Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
Sorry Assasello, ale ja piernicze kurcze. Nie dość, że z każda zmiana rozpiski mi tna , to ten draft się zmienia absurdalnie bardzo.
%)?@&79;80%
%)?@&79;80%
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
no widzisz, a moja najnowsza rozpiska jest całkowicie nie ruszona przez te zmiany
moja normalna turniejowa rozpa tez bez zmian Ale mimo wszystko teraz w sobote robie odskocznie, żeby spróbować antka.
Imo antek albo caly czas cisniety, albo wgl. Jest to specyficzna rozpa, ktora na pewno wymaga ogrania. O ile jesteśmy przyzwyczajeni do piechotnego grania, ogralismy bolce i feniksa, ale antkiem się zupełnie inaczej gra.
dobra, zmodyfikowana wersja;)
Anointed of Asuryan on Frostheart Phoenix - 545.0 Pts
General; Halberd; Heavy Armour
Enchanted Shield [5.0]
Potion of Strength [20.0]
Blade of Leaping Gold [70.0]
Noble @ 155.0 Pts
Dragon Armour; Battle Standard
Shield of the Merwyrm [15.0]
Sword of Might [20.0]
Golden Crown of Atrazar [10.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Mage @ 170.0 Pts
Magic Level 2; Lore of High Magic
Khaine's Ring of Fury [25.0]
Dispel Scroll [25.0]
10 Archers @ 110.0 Pts
Musician
10 Archers @ 110.0 Pts
Musician
5 Ellyrian Reavers @ 85.0 Pts
Bow (swap)
Bow (swap)
5 Silver Helms @ 125.0 Pts
Shield; Musician
Shield; Musicians
27 White Lions of Chrace @ 431.0 Pts
Standard; Musician;Champion
Banner of the World Dragon [50.0]
1 Eagle Claw Bolt Thrower @ 70.0 Pts
1 Frostheart Phoenix @ 240.0 Pts
Models in Army: 77
Anointed of Asuryan on Frostheart Phoenix - 545.0 Pts
General; Halberd; Heavy Armour
Enchanted Shield [5.0]
Potion of Strength [20.0]
Blade of Leaping Gold [70.0]
Noble @ 155.0 Pts
Dragon Armour; Battle Standard
Shield of the Merwyrm [15.0]
Sword of Might [20.0]
Golden Crown of Atrazar [10.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Mage @ 170.0 Pts
Magic Level 2; Lore of High Magic
Khaine's Ring of Fury [25.0]
Dispel Scroll [25.0]
10 Archers @ 110.0 Pts
Musician
10 Archers @ 110.0 Pts
Musician
Bow (swap)
Bow (swap)
Shield; Musician
Shield; Musicians
27 White Lions of Chrace @ 431.0 Pts
Standard; Musician;Champion
Banner of the World Dragon [50.0]
1 Frostheart Phoenix @ 240.0 Pts
Models in Army: 77
Luckstone jeszcze na lorda. Świetny przedmiot.
Ogółu nie skomentuję, bo nie wiem, jak to pohula.
Daj znać, jak cos pograsz.
Ogółu nie skomentuję, bo nie wiem, jak to pohula.
Daj znać, jak cos pograsz.
true, zapomniałem wklepac w AB.
W sobotę gramy lokal na ok. 30 osób, napiszę relację jak poszło.
W sobotę gramy lokal na ok. 30 osób, napiszę relację jak poszło.
Mnie się podoba, choć, może inaczej bym złożył Antka, musiałbym zobaczyć to Wojtusiowe złożenie w akcji
Jakaś trauma? Ostatnie 7 bitew gram na rozpie z 1 głównym oddziałem i mi się tak nie przytrafiło, a nie jestem jakimś wybitnym graczem. Ma dużo śmieci, 2 latające monstery, to chyba on może kanapke robić;)Opos pisze:. Nie boisz się kanapki z WL w roli wkładki?
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
Kanapki raczej sie nie boje, mam wystarczająco strzelania, żeby śmieciowe fasty zdjąć zanim zaczną utrudniać życie lwom, no i sam mam pare tych śmieci, nawet z savem na 2+
Generalnie tak - Antek albo z dawnstonem i giant bladem, albo taki. 3S7 czy 6S4 i potka siły. Zobaczymy jutro jak to się sprawdzi w grze i bede dalej wyciągal wnioski;)
Generalnie tak - Antek albo z dawnstonem i giant bladem, albo taki. 3S7 czy 6S4 i potka siły. Zobaczymy jutro jak to się sprawdzi w grze i bede dalej wyciągal wnioski;)
rozumiem ze bsb w wl a nie lepiej jeden wiekszy oddzial SH ? przy szarzy mozna usunac niewygodne rzeczy albo zastopowac jakiegos kozaka
Antek szarżujący
Będę testował złożenie Antka z:
Star Lance
Armour of Silvered steel
Dawnstone
Frostheart Phoenix
Aura, sporo ataków, lanca robiąca smoothie z oddziału, myślę, że może pogonić nawet elitarne oddziały w jednej turze, jak wpadnie od boku ...
Będę testował złożenie Antka z:
Star Lance
Armour of Silvered steel
Dawnstone
Frostheart Phoenix
Aura, sporo ataków, lanca robiąca smoothie z oddziału, myślę, że może pogonić nawet elitarne oddziały w jednej turze, jak wpadnie od boku ...
