Nazgul

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Nazgul

Post autor: Barbarossa »

Kupiłem sobie bestię od nazgula i pozwoliłem pomalować w nieco jaśniejszej, battlowej konwencji... Będzie robiła za wierzchowca klasy winged nightmare dla mojego wampire lorda:

[EDIT: po komentarzach zmieniłem kolor na czerwony:]
Obrazek

Wcześniej wyglądało to tak:

Obrazek

I z Wampirem Barbarossą na grzbiecie:

Obrazek

Obrazek

Po dłuższej przerwie w malowaniu zajęło mi to całą sobotę... I muszę powiedzieć, że model fell beasta spod króla nazguli jest naprawdę bardzo dobry, świetnie się maluje, jest wyjątkowo dynamiczny - smoki GW wyglądają przy nim na karykaturalne.
Ostatnio zmieniony 7 paź 2007, o 19:07 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

trochę wiecej i większych zdjęć by się przydało:) nie pamietam jaki masz schemat kolorystyczny armii.. będzie Ci pasować do niego ta bestyjka?
zielony młotek wygląda jak trochę z innej bajki;) kolorystyka i broń sama... i wydaje mi sie ze sam jeździec słabo gra kolorystycznie ze smokiem ale to tylko moja opinia. ale sam smok fajny;)

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Oldskulowe kolorki ;) Technicznie całkiem fajny, IMO dobór kolorów właśnie jest raczej kiepski, brak jakiejś przewodniej myśli.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Te żółte błony mnie przerażają... I nigdy nie rób krawędzi podstawki na zielono, wygląda to strasznie.. najlepiej graveyard albo po prostu czarny ;)

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Kurcze bardzo fajny pomysl! Konwersja samego wampira tez swietna, jedyne co bym sie przyczepil to podstawka a konkretnie jej brzegi.....strasznie daja po oczach i obnizaja koncowy efekt.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Leoncoeur
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Leoncoeur »

ogolnie bardzo ładny model, wykonanie i malowanie. Przyczepiłbym sie tylko do skrzydla na drugim zdjęciu. Czy nie za bardzo widać na nim cieniowanie? Skrzydło ze zdjęcia pierwszego jest o niebo lepsze.
Poza tym kolorki mi się jak najbardziej podobają. Zielony młotek kojarzy mi się z tymi duchami z Władcy Pierścieni :wink:
Podsumowując: Figurka trzyma poziom - tak dalej :wink:

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Fajny pomysl, super wykonanie... A mlotek mi sie podoba wyglada jak magiczny a nie... :) A podstawka rzeczywiscie slaba... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

WOW! Żmudna robota. Mi się bardzo podobają skrzydła smoka - fajnie wycieniowane. Poza tym całość jest ogólnie w pyte. :D
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Co do podstawki, hmm, cała moja armia tak ma - chociaż niewykluczone, że kiedyś wezmę i przemaluję na brąż te krawędzie.

Co do koncepcji kolorystyczne - macie rację. Poeksperymentuję jeszcze z czerwienią.

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

A ja mialem ulepionego smoczka stylizowanego na tym wingecie - tzn nie od łicz kinga ale tym normalnym od nazgula ... chcialem tez sobie zrobic smoczka z tego wlasnie modelu i mysle ze jak w 7 ed VC nie zrobia jakis fajnch potworkow to tak wlasnie postapie ... koncepcja stara oklepana i znana (tzn dla mnie stara oklepana i znana bo ludzie nie robia tego masowo ;) ) ...
wykonanie coz na fotach z daleka wyglada zarowiasto ... dla mnie skrzydla zbyt jaskrawe ale coz ... daj foty z bliska to sie wypowiemy o malowaniu ale wg mnie to jest TT i takie mialo byc zalozenie ot figs do grania ;) pozdro

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

na fotach ładny
w realu zobacze to moze pogratuluje nawet ;) hihi

Awatar użytkownika
Leoncoeur

Post autor: Leoncoeur »

jaki to kolor na tym młotku? wygląda jak avocado - ładna zieleń. To efekt prób czy jakiś konkretny kolor?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Młotek jest najbardziej standardowy ze standardowych - dark angels green, rozjaśniany ze trzema warstwami do goblin green, a potem jeszcze dalej mieszanką goblin green i sunburst yellow.

Dzięki za rady, dziś wieczorem dam fotkę po zmianach i z nieco większym zoomem.

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

Hehe technicznie całkiem fajne malowanie, w końcu to mini do gry a nie na wystawę, takie mocne kontrasty sie dobrze sprawdzają na stole . Kolorki przemilczę bo ich dobór to kwestia gustu ;)

Sam wpadłem na podobny pomysł i również kupiłem ten model , ale u mnie po konwersjach ( może za jakiś rok :wink: ) będzie robił za wiwernę od greenskinów. :wink:

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

piękny :D nic więcej nie potrafie powiedzieć :D

graty i SZACUN!

Awatar użytkownika
Terradon

Post autor: Terradon »

Bardzo fajny.... Szalenie mi się podoba, tylko wydaje mi się, że kolory jeźdżca nie pasują to kolorów Stwora

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

A na czerwono?

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Trochę się zlewają czewrone akcenty jeźdźca z wierzchowcem, ale to pewnie kwestia ustawienia do zdjęcia. Poza tym - całkiem przyjemne zwierzątko. No i w czerwonym mu bardziej do paszczy. :D

Tylko fota za długachna i się forum rozjeżdża. [-X
Ostatnio zmieniony 7 paź 2007, o 18:59 przez Tiger Brown, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Dużo lepiej,
tamten był łudzaco podobny do "Tęczusia" Thuriona ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Na początku faktycznie źle wybrałem kolor. Zainspirowałem się za bardzo jednym smokiem z netu (nie tęczusiem Thuriona :wink: ), ale zabrakło mi skillzów autora i wyszedł zbyt wesoło, a przy tym niepasujący do armii. Ale taki krwistoczerwony jest o niebo lepszy z różnych powodów.

Choć nadal przejścia w żółtym są dla mnie horrendalnie trudne.

ODPOWIEDZ