[2400 ETC] Daemons Zgniłego

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

[2400 ETC] Daemons Zgniłego

Post autor: Tirit »

Unnamed2400 Pts - Daemons of Chaos Army

1 Great Unclean One @ 580.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Nurgle
Exalted Gift [75.0]
Lesser Gift [25.0]

1 Herald of Nurgle @ 170.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Death; Greater Locus of Fecundity

30 Plaguebearers of Nurgle @ 448.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Plagueridden @ [10.0] Pts

9 Pink Horrors of Tzeentch @ 160.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Tzeentch; Standard; Musician
1 Iridescent Horror @ [10.0] Pts

2 Beasts of Nurgle @ 120.0 Pts

2 Beasts of Nurgle @ 120.0 Pts

4 Beasts of Nurgle @ 240.0 Pts

5 Chaos Furies of Nurgle @ 70.0 Pts

1 Skull Cannon of Khorne @ 135.0 Pts
Bloodletter crew
2 Bloodletter Crew @ [0.0] Pts

2 Plague Drones of Nurgle @ 215.0 Pts
Standard; Venom Sting
1 Plaguebringer @ [10.0] Pts
3 Rot Fly @ [0.0] Pts

Models in Army: 69

Total Army Cost: 2398.0
There is no escape from Chaos, it marks us all.

Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Wygospodaruj 25pkt na battle standard.
Czemu exalted + lesser, a nie greater + greater?
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Bearded Unclean 'Un pisze:Wygospodaruj 25pkt na battle standard.
Nie na euro. [-X
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Całkiem zgrabne.
Podoba mi się. Co prawda ja bez bsbka póki co nie wychodzę z domu, ale można i tak próbować. Przynajmniej rozdajesz 9ld, więc nie jest źle. Będzie też problem z pancernikami typu chaos, emp.

Bestie wolałbym chyba jednak podzielić na 4 + 3 + 1
Ta pojedyńcza jednak jest bardzo upierdliwa, a 4 i 3 z boostami nurgla już coś powalczą więcej.

Jak masz 3 oddziały besti (nieważne w jakim zestawieniu) to wyrzuć championa z much. Przydaje się tylko do złapania ewentualnego challanga jak wpadniesz w coś muchy + guo, ale masz 4 inne oddziały z championami.
Potem jak te muchy giną w combacie to champion zostaje na sam koniec i tracisz wcześniej sztandar, wiem że to szczegóły, ale w nich właśnie tkwi diabeł. Za te punkciki dorzuć muszkom baner z przerzutem liderki, jak nie masz bsb to może Ci się przyda do jakiegoś redirecta lub jka muchy wylecą jakąś szarżą na 20" i zostaną bez liderki guo.

@Bearded, obydwa zestawienia giftów są dobre. Kwestia priorytetów. Tutaj mamy armię z siłą 4. Są tylko 3 muchy, nie ma razora. Chaos w to wjeżdża i stoi. Demisie wjeżdżają i stoją. Czołg? Dobrze mieć tutaj ten 1 model z siłą 7-9, żeby mógł postraszyć.
Wiadomo, że w średnich też możemy wziąć ogre blada czy no armour saves. Akurat dylemat na jaki zestaw giftów na tym demonie się zdecydować cały czas pozostaje w mojej głowie nierozwiązany :wink: Na dwoje babka wróżyła, trzeba to sobie dobrać indywidualnie :wink:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Post autor: Tirit »

Bearded Unclean 'Un pisze:Wygospodaruj 25pkt na battle standard.
Czemu exalted + lesser, a nie greater + greater?

Gifty to biore oczywiscie The Eternal blade a drugi jaki sie wylosuje (ostatnio asf). Guo wtedy naprawde straszy i robi niemale zamieszanie. Z jego T naprawde potrafi rozwalic niejeden silny klocek.

Ja niestety jestem bardzo niedoswiadczonym graczem i muchy dopiero testowac bede. Wczesniej mialem rydwan Tzee ale sie totalnie nie splacal a tak to muchy zawsze nurgle. Chcialbym czysta armie ale niestety bez cannona nie da sie grac i wygrywac.

Jedyne co pozostaje to walka i testowanie. A co do bestii to mysle ze to ustawienie 4,2,2 jest dla mnie optymalne, bo i przytrzymaja i przywala jak trzeba.
There is no escape from Chaos, it marks us all.

Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Ale ja nie twierdze ze greater-greater to lepsza opcja, tylko pytałem o argumenty, które przewazyły za opcją exalted+lesser :)

No-brainerowe branie miecza chyba nie jest dobre, bo księga i aura of disruption sa również sensownymi wyborami w niektórych matchupach.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

ODPOWIEDZ