Nasze Rozpiski
Moderator: Yudokuno
Re: Nasze Rozpiski
Musisz miec magie i musisz miec bsbka. Przerzuty z bsb to najlepszy bonus 8 edycji.

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Rince ma rację bsb daje sporą dopałkę, więc nawet na tak małe punkty warto ryzykować i wystawiać go (domyślnie zatem 2 masterów). Co do magiczki, fakt ja na małe punkty gram 2 piątkami warlocków, więc potencjał znacznie większy. Tu masz ograniczenie do jednego rare. Ale spróbować nie zaszkodzi.
Triclinium Thoruniensis
Dzięki za odpowiedzi!
Gdybyście mogli jeszcze trochę pomóc...
Czy płonący sztandar płonące magiczne ataki? Co sądzicie aby dać go egzekom albo BSB? Inaczej nie mam nic przeciwko jednostką z regeneracją oraz żadnych magicznych ataków.
Drugi pomysł aby jednostki zostały jak w pierwszej wersji z tą różnicą, że zabrać BSB tarczę, dodać płonący sztandar (chyba że nie może mieć sztandaru i przedmiotów magicznych?) i zamiast magiczki dać:
Master
General; Great Weapon; Sea Dragon Cloak; Shield
Dragonbane Gem
Armour of Fortune
Dark Steed
Gdybyście mogli jeszcze trochę pomóc...
Czy płonący sztandar płonące magiczne ataki? Co sądzicie aby dać go egzekom albo BSB? Inaczej nie mam nic przeciwko jednostką z regeneracją oraz żadnych magicznych ataków.
Drugi pomysł aby jednostki zostały jak w pierwszej wersji z tą różnicą, że zabrać BSB tarczę, dodać płonący sztandar (chyba że nie może mieć sztandaru i przedmiotów magicznych?) i zamiast magiczki dać:
Master
General; Great Weapon; Sea Dragon Cloak; Shield
Dragonbane Gem
Armour of Fortune
Dark Steed
Dark Elves- 2400p.
Supreme Sorceress [GEN.]
- Magic Level 4
- Lore of Dark Magic
- Ring of Hotek
Master [BSB]
- Shield
- Sea Dragon Cloak
- Armour of Destiny
- Dark Pegasus
Sorceress
- Magic Level 1
- Lore of Beasts
- Dispel Scroll
Black Ark Corsairs (39)
- Reaver
- Standard bearer
- Musican
- Additional hand weapons
Darkshards (12)
- Guardmaster
- Musican
Darkshards (12)
- Musican
Darkshards (11)
- Musican
Dark Riders (5)
- Repeater crossbows
Dark Riders (5)
- Repeater crossbows
Shades (5)
- Great weapons
Shades (5)
- Great Weapons
Reaper Bolt Throwers (4)
Doomfire Warlocks (5)
Doomfire Warlocks (5)
2349/2400 pkt.
Co o tym myślicie ?
Supreme Sorceress [GEN.]
- Magic Level 4
- Lore of Dark Magic
- Ring of Hotek
Master [BSB]
- Shield
- Sea Dragon Cloak
- Armour of Destiny
- Dark Pegasus
Sorceress
- Magic Level 1
- Lore of Beasts
- Dispel Scroll
Black Ark Corsairs (39)
- Reaver
- Standard bearer
- Musican
- Additional hand weapons
Darkshards (12)
- Guardmaster
- Musican
Darkshards (12)
- Musican
Darkshards (11)
- Musican
Dark Riders (5)
- Repeater crossbows
Dark Riders (5)
- Repeater crossbows
Shades (5)
- Great weapons
Shades (5)
- Great Weapons
Reaper Bolt Throwers (4)
Doomfire Warlocks (5)
Doomfire Warlocks (5)
2349/2400 pkt.
Co o tym myślicie ?
Ostatnio zmieniony 17 sty 2014, o 21:41 przez Matias, łącznie zmieniany 5 razy.
Matias magiczka cudna, sam bym taką chciał wystawiać tyle, że nie można bowiem dwa talizmany dzierży
Zmień to, w plujki nie wierzę, ale jeśli Tobie to idzie fajna rozpiska, tylko czy mieścisz się w limicie (chyba, że bez ograniczeń ma iść). Za resztę punktów dodaj jakieś śmieci, harpie np. jakoś nadal wydają mi się must be w armii, mimo, że podrożały strasznie 
Pietja twój master odpowiada za całą armię, że nie warto brać płonącej szmaty na bijący trzon uderzenia. Byle cieć z wardem 2+ na płonące wymanewruje całą koncepcję walki, a tak się jakoś zawsze składa dziwnie, że gdy ktoś ma mocny oddział z regeneracją ma również w armii takiego ziomka

