gram lekkimi

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Czasami to jest też wina lekkich. Wystawiają się za wcześnie, i nie ma komu dać wsparcia.
Dlatego zajebiście sie gra w plutonie nawet we dwójkę, kiedy jesteście na słuchawce i macie stały kontakt. Lepsze wzajemne wsparcie i bitwy idą o niebo lepiej :)

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

tak ze znajomymi grałem.
Miałem chyba w piatek fajna bitkę, gdzie jakoś tak wyszło, że za E50 jechałem swoim t71. Chyba na spółkę 4 czołgi rozwaliliśmy. KOlesie przeważnie jakis delikatne sobie strzały, ja szybko wyrywam na flankę i tył, pach pach, koleś się odwraca, odsłania tył wieży, jeb kumpel z E50... było fajnie.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

4/6 strzałów z penem 350 przebije wieże IS -7. a 4 strzały wystarcza zeby go położyć.
A uwierz, że prem ammo dużo daje, ja czuje rożnice. Przykład, na moim t62a przebijam wieże e100 od przodu z golda.

edit, wiadomo ze nie kazdy strzał bo 330 to srednia pena, ale bez golda to moglbym strzelac do bólu?

ODPOWIEDZ