Rozpiski nowego Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Re: Rozpiski nowego Imperium

Post autor: Szymon »

Karli pisze:Na snajperki przerzucają modele w b2b z ots. Zatem wystarczy BSBka nie trzymać w b2b z innymi charakterami.

Co do magic missli to właściciel oddziału ściąga modele i o ile to jest możliwe to może ściągać te modele, które nie są w styku z bsb i nie przerzucać wardów.
Piotr pozdro poćwicz :D 8)
Karli@ na jakich lorach grasz ?
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Taki tekst zachowaj dla kolegów - pajacyku. A Karli nie ma racji - dwa razy na masterze było mi to zasędziowane inaczej...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

PiotrB pisze:Taki tekst zachowaj dla kolegów - pajacyku. A Karli nie ma racji - dwa razy na masterze było mi to zasędziowane inaczej...
Przyjmij ten tekst bardziej na luzie nie chciałem cb obrazić. Więcej czilu
No mi raz i wersja karliego jest jak najbardziej poprawna
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nie zmyślam tylko mówię jak było - raz przy zerówce z metalu lider powiedział że cały oddział musi przerzucać warda a raz przy ikonie i strzale z katapy...I nic mnie tak nie wqurwia jak "pzdro poćwicz" ... :D
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Przerzucają tylko modele które są w b2b z bsb. Więc jeśli np jest 5 rycerzy+bsb i na 0 z metalu będzie 5 hitów to każdy z rycerzy dostaje 1 hita, więc przerzucają Ci co są w b2b z bsb a reszta normalnie. Gdyby w analogicznej sytuacji było 14 rycerzy to imperialista rozdziela hity, więc może przydzielić wszystkie na modele które nie przerzucają.
Jeśli strzał z katapy ląduje na modelu który jest w b2b z bsb to przerzuca on warda.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

PiotrB pisze:nie zmyślam tylko mówię jak było - raz przy zerówce z metalu lider powiedział że cały oddział musi przerzucać warda a raz przy ikonie i strzale z katapy...I nic mnie tak nie wqurwia jak "pzdro poćwicz" ... :D
Niekiedy to co mówi lider mija sie z prawdą ;)
No sorki jeszcze raz

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Mein Gott!!!
Rzeczywiście nie można brać dwóch dział! Co za heretyckei sztuczki! Niech mi jeszcze Witch hunterów utną!

Dzięki za korektę ;P
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Rozpiska na ligę z zasadami - bez lordów, bez triplowania speciali, bez dublowania rarów, czołg/działo/demisie max 3.

Battle Wizard @ 125.0 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]

Warrior Priest of Sigmar @ 120.0 Pts
General; Prayers of Sigmar; Great Weapon
Armour of Meteoric Iron [50.0]

Captain of the Empire @ 148.0 Pts
Barding; Great Weapon; Full Plate Armor; Battle Standard; Warhorse
Dragonhelm [10.0]
Dawnstone [25.0]

39+1 Halberdiers @ 270.0 Pts
Standard; Musician

13 Archers @ 91.0 Pts

12+1 Knights of the Inner Circle @ 355.0 Pts
Standard; Musician

Great Cannon @ 120.0 Pts
Great Cannon @ 120.0 Pts
Steam Tank @ 250.0 Pts

Models in Army: 72
Total Army Cost: 1599.0

Nie miałem pomysłu co zrobić z punktami pozostałymi po zamianie lorda maga na małego maga, więc dopakowałem oddziały konnych i łuczników, a bsb dostał reroll AS. Mag idzie do łuków, BSB do konnych, Priest do halabard.
Proszę o pomoc, co można zmienić na lepsze.
Będą to moje pierwsze bitwy Imperium, wszelkie rady będą przydatne.

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

A oto mój pomysł na niespodziankę. Nie zakładam masakrowania, ale za to serię wyników w okolicach remisu.
Korciły mnie GS, ale wtedy spada znacznie liczebność armii i czary bolą wielokrotnie bardziej.

2,4k Masówka by Pelcu 8)

General of the Empire (1#, 204 pts)
Full Plate Armour
Biting Blade,
Enchanted Shield
The White Cloak of Ulrick
Healing Potion

Captain of the Empire BSB (1#, 143 pts)
+ Shield
Dragonhelm,
Dawnstone,
The Other Trickster's Shard,

Battle Wizard 100 pts
1 Battle Wizard, Level 2

Battle Wizard (lev 1#, 110 pts)
1 Obsidian Lodestone, 45 pts

Warrior Priest (1#, 114 pts)
Warhorse 12 Heavy Armour
Charmed shield 5
Van Horstman's Speculum, 40
Luckstone 5 pts.

Witch Hunter 105
Brace of Pistols 5)
Sword of Strife, 40
Dragonbane Gem, 5
Ironcurse Icon, 5

State Troops (303 pts)
29 Swordsmen, 216 pts = 28 * 7F Command
5 Archers,
5 Archers,

State Troops ( 484 pts)
38 Halberdiers, 248 pts F. Command Groum
20 Spearmen, 100 pts
20 Halberdiers, 120 pts

19 Flagellants, 228

1 Great Cannon, 120
1 Helblaster Volley Gun, 120
1 Steam Tank, 250

Knightly Orders 110 pts)
5 Knightly Orders, 110 pts

Total:2394

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Bez lorda maga to nawet remis bedzie wyzwaniem ;)