Pietja twój master odpowiada za całą armię, że nie warto brać płonącej szmaty na bijący trzon uderzenia. Byle cieć z wardem 2+ na płonące wymanewruje całą koncepcję walki, a tak się jakoś zawsze składa dziwnie, że gdy ktoś ma mocny oddział z regeneracją ma również w armii takiego ziomka

Triclinium Thoruniensis
Jak ty chcesz mu dać Armor i Chillblade skoro on może mieć do 50 ptk na magiczne itemy?Matias pisze:Master [BSB]
- Chillblade
- Shield
- Sea Dragon Cloak
- Armour of Destiny
- Dark Pegasus
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Mi sie bardziej podoba takie złożenie:
Master @ 172 pkt
Heavy armor
Sea Dragon Cloak
Halberd
Dawnstone
Dragonhelm
Potion of Foolhardness
Pegaz
Mam sv 1+ z re-rollem, ward 2+ na ogień, S5 - imo dużo zmienia i dodatkowe 10pkt na coś. Jak chcesz zostać przy wardzie 4+ to daj mu Charmed Shield.
Master @ 172 pkt
Heavy armor
Sea Dragon Cloak
Halberd
Dawnstone
Dragonhelm
Potion of Foolhardness
Pegaz
Mam sv 1+ z re-rollem, ward 2+ na ogień, S5 - imo dużo zmienia i dodatkowe 10pkt na coś. Jak chcesz zostać przy wardzie 4+ to daj mu Charmed Shield.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Ja polecam takie zestawienie, uniwersalny bo i trzyma i nieźle bije nawet, magiczne ataki w razie potrzeby są, pasuje też jako dodatek do Witchek, które nawet wkurzone nie mają wielkich szans na zranienie go
Master 155
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [5]
Dawnstone [25]

