ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Re: ETC 2014

Post autor: Luc »

Lidder pisze:
swieta_barbara pisze:W dodatku w Czechach można legalnie jarać zioło.
U nas też, nie można tylko posiadać.
Gdzie Ty żyjesz ?
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Szkoda, będzie kandydatura na 2016?
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Lidder pisze:Pewnie, kandydatura jest dobra. Mamy lepsze piwo i kobiety, a to tym reklamowały się Czechy. ;)
lol - a kiedy byłeś ostatnio w Czechach? Niestety nasi sądzi są krok przed nami we wszystkim... owszem te najładniejsze Polski to dalej są najładniejsze ale w klubie w Pradze to nie wiesz na co patrzeć , no i czeszki są hm...bardziej śmiałe :) ... a piwo rzeczywiście mają lepsze. Są znaczniej zamożniejsi od nas i mają zdecydowanie wyższy standard życia...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

W zeszłym roku. Czesi poczęstowali mnie po chcieli się pochwalić, ale bardziej smakowały mi nasze niszowe piwa. A co do kobiet to podobnie - kwestia gustu. ;) Kiedyś widziałem fajne zestawienie słowiańskiej urody i najlepsze są Ukrainki. :P (wiadomo, znajdę to podrzucę ;) )

Edit: Mam LINK :D

@Luc
To co, o flaszeczkę? :D
Ostatnio zmieniony 20 sty 2014, o 19:37 przez Lidder, łącznie zmieniany 1 raz.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Nie marudź :s
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Mnie sie Czechy bardzo podobaja :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Kalesoner pisze:Szkoda, będzie kandydatura na 2016?
Na miejscu Kudłatego bym wystawił, ale tylko po to, aby pokazać, że żyjemy. Piszę tak, bo na ten rok Asger obiecał ETC i jakbym miał głosować to sam chciałbym jechać do Danii.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Lidder pisze:
Na miejscu Kudłatego bym wystawił, ale tylko po to, aby pokazać, że żyjemy. Piszę tak, bo na ten rok Asger obiecał ETC i jakbym miał głosować to sam chciałbym jechać do Danii.
Duńczycy są tak długo na tej scenie i cały czas w topie, że należy im się ETC.
Szczególnie, że tam w ogóle młodych nie widać, ta sama ekipa od ładnych paru lat, nie wiadomo ile jeszcze pojeżdżą.

Może lepiej pomyśleć o jakimś układzie, tak żeby np w 2016 dostac je na 100% niż ścigać się z Danią i pogłębiać wojenkę między nami?
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Dobra, dosyć offtopu w tym temacie. Chcecie się kłócić publicznie - zapraszam na LL, a jeśli chcecie spamować są PiM.
Wydzielone posty w śmietniku do wglądu administracji. Nikt nie dostaje ostrzeżeń, ale następne flejmerskie i niezwiązane z tytułem posty będą usuwane bez ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Jak z channelingu dorobiłem 1 power dice to w tej fazie magii z Power Stone mogę użyć tylko jednej kostki czy dwóch?
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

panterq
Masakrator

Po mojemu 1, druga przepada
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

a gdzie opcja "wcale" ?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

panterq
Masakrator

Rozwiń myśl
- Niles Valera, Agitator

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Nie wiem, nic nas to niby nie kosztuje, warto było podjąć ten temat by rozliczyć się ze scen z Gorzowem teraz a nie w głosowaniu gdzie bylibyśmy wyraźnie lepsi a poleglibyśmy przez jakieś kwasy. Nie ukrywam, że przyjęliśmy bardzo asekuracyjną politykę, ale nie chcieliśmy podnosić atmosfery bo to niczemu nie służy. Czesi dali znacznie gorszą ofertę, ale dali ją w Pradze. Mam nadzieję, że te wszystkie księżycowe kminy jak przekupienie Serbów odkupieniem od nich stołów i jechaniem po nie 1000+ km się nie odbędą bo to wstyd.

Co do pytania nadwyżkowe kostki są tracone. z Power stone'a wpadną dwie ale jedna będzie nadwyżkowa więc przepadnie.

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Each 7 (or fraction) Demigryph Knight models/Steam Tank/War Altar with 2 or more Light Wizards presents in the army/Duplicated War Machines present in the army, max 2

Mogę wziąć 2 x 3 demigryfy i czołg ?
Grolshek pisze:
KERSZUR pisze:Czyli moja rozpa jest nielegalna czy nie>?
Legalna. Nie słuchaj gadających bez sensu. Z limitu maks 2 masz czołg i do 7 demisiów. Innych ograniczeń w twojej rozpie nie widzę... Jeszcze hellblaster/inżynier/czołg trzeba sprawdzić.
Edit: Też jest ok.

fraction - oznacza ułamek tak ? czyli za każdy minimalny wybór zajmuję nam slota? (w przypadku demi to 3) czy całkowita liczba ?
Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

fraction, to znaczy, że albo pełne siedem, albo dowolna część tej siódemki, zatem twój zestaw jest legalny.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

kudłaty pisze:fraction, to znaczy, że albo pełne siedem, albo dowolna część tej siódemki, zatem twój zestaw jest legalny.
Trzech wyjadaczy mu tłumaczyło... Mam nadzieję że wystarczy... #-o
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

kudłaty pisze:fraction, to znaczy, że albo pełne siedem, albo dowolna część tej siódemki, zatem twój zestaw jest legalny.
Eeee, nie jest, na końcu stoi jak wół max 2, a Kopyt ma podwójne demiśki i ST :wink:
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Opos pisze:
Eeee, nie jest, na końcu stoi jak wół max 2, a Kopyt ma podwójne demiśki i ST :wink:
ma 6 demisi i ST, czyli ma 2.
To w jakich demisie są oddziałach nie jest istotne przy tego typu ograniczeniu.
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

@opos #-o
czytaj ze zrozumieniem tam jest models a nie units, to wcale nie boli :) i nie wkręcaj kolegi
Empire pisze:Each 7 (or fraction) Demigryph Knight models
OK pisze:Each 8 (or fraction) Mournfang Models
DoCh pisze:Beast of Nurgle, max 8 models in total and 4 models per unit
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

ODPOWIEDZ