To ja mogę odpuścić ten przerzut, a wole bicie zgodnie z inicjatywą + przerzuty Wondów na 1, z S6.Tapio pisze:Oczywiście jest to moja prywatna perspektywa, zawsze jakoś brak tego przerzutu na hita w pierwszej turze, zwłaszcza przy 3+![]()
Nowy Kodeks DE
Moderator: Yudokuno
Re: Nowy Kodeks DE
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Przecież to jedna najlepszych jednostek DE pod obecny metagame. Za 360-400 pkt jest samodzielny klocek, który morduje pancerniki i bohaterów.
Dlatego właśnie napisałem, że to moja prywatna perspektywa. Niestety jakoś tak wychodzi, że przy rzutach na 3+ statystycznie nie wpada mi minimum połowa, na 5+ zaś zupełnie odwrotnie. Zezowate szczęście chyba, nie umiem inaczej tego określić
Póki co ten właśnie oddział zawodził mi każdą bitwę na nowym booku temu właśnie uczepiłem się innych rozwiązań i temu trochu ponarzekałem na kierunek w jakim zmierzają cięcia, bowiem coraz mniej ich dostrzegam

Póki co ten właśnie oddział zawodził mi każdą bitwę na nowym booku temu właśnie uczepiłem się innych rozwiązań i temu trochu ponarzekałem na kierunek w jakim zmierzają cięcia, bowiem coraz mniej ich dostrzegam

Triclinium Thoruniensis
No cóż to dziwne, niemniej jednak jeżeli Ty trafiasz przeciwnika na 3+ to on trafia Cię na najlepiej na 4+ więc jemu powinno być ciężej.Tapio pisze:. Niestety jakoś tak wychodzi, że przy rzutach na 3+ statystycznie nie wpada mi minimum połowa, na 5+ zaś zupełnie odwrotnie.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
Witchki dla mnie obowiązkowy core podobnie jak DR, z kotłem w hordzie potrafią zrobić szał, ale przeciwnik, gdy już raz zakosztuje takiej opcji będzie wolał ominąć kloca niż się na niego porwać, więc coraz bardziej skłaniam się ku opcji z herosem z buta na AS 1+ z przerzutem i dopałką siły. Poważną przeszkodą się wówczas robią, a jednocześnie nie straszą i nie ściągają max strzelania.
Triclinium Thoruniensis
Zyskuję 6-10 A z S3 AP i 5 z S4. Za ponad 100 pts to imo za mało. Poza tym, nawet nie wystawiam ich w hordzie, bo ciężko manewrować. Dodatkowo slot hero mam już zapchany.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Nie mam dużej suki. Mam małą na koniku w 10 DR. Ale można ewentualnie wystawić kusze - ja nie używam, bo za mało mobilne i bardzo drogie. Można też ją trzymać w innej piechocie - Egzekach, BG czy shades. Z racji tego, że magiczka dostaje hity od od WE na koniec fazy, to spokojnie można ją wystawić w WE i w pierwszej turze wejść do shades.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Nie widzę bardziej odpowiedniego tematu więc piszę tutaj. Dział DE ledwo dycha i jakoś nikt nie pisze o plotkach, że w najbliższym podręczniku End Times ma być znowu kult slanesha. Czy ktoś coś więcej na ten temat słyszał, mi się to już kiedyś obiło o uszy ale nie sądziłem że to ma być już teraz?
- GrimgorIronhide
- Masakrator
W End Of Times póki co Malekith balował gdzieś w jakimś innym wymiarze, mordując jakieś uber byty po czym wrócił i zastał Naggaroth na wpół ogarnięte armią śmierdzących krwią dzikusów. Przerwał inwazję na Ulthuan i nakazał dorżnąć armię Valkii.
Trzeci book będzie się chyba skupiać po części na Malusie Darkblade i jego samobój... heroicznym queście uratowania Morathi z oceanu Khorników.
Trzeci book będzie się chyba skupiać po części na Malusie Darkblade i jego samobój... heroicznym queście uratowania Morathi z oceanu Khorników.
Dark elfy i high w sojuszu?....hypnotic pisze:Ten fragment z początkowych opisów ras czytałem , ale podobno gdzieś w finale pojawia się rozmowa Teclisa z jakąś tajemniczą postacią, którą ma być podobno Malekith. Chodzi bodaj o jakiś układ i wspólne działanie.

''If you show your teeth, bite''