Master 155
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [5]
Dawnstone [25]
Triclinium Thoruniensis
Po poprawkach wyszło mi coś takiego:
Dark Elves - 2400p.
Supreme Sorceress [GEN]
- Magic Level 4
- Lore of Dark Magic
- Ring of Hotek
- Crown of Command
- Ironcurse Icon
Sorceress
- Magic Level 1
- Lore of Beasts
- Dispell Scroll
- Ruby Ring of Ruin
Master [BSB]
- Halberd
- Heavy armour
- Sea Dragon Cloak
- Dawnstone
- Dragonhelm
- Potion of Foolhardiness
- Dark Pegasus
Black Ark Corsairs (39)
- Reaver
- Standard Bearer
- Musican
- Two hand weapons
Darkshards (12)
- Guardmaster
- Musican
Darkshards (10)
- Musican
Darkshards (10)
- Musican
Dark Riders (5)
- Repeater crossbows
Dark Riders (5)
- Repeater crossbows
Reaper Bolt Throwers (4)
Doomfire Warlocks (5)
Doomfire Warlocks (5)
2400/2400 pkt.
Dark Elves - 2400p.
Supreme Sorceress [GEN]
- Magic Level 4
- Lore of Dark Magic
- Ring of Hotek
- Crown of Command
- Ironcurse Icon
Sorceress
- Magic Level 1
- Lore of Beasts
- Dispell Scroll
- Ruby Ring of Ruin
Master [BSB]
- Halberd
- Heavy armour
- Sea Dragon Cloak
- Dawnstone
- Dragonhelm
- Potion of Foolhardiness
- Dark Pegasus
Black Ark Corsairs (39)
- Reaver
- Standard Bearer
- Musican
- Two hand weapons
Darkshards (12)
- Guardmaster
- Musican
Darkshards (10)
- Musican
Darkshards (10)
- Musican
Dark Riders (5)
- Repeater crossbows
Dark Riders (5)
- Repeater crossbows
Reaper Bolt Throwers (4)
Doomfire Warlocks (5)
Doomfire Warlocks (5)
2400/2400 pkt.
Moja pierwsza rozpa na nowy book, zapraszam do komentowania.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 6#p1182296
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 6#p1182296
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Witam!
Organizujemy malutką ligę gdzie premiowane będzie wystawianie jednostek powszechnie uznanych za niegrywalne
Przygotowałem sobie rozpiskę która mam nadzieje da radę zrobić troszkę zamieszania mimo "gorszych" wyborów.
Proszę o rady i ewentualne podpowiedzi co myślicie
na końcu podzielę się swoją główną wątpliwością którą mam nadzieję pomożecie mi rozwinąć. Format 1,6K bez lordów i bez speciali.
Oto i ona:
Sorca lvl2 dark magic, sztylet do poświęcania
BSB z sea dragon cloak, heavy armour, shield, hotek
Assasin z 2 bronią [jednostka premiowana]
15 włóczników (tutaj oczywiście wyląduje sorca, założyłem 12 tur magii oraz ew. 2 spalone poświęcenia) [jednostka premiowana]
13 kuszników z flaming atakami
10 kuszników
27 BG, FCG, szmata AP [jednostka premiowana] (tutaj planowałem włożyć bsb)
Bloodwrack shrine [jednostka premiowana]
i oczywiście 5 warlocków
Moja główna wątpliwość to połączenie BG z BSB. Czy to w ogóle będzie hulać? De facto BG mają stubborn, immune to psychology. Ich moc powinna ciąć wszystko w 1-2 tury. Tak naprawdę jeżeli cokolwiek sprawi że będą musieli testować LD to to raczej będzie jakiś mój duży błąd a pogrom w ich szeregach będzie taki że tu już nawet BSB nie pomoże. (liczę jeszcze na to że meduza będzie gdzieś tam blisko nich to będą mieli jeszcze +1 do LD). BG, będzie główną (w sumie tak jak by jedyną) jednostką walczącą, nigdzie indziej BSB się nie przyda. Co o tym myślicie? dobrze myślę? Źle kombinuje? Nie lepiej dać jakiegoś tam lorda z hotekiem? (wydaje mi się że w tym oddziale hotek być musi). Będę wdzięczny za rady!
Organizujemy malutką ligę gdzie premiowane będzie wystawianie jednostek powszechnie uznanych za niegrywalne

Przygotowałem sobie rozpiskę która mam nadzieje da radę zrobić troszkę zamieszania mimo "gorszych" wyborów.
Proszę o rady i ewentualne podpowiedzi co myślicie

