Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Z tego, co kojarze z fluffowego opisu, to one startuja przy pomocy magii. Sztormowa i po rydwanie xDOpos pisze:IMO, bardzo fajna zabawka, jak na rydwan, oczywiście Ma jedynie problem, jak Ci ktoś latanie uwali
Pixel, wklej pytanie w ogolnym, ciężko zinterpretować...
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Tak.Pixel pisze:upek;)Pixel pisze:Zmienił się draft, wiec mnie te rydwany już nie interesują;) Jak rozumieć:
Eagle Claw Bolt Thrower/Each 8 (or fraction) Shadow Warrior or Sister of Averlon models/Archer units, max 7
jak mam np. 10 sióstr to wykorzystuje 2 sloty, bo jestem w przedziale 9-16?
"Each 8 (or fraction)" oznacza "Każda rozpoczęta ósemka".
wszedzie na świecie tak, u nas nie
Zapis w podręczniku jest:
"mounted character"
Polska norma "uściślenia sędziowskie" jest dokumentem, stworzonym przez graczy dla graczy w którym zapisuje się pewne interpretacje, jeżeli np. ze względu na nieodpowiedni zapis w podręczniku coś jest niezrozumiałe. Jeżeli GW wydaje swoje faq, to wtedy jest ono wiążące. No i właśnie w tym dokumencie jest zapis, że lance używa bohater, nie champion... uff rozpisałem się;)
"mounted character"
Polska norma "uściślenia sędziowskie" jest dokumentem, stworzonym przez graczy dla graczy w którym zapisuje się pewne interpretacje, jeżeli np. ze względu na nieodpowiedni zapis w podręczniku coś jest niezrozumiałe. Jeżeli GW wydaje swoje faq, to wtedy jest ono wiążące. No i właśnie w tym dokumencie jest zapis, że lance używa bohater, nie champion... uff rozpisałem się;)
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
Star lanca ma zapis "mounted character only". Champion characterem nie jest. Stad nasza LL zabroniła tego.
Choć to jest moim zdaniem niefortunny zapis, bo wybitnie chodziło GW o to, żeby star lance mozna było dać np. championowi DP.
połowa ludzi z ulthuan.net tak gra, tzn. że u nich comp tego nie tnie.
Choć to jest moim zdaniem niefortunny zapis, bo wybitnie chodziło GW o to, żeby star lance mozna było dać np. championowi DP.
połowa ludzi z ulthuan.net tak gra, tzn. że u nich comp tego nie tnie.
Yhym, no w koncu trzeba dowalic przegietym elfom z BotwD, BoH i Fenixami
To glupie uscislenie. Taka star lanaca moglaby spowodowac wieksza wystawialnosc DP dla samego czempiona z ta bronia.
Dla mnie ten zapis jest oczywisty, ze kazdy kto moze wziac magiczne przedmioty do lub od 50 pkt i jest mounted moze to wziac. Tym bardziej, ze tak graja w innych krajach.
To moze od razu niech zabiora Mournfangom parry save bo przeciez kawa nie moze tego uzywac ? Bez sensu ... Tam jest napisane Character mounted a nie hero mounted.
No ale coz, wazne ze udalo sie ograniczyc przegietym elfom dostep do broni
Jest jakas szansa, ze to sie zmieni ? Na faq to zmieni ?
To glupie uscislenie. Taka star lanaca moglaby spowodowac wieksza wystawialnosc DP dla samego czempiona z ta bronia.
Dla mnie ten zapis jest oczywisty, ze kazdy kto moze wziac magiczne przedmioty do lub od 50 pkt i jest mounted moze to wziac. Tym bardziej, ze tak graja w innych krajach.
To moze od razu niech zabiora Mournfangom parry save bo przeciez kawa nie moze tego uzywac ? Bez sensu ... Tam jest napisane Character mounted a nie hero mounted.
Stary (a może jednak młody), przestan proszę jeczec.Inradil pisze:Yhym, no w koncu trzeba dowalic przegietym elfom z BotwD, BoH i Fenixami
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Inradil pisze:Yhym, no w koncu trzeba dowalic przegietym elfom z BotwD, BoH i Fenixami
Zrzędzisz jak stara baba.
Mi też to ograniczenie się nie podoba, nie podobają mi się euro i pekaesy, więc się w to nie bawię gram na czystą 8edycję. Jak ci nie pasi to graj bez tego, a jak chcesz grać na turniejach to się dostosuj.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
Jeśli WL mają Stubborn, to najlepiej ich zawsze ustawiać, by mieli 3 rzędy (tak, by wszyscy mogli atakować), czy jest sens ich wstawiać po 5 w szeregu i w jakimś celu mieć np. premię za szeregi?
wszystko zależy od sytuacji.
Wiadomo, ustawiamy tak aby jak najwięcej ludków biło...
Ale czasem warto zrobić szeregi, chociaż nie pamiętam kiedy tak zrobiłem WL
Wiadomo, ustawiamy tak aby jak najwięcej ludków biło...
Ale czasem warto zrobić szeregi, chociaż nie pamiętam kiedy tak zrobiłem WL
Warto robić szeregi, jak bijesz się z czyś czego jest dużo i chcesz zdjąć steadfasta
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Każdy model.
Feniks zdechł. Zostawiasz markier, który symbolizuje miejsce w którym poległ. Pod koniec tury rzucasz tabele: 1-2 zdechł na amen, 3-5 w miejscu gdzie poległ, przystawiasz dużą templatkę, kto jest w zasięgu dostaje hit z s4 (płonący) i pod koniec następnej tury (Twojej lub przeciwnika) rzucasz dalej. Na 6+ feniks odżywa, ma d3+2 woundy i możesz go postawić do 6" od miejsca gdzie poległ. Jak masz kolesia który go ujeżdza, do do rzutu dostajesz modyfikator +1, czyli de facto pada na 1, odżywa na rzucie 5+. Tylko pamiętaj, jeżeli ktoś Ci najpierw zabije kolesia, a później feniksa, to niestety tracisz modyfikator. Czy wszystko jasna?
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.