Duży oddział z FCG i bsb konny?Albo_Albo pisze:rozumiem ze bsb w wl a nie lepiej jeden wiekszy oddzial SH ? przy szarzy mozna usunac niewygodne rzeczy albo zastopowac jakiegos kozaka
tylko trace wtedy "śmieciowe" rzeczy, te 2 5tki silverow mają taktycznie dużo zastosowań. Kurde, jakby sie udało 2 orly wcisnać jakos to by dalo radę tak zrobić.
EDIT:
Takie zmiany mogłyby wejść:
annoited:
giant blade, dawnstone, enchanted shield - lord jest dużo stabilniejszy, ale mało ataków.
BSB wskakuje na konia, dragonhelm, dragon armour, obsidian amulet, ironcurse icon, lanca - 1+save, na magie 4+ ward.
Zbijam silverów w 9tke z FCG
W takim wypadku lwy nie boją sie o strate bsb, ale z drugiej strony bsb jest wrażliwszy na deatha, w unicie z bannerem byl bezpieczny. Zyskuje za to calkiem przyjemny kolejny oddział uderzeniowy, w szarży z feniksem są juz groźni.
Ale...brakuje odginaczek.
To jest tylko test pod katem jutrzejszego turnieju. Next time chce jeszcze coś innego pokombinować, może nawet dragon mage'a?
Dopóki nie pomaluje gwardi moja turniejowa rozpa musi troche sobie poczekać
Dopóki nie pomaluje gwardi moja turniejowa rozpa musi troche sobie poczekać
Z giant blade i foolhardines moze byc najlepszym z tych rozwiazan...
Liki na fasty i git...
Liki na fasty i git...
to po turnieju:
1 bitwa - imperium
1 działo tylko, czołg ustawiony kiepsko w rogu, więc od 2 tury potwory wyleciały z flanki, co mialo sie udać to sie udało.
wynik 20:0 dla mnie
2 bitwa - Kudłaty i Ogry
tutaj niestety juz mocno podgórkę, feniks spod annoiteda spada szybko z działa, wiec wybraniec asuryana bitwe obserwuje na piechota zza górki.
7:13 dla Kudłatego
3 Krasnoludzki park maszynowy, bolec, organy, katapa, działo, kowadlo i hordy.
krasnoludy zaczely i kowadlo całą bitwę obcinało latanie annoitedowi, więc ten się nie wychylił w ogole zza domu
bitwa mocno remisowa z tym, że kości zapewniły mi istny anal-rape w tej bitwie.
Także, koniec końców nie moge ocenić annoiteda, klepnął 6 ran na czołgu, jakies mournfangi, ale to za mało, żeby obiektywnie to ocenić, choć przy obecnej naszej mecie i wszechobecności dział jakoś pomysł lorda na monsterze mi się odwidział, arcymag w klocku lwow z bannerem się spłaca 10krotnie niekiedy a trzymanie 550pkt za górką to slaby kmin.
1 bitwa - imperium
1 działo tylko, czołg ustawiony kiepsko w rogu, więc od 2 tury potwory wyleciały z flanki, co mialo sie udać to sie udało.
wynik 20:0 dla mnie
2 bitwa - Kudłaty i Ogry
tutaj niestety juz mocno podgórkę, feniks spod annoiteda spada szybko z działa, wiec wybraniec asuryana bitwe obserwuje na piechota zza górki.
7:13 dla Kudłatego
3 Krasnoludzki park maszynowy, bolec, organy, katapa, działo, kowadlo i hordy.
krasnoludy zaczely i kowadlo całą bitwę obcinało latanie annoitedowi, więc ten się nie wychylił w ogole zza domu
bitwa mocno remisowa z tym, że kości zapewniły mi istny anal-rape w tej bitwie.
Także, koniec końców nie moge ocenić annoiteda, klepnął 6 ran na czołgu, jakies mournfangi, ale to za mało, żeby obiektywnie to ocenić, choć przy obecnej naszej mecie i wszechobecności dział jakoś pomysł lorda na monsterze mi się odwidział, arcymag w klocku lwow z bannerem się spłaca 10krotnie niekiedy a trzymanie 550pkt za górką to slaby kmin.
cóż nie chciałem tego pisać o naszym tzw. monter trucku ale niestety na pewne armie to nie działa
co by nie było dobry kloeck SH ze star lancą + PG + WL + bolce + fasty
do tego dobra magia i feniks
ale każdy ma tam jakąś swoją rozkminę
co by nie było dobry kloeck SH ze star lancą + PG + WL + bolce + fasty
do tego dobra magia i feniks
ale każdy ma tam jakąś swoją rozkminę
niestety taka prawdaGalharen pisze:choć przy obecnej naszej mecie i wszechobecności dział jakoś pomysł lorda na monsterze mi się odwidział, arcymag w klocku lwow z bannerem się spłaca 10krotnie niekiedy a trzymanie 550pkt za górką to slaby kmin.
A ja powróciłem do light council.
Póki co spełnia moje oczekiwania. Szczególnie jak można mieć książkę i szmatkę.
Całkowicie rezygnuje z fenia. wszędzie działa itd. nawet na jedno czasem strach tym feniksem wylecieć bo nagle 240 pkt puf, nie ma...