Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Warstadt by qc

Post autor: quidamcorvus »

Dziś mam dla was kolejne zdjęcia stronników służących w szeregach Zbrojnej chorągwi z Kisleva, którą w minionym 2013 roku pomalowałem dla Szczerego.

Barbarzyńcy na wierzchowcach w Warheim FS wystawiani są jako Nomadowie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Jak zwykle świetne prace =D>

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Też mi się bardzo podobają. Nie przekonują mnie tylko plamki w końskim umaszczeniu i ułożenie ręki typa na pierwszym zdjęciu. O ile od tyłu jakoś to wygląda, to na ujęciu z przodu wygląda jakby mu coś skręciło rękę :roll:

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

I kolejnych pięciu stronników służących w szeregach Zbrojnej chorągwi z Kisleva pomalowanej dla Szczerego.

Barbarzyńcy w Warheim FS wystawiani są jako Myśliwi.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Udało się! Po kilku miesiącach niemalowania udało mi się wykroić nieco wolnego czasu, mniej więcej godzinę dziennie (a właściwie nocnie), na malowanie figurek.

Jako, że podręcznik do Warheim FS w wersji 0.5 od niemal miesiąca wisi w sieci, a i szanowne państwo-draństwo jakoś mniej atakuje mnie swoimi wątpliwościami co do zasad, to w najbliższym czasie postaram się pomalować kilka figurek.

Figurek, bo makiety będę musiały niestety jeszcze poczekać. Najprawdopodobniej na zakup aerografu. Ale to się okaże...

Tymczasem zapraszam do obejrzenie zdjęć dwóch figurek z zestawu Knight with Henchman od Lead Adventure (TUTAJ możecie przeczytać recenzję modeli).

Postanowiłem, że Rycerz i jego Giermek, będą pochodzić z Averlandu, stąd czerń i żółć, ponadto Rycerz jako arystokrata zmierzający na pole bitwy z rozkazu Imperatora Karola-Franciszka odziany jest w zielony płaszcz.

Te dwa modele będą w przyszłości pojawiać się na stole jako Postacie Dramatu, ponadto Giermek/Ordynas może pojawiać się podczas rozgrywek w Warheim FS jako Najemne Ostrze.

To tyle, jeśli chodzi o Rycerza i jego Giermka. A w warsztacie na swoją kolej czekają dwaj dżentelmeni z łopatami.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bardzo ciekawe figsy zawsze wygrzebujesz :wink: Nie inaczej jest tym razem. Miecz rycerza wygląda imponujaco. Oba figsy pomalowane w twoim stylu =D> . Jedyna rzecz, która mi nie do końca lezy, to skora, szczególnie giermka...

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

No proszę, udało mi się pomalować kolejne dwa modele od Lead Adventure. Zgodnie z zapowiedzą padło na dwóch dżentelmenów z łopatami, którzy nocą zajmują się nieco mniej szanowanym procederem. Recenzję zestawu Diggers możecie przeczytaj TUTAJ.

Podczas malowania postanowiłem ubrać porywaczy zwłok w kolory Sylvanii i wyszło mi, że będzie to żołć, zieleń i biel. Choć głowy nie dam sobie uciąć, że znalazłem prawidłowe barwy. Ale tak czy inaczej porywacze zwłok pozostaną w takim wydaniu.

Jako, że panowie tylko dorabiają sobie rozkopując świeże groby i muszą wspomagać swoją odwagę odpowiednią dawką alkoholu postanowiłem nadać ich facjatom nieco pijackiego wyrazu, stąd zaczerwienione nosy i policzki oraz kilkudniowy zarost. Ten ostatni wymaga jeszcze nieco dopracowania ale i nie malowałem wcześniej zarostu zbyt często.

Malowanie zajęło mi jakieś 4h plus kwadrans na zrobienie podstawek. Do wykonania tych ostatnich użyłem farb technicznych od GW oraz pigmentów od Vallejo, trawka i bluszcz to produkt Army Paintera, a liście to nasiona brzozy, które podobnie jak nagrobki zakupiłem niegdyś na Allegro.

A byłbym zapomniał, podczas malowania tych skądinąd przyjemnych mord zrobiłem zdjęcia dokumentujące poszczególne etapy malowania, więc w prawdopodobnie w przyszłym tygodniu opublikuję krótki poradnik. Może coś kogoś zainteresuje.

A w kolejce do malowania ustawiły się dwie Czarownice.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I na koniec rodzinna fotografia trzech posiadanych przeze mnie porywaczy zwłok. Teraz żałuję, że środkowego pana pomalowałem kiedyś w takich smutno/maskujących barwach, ale cóż trudno. Przemalowywał nie będę.