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Wiem.
Obawiam się małej ochrony przed magią i braku "przymuszacza" by przeciwnik sie do mnie ruszył.. Tylko, że wystawienie Lorda znacznie zmniejszy liczbę piechoty i wykopie z listy prista, albo witch huntera. Liczę na więcej uwag.
Dzięki za opinię.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

piechota w liczbie 20 szt jest bez sensu

Awatar użytkownika
KERSZUR
Mudżahedin

Post autor: KERSZUR »

Unnamed2400 Pts - Empire Army

1 Battle Wizard Lord of the Jade Order @ 225.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Life
Dispel Scroll [25.0]

1 Grand Master @ 259.0 Pts
General; Barding; Full Plate Armor; Shield; Warhorse
Ogre Blade [40.0]
Talisman of Preservation [45.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]

1 Warhorse @ [0.0] Pts

1 Battle Wizard of the Amber Order @ 100.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Beasts

1 Captain of the Empire @ 188.0 Pts
Full Plate Armor; Shield; Battle Standard; Imperial Pegasus
Dragonhelm [10.0]
Dawnstone [25.0]
Shrieking Blade [10.0]

1 Imperial Pegasus @ [50.0] Pts
Iron-hard Hooves

1 Warrior Priest of Sigmar @ 120.0 Pts
Prayers of Sigmar; Great Weapon
Armour of Meteoric Iron [50.0]

1 Warrior Priest of Sigmar @ 93.0 Pts
Barding; Prayers of Sigmar; Heavy Armour; Warhorse
Enchanted Shield [5.0]
Luckstone [5.0]

1 Warhorse @ [0.0] Pts

10 Archers @ 80.0 Pts
Normal Bow; Musician

39 Halberdiers @ 270.0 Pts
Halberd; Light Armour; Standard; Musician

1 Sergeant @ [10.0] Pts

9 Knights of the Inner Circle @ 315.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Standard; Musician; Warhorse
Steel Standard [35.0]

1 Inner Circle Preceptor @ [10.0] Pts

10 Warhorse @ [0.0] Pts

3 Demigryph Knights @ 184.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Musician; Demigryph

3 Demigryph @ [0.0] Pts

3 Demigryph Knights @ 184.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Musician; Demigryph

3 Demigryph @ [0.0] Pts

1 Steam Tank @ 250.0 Pts
Building Steam Points (Tank); Steam Cannon; Steam Engine; Steam Gun

1 Engineer Commander @ [0.0] Pts
Repeater Pistol

1 Celestial Hurricanum @ 130.0 Pts
#Storm of Shemtek [0.0]

2 Acolyte @ [0.0] Pts

2 Warhorse @ [0.0] Pts

Models in Army: 67

Total Army Cost: 2398.0
Rozpa na Rybnicki turniej, combo łombo w postaci life/beast było syte kiedy ostatni grałem vs DE (18:2 dla mnie) ale grałem na 2600 z tą różnicą że na gryfie. Tylko czy pomysł dobry na turniej?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Bez dział ?
To tak jakby u HE nie brać asf'a albo u WE łuków albo u ogrów ogrów 0_o
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
KERSZUR
Mudżahedin

Post autor: KERSZUR »

Dzialo jest w tanku, ale niestety musze sie zgodzic z przedmowca boli ten brak dzial. jedno bym moze upchnal, ale wydaje mi sie ze lepiej postawic na napor, szczegolnie z moim brakiem szczescia w kwesti dzial.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

No ale to bez sensu jest nie brać dział w imperium nawet jedno robi już grę ( dwa to wogle )
Równie dobrze mógłbym się spytać w czym jest lepszy ten wózek od działa ? :roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

PiotrB: Mój i Szymona argument to opis przedmiotu. Jeśli uważasz, że cały oddział przerzuca to podaj argumenty za tym. Bo argument "bo tak mi ktoś kiedyś powiedział" to żaden argument. Może akurat była sytuacja, o której pisaliśmy, że BSB stał w styku z resztą charakterów i Lidder powiedział skrótem myślowym "cały oddział przerzuca" albo coś w tym stylu...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Dla mnie BSB z tego powodu właśnie stoi na krawędzi unitu :D
Karli jakich lorów urzywasz ?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Karli pisze:PiotrB: Mój i Szymona argument to opis przedmiotu. Jeśli uważasz, że cały oddział przerzuca to podaj argumenty za tym. Bo argument "bo tak mi ktoś kiedyś powiedział" to żaden argument. Może akurat była sytuacja, o której pisaliśmy, że BSB stał w styku z resztą charakterów i Lidder powiedział skrótem myślowym "cały oddział przerzuca" albo coś w tym stylu...

a jak walisz np Wampirem po oddziale bretki to tylko 3 modele stykające się Sauronem przerzucają wardy? Nie - cały oddział to robi - nawet 10 figurek. To jest analogia do tej sytuacji...

Edit. To klika miesięcy temu była głośna sprawa z OTS - było to omawiane i komentowane - i choć skleroza mnie meczy wydaje mi się że decyzja była taka że cały oddział przerzuca ...
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

PiotrB pisze: a jak walisz np Wampirem po oddziale bretki to tylko 3 modele stykające się Sauronem przerzucają wardy? Nie - cały oddział to robi - nawet 10 figurek. To jest analogia do tej sytuacji...
To jest błędna analogia. W przypadku który opisałeś wampir styka się z modelem który musi przerzucać wardy, więc wszystkie ataki wywala w niego. A ponieważ rany się przenoszą pomiędzy szeregowymi jeśli jeden z nich dostanie nadmiar to efekt jest taki że przerzucasz wszystko.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

ODPOWIEDZ