Bye Bye WD
Bye Bye WD
Podobno nie będzie już wydawany WD... 

We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
So it seems that White Dwarf will be officially coming to an end with an expected announcement coming in the next couple of days. It will be replaced with a weekly web version and a monthy subscrition called "Warhammer: Visions". The move is apparently an attempt to rekindle interest in the publication of the monthly magazine which has been faltering, largely due to the content of the magazines focusing more on selling product rathe rthan promoting the hobby. If rumors hold true the new weekly and monthly will focus more heavily on the hobby and the players rather than the product pitch side of the house.
With the new dataslates and the way GW has been moving I can see this as being a real possibility. Especially with the combination of the GW/FW sites into a newer more interactive site...seems like GW could be attempting to rebrand a bit and regain some of their old support.
I expect to see some of the old GW bashing here, but these moves seem to me to a be a step in teh right direction. The first step of fixing a problem is admitting taht you have one, which it seems that they have.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
wypad z tą gazetką reklamową
i dobrze w końcu ktoś może ją wywali
jedyne co było sensowne to schematy do malowania dla początkujących, reszta to bicie piany by wydawać kasę

jedyne co było sensowne to schematy do malowania dla początkujących, reszta to bicie piany by wydawać kasę
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Nie będę płakał po white dwarfie.
Ostatnią przydatną dla gracza rzeczą, jaką puścili, były zasady civil war. Od tego czasu nie pamiętam nic przydatnego dla battlowców. Gazeta droga, nie wyrabiająca w konkurencji z materiałami jakie są dostępne za darmo na różnych stronach i forach.
Bardzo jestem ciekawy, w jakim kierunku pójdą dalsze zmiany (np dotyczące wydawania nowych figurek - czy w końcu - 9 edycji battla).
Ostatnią przydatną dla gracza rzeczą, jaką puścili, były zasady civil war. Od tego czasu nie pamiętam nic przydatnego dla battlowców. Gazeta droga, nie wyrabiająca w konkurencji z materiałami jakie są dostępne za darmo na różnych stronach i forach.
Bardzo jestem ciekawy, w jakim kierunku pójdą dalsze zmiany (np dotyczące wydawania nowych figurek - czy w końcu - 9 edycji battla).
Hammer & Bolt też już umarł - będzie wychodził w wersji elektronicznej. Dunn bodajże obiecał, że raz do roku klepną książkę z zebranymi. Serio, ja wiem ekologia i takie tam, ale ja nie umiem przestawić się na elektroniczną wersję. Nawet fanowskie rzeczy robione do młotka muszę drukować i oprawiać.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Nawet nie podsuwaj takich pomysłów, bo w 10. edycji będziemy kupowali już tylko pliki z danymi do drukarek 3D, jednorazowe, zabezpieczone jakimiś DRMami, używalne tylko na specjalnych drukarkach GW xDMamy wersje elektroniczną modeli?
No i dobrze nikt po WD nie będzie płakał
, gazetkę było warto kupować do momentu kiedy ,były na jej łamach drukowane zasady dla modeli nie umieszczonych w AB.

-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
Ja natomiast kupowałem często WD ze względu na nowości figurkowe oraz porady w malowaniu. Lubię też czytać raporty bitew, choć od ostatnich 2 numerów po prostu są do bani... Nie sadzę, aby było to złe czasopismo, nie żałuję też ani jednej złotówki wydanej na nie.
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
No widzisz teraz będzie można ściągnąć WD od GW , także sporo myślę zaoszczędzisz ,bo po co kupić skoro można ściągnąć nielegalneSilvestro pisze: Ja natomiast kupowałem często WD ze względu na nowości figurkowe oraz porady w malowaniu. Lubię też czytać raporty bitew, choć od ostatnich 2 numerów po prostu są do bani... Nie sadzę, aby było to złe czasopismo, nie żałuję też ani jednej złotówki wydanej na nie.

Ale co to da skoro i tak to będzie propaganda i chłam

-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
Najwyższy czas. W takiej formie w jakiej to się obecnie ukazuje (ładne opakowanie, mało treści) naprawdę nie ma czego żałować. Wielokrotnie przeglądałem te gazetki w empiku w ostatnich latach w próżnej nadziei na znalezienie czegoś interesującego i poza jednym jedynym (i tak naciąganym) wyjątkiem dla doświadczonego gracza nie było tam nic ciekawego.
Fajniej byłoby gdyby zamiast likwidować gazetkę powrócili do jakości artykułów/ raportów sprzed lat 5-8. Ale tego po wydawcy bynejmniej się nie spodziewałem.
Fajniej byłoby gdyby zamiast likwidować gazetkę powrócili do jakości artykułów/ raportów sprzed lat 5-8. Ale tego po wydawcy bynejmniej się nie spodziewałem.
A ja od roku kupowalem. Lubie zapach papieru. Na obnizenie cen bym nie liczyl. Zwykle wersje elektroniczne sa w tej samej cenie, co papierowe, a na ipada sa nawet drozsze. No i dostepne tylko od GW, a nie w sklepie, z rabatem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
ja tam też lubiłem papier
.. Jak to dziś zobaczyłem - to pomyślałem że kończy się pewna epoka... kiedyś WD był dla mnie jedynym źródłem informacji tak jak Scray o karciankach ....z jednej stron szkoda a z drugiej..."coś się kończy a coś zaczyna"....