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Imho zbyt duzo czerwieni dodajesz do skóry na twarzy, poza tym reszta ok. Kwestia tylko, czy nie za żywe te barwy są. Porywaczy zwłok wyobrazam sobie bardziej właśnie tak, jak jest pomalowany ten srodkowy na ostatnim zdjęciu. Ten środkowy wg mnie pomalowany jest super, tylko dołożyłbym mu odrobinę rdzy i metalu na szpadlu...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

smiejagreg pisze:Imho zbyt duzo czerwieni dodajesz do skóry na twarzy, poza tym reszta ok. Kwestia tylko, czy nie za żywe te barwy są. Porywaczy zwłok wyobrazam sobie bardziej właśnie tak, jak jest pomalowany ten srodkowy na ostatnim zdjęciu. Ten środkowy wg mnie pomalowany jest super, tylko dołożyłbym mu odrobinę rdzy i metalu na szpadlu...
Chyba, że tamta dwójka miała mieć efet przepitych twarzy :)

Świetne figurki i świetnie pomalowane :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze :)
Azgaroth pisze:
smiejagreg pisze:Imho zbyt duzo czerwieni dodajesz do skóry na twarzy, poza tym reszta ok. Kwestia tylko, czy nie za żywe te barwy są. Porywaczy zwłok wyobrazam sobie bardziej właśnie tak, jak jest pomalowany ten srodkowy na ostatnim zdjęciu. Ten środkowy wg mnie pomalowany jest super, tylko dołożyłbym mu odrobinę rdzy i metalu na szpadlu...
Chyba, że tamta dwójka miała mieć efet przepitych twarzy :)
No raczej, nawet o tym napisałem ;)
quidamcorvus pisze:[...]Jako, że panowie tylko dorabiają sobie rozkopując świeże groby i muszą wspomagać swoją odwagę odpowiednią dawką alkoholu postanowiłem nadać ich facjatom nieco pijackiego wyrazu, stąd zaczerwienione nosy i policzki oraz kilkudniowy zarost.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Nie pijący porywacz zwłok? Tak się nie da. Bardzo klimatyczny dobór figurek, malowania i umieszczenie w realiach WH. Doskonała robota.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Strasznie mi się podobają. :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Wczoraj w nocy korzystając z tego, że młoda przespała niemal osiem godzin udało mi się połowę tego czasu poświęcić na malowanie. Na warsztat zgodnie z zapowiedzią z poprzedniego wpisu trafiły modele Czarownic.

Ubrana na czarno dama to model Old Hag z Lead Adventure, którego recenzję możecie przeczytać TUTAJ.

Natomiast drugi model to produkt... No właśnie, jestem pewien, że szanowne państwo-draństwo pomoże mi zidentyfikować figurkę. Bowiem zapomniałem kto jest jej producentem i nie udało mi się tego ustalić nawet za pomocą google.

Malując twarze i skórę starałem się oddać wiek Czarownic, a w przypadku modelu z Lead Adventure także charakterystyczny makijaż, jakim starsze panie zdobią swe lico.

Podstawki to farby techniczne od Games Workshop i pigmenty od MiGa i Vallejo plus trawka elektrostatyczna, nasiona brzozy i kwiat znaleziony lata temu w lesie.

To tyle, mam nadzieję że Czarownice się wam spodobają. A następne w kolejce czekają figurki Skryby oraz Kupca.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I na koniec zdjęcie wiedźm w towarzystwie Księżnej Lahmi.

Bowiem jeśli gracie w Warheim FS którąś z drużyn Nieumarłych rekrutacja Czarownicy w szeregi kompanii to niemal krok obowiązkowy.

Czarownica dzięki zdolności rzucania uroku Wiedźmi lot tworzy w połączeniu z Nekromantą, o ile ten dysponuje tym samym zaklęciem silne wsparnie dla kompanii, który tym samym zyskuję zdolność zasypywanie przeciwnika modelami Zombie.

A Zombie przecież są tanie, a dzięki Nekromancie nawet darmowe.

Obrazek

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

wow całkiem brzydkie te wiedzmy :P
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Idziesz z malowaniem gdzieś w okolice impresjonizmu :wink: ...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Greg, ale musisz przyznać, że uwypuklanie cech i charakteru figurek jest ciekawym zabiegiem.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Mój poprzedni post wcale nie zawierał negatywnej oceny, dzikki :wink: ...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

smiejagreg pisze:Mój poprzedni post wcale nie zawierał negatywnej oceny, dzikki :wink: ...
Się domyśliłem ;]
Tak przy okazji przyznam, że jestem pod wrażeniem nakładu pracy do Warheim'u. Jak na to wszystko patrzę aż zbiera ochota, by zagrać. Różne postacie kraśków, by się znalazły. Żeby tylko czas, czas był.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze :)
dzikki pisze:Tak przy okazji przyznam, że jestem pod wrażeniem nakładu pracy do Warheim'u. Jak na to wszystko patrzę aż zbiera ochota, by zagrać. Różne postacie kraśków, by się znalazły. Żeby tylko czas, czas był.
No z czasem czasu coraz mniej ;) Ale przy odpowiedniej organizacji da się :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Uwielbiam Twoje podstawki - zawsze można znaleźć coś ciekawego. Tutaj ludek pewnie ulepiony z gsu, ale bardziej interesują mnie te kwiatki z dużymi płatkami - robiłeś sam, czy kupiłeś jakiś gotowy produkt?

ODPOWIEDZ