Oto i ona:
Sorca lvl2 dark magic, sztylet do poświęcania
BSB z sea dragon cloak, heavy armour, shield, hotek
Assasin z 2 bronią [jednostka premiowana]
15 włóczników (tutaj oczywiście wyląduje sorca, założyłem 12 tur magii oraz ew. 2 spalone poświęcenia) [jednostka premiowana]
13 kuszników z flaming atakami
10 kuszników
27 BG, FCG, szmata AP [jednostka premiowana] (tutaj planowałem włożyć bsb)
Bloodwrack shrine [jednostka premiowana]
i oczywiście 5 warlocków
Moja główna wątpliwość to połączenie BG z BSB. Czy to w ogóle będzie hulać? De facto BG mają stubborn, immune to psychology. Ich moc powinna ciąć wszystko w 1-2 tury. Tak naprawdę jeżeli cokolwiek sprawi że będą musieli testować LD to to raczej będzie jakiś mój duży błąd a pogrom w ich szeregach będzie taki że tu już nawet BSB nie pomoże. (liczę jeszcze na to że meduza będzie gdzieś tam blisko nich to będą mieli jeszcze +1 do LD). BG, będzie główną (w sumie tak jak by jedyną) jednostką walczącą, nigdzie indziej BSB się nie przyda. Co o tym myślicie? dobrze myślę? Źle kombinuje? Nie lepiej dać jakiegoś tam lorda z hotekiem? (wydaje mi się że w tym oddziale hotek być musi). Będę wdzięczny za rady!
Ostatnio zmieniony 7 lut 2014, o 08:53 przez Arimid, łącznie zmieniany 3 razy.
Gwardia jest świetna a z AP mało kogo się boi, ciekawe jak z twoją koncepcją bsb sobie poradzi, czekam na raport
P.S. z prośba o opinie: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=43085

P.S. z prośba o opinie: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=43085
Triclinium Thoruniensis
2x arcane items na pojedynczym magu? Interesting.Arimid pisze:Sorca lvl1 dark magic, sztylet do poświęcania i dispell

Ten mieczyk ma jakiś sens tylko jeśli boisz się eteryków, w innym wypadku to straszny bubel. Assasin dobrze trafia nawet bez niego dzięki 9 WS, ASF i 10 In (większość rzeczy na 3+ z rerollem 1 i 2). Wrzucając ten mieczyk zwiększasz koszt asska o 15 pkt aby trafiać dodatkowo na dwójkach, a tracisz poison attacks.. W moim odczuciu lepiej byłoby mu dać additional hand weapona za 2 pkt.Arimid pisze:Assasin z mieczem dającym mu +1 do hit

Słuszna uwaga co do dispella, tak to jest jak się robi rozpiskę z pamięciOkoń pisze:2x arcane items na pojedynczym magu? Interesting.Arimid pisze:Sorca lvl1 dark magic, sztylet do poświęcania i dispell![]()
Ten mieczyk ma jakiś sens tylko jeśli boisz się eteryków, w innym wypadku to straszny bubel. Assasin dobrze trafia nawet bez niego dzięki 9 WS, ASF i 10 In (większość rzeczy na 3+ z rerollem 1 i 2). Wrzucając ten mieczyk zwiększasz koszt asska o 15 pkt aby trafiać dodatkowo na dwójkach, a tracisz poison attacks.. W moim odczuciu lepiej byłoby mu dać additional hand weapona za 2 pkt.Arimid pisze:Assasin z mieczem dającym mu +1 do hit

To danie komuś jakiejkolwiek broni zabiera poisony?? Szczerze mówiąc nie wiedziałem o tym...
Dzięki za podpowiedzi

Przy zwykłych broniach poison działa, natomiast przy magicznych już nie.Arimid pisze:Słuszna uwaga co do dispella, tak to jest jak się robi rozpiskę z pamięci
To danie komuś jakiejkolwiek broni zabiera poisony?? Szczerze mówiąc nie wiedziałem o tym...
Dzięki za podpowiedzi
Tak więc z additional hand weaponem miałbyś 4 ataki z poisonem, a z magicznym mieczykiem +1 to hit masz 3 ataki bez poisona. No i koszt byłby mniejszy o całe 13 pkt.

Rozpiska na Poznańskie ograniczenia http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=204&t=40247. Metal w tej rozpisce jest kontrą na pancerne armie: bretonia, imperium, woc. Z nimi kusze sobie tak dobrze nie radzą. Co dojedzie dostaje egzekutorów na twarz. Co o niej sądzicie ?
1200 Pts - Dark Elves Army
1 Master @ 155.0 Pts
Dawnstone [25.0]
Enchanted Shield [5.0]
Sword of Might [20.0]
1 Sorceress @ 140.0 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Metal
Dispel Scroll [25.0]
11 Darkshards @ 142.0 Pts
Musician
11 Darkshards @ 142.0 Pts