Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: Kuros »

Duke of Mousillon pisze: mój czas poza hobby (max 3h tygodniowo) jest dla mnie ważny.
nie wierzę że masz taki ścisły grafik że nie masz nawet tej godziny dziennie wolnej

tak jak mówiłem wcale nie trzeba czekać tygodniami tylko napisać na forum

napisz na forum że chcesz kupić całe de to zobaczysz ile będziesz miał pmek na forum
oczywiście możesz poprosić to ja się popytam znajomych lub znajde na forum za free bo mam wiecej niż 3h tygodniowo wolnego;)
http://www.ebay.com/itm/Warhammer-Dark- ... 4d17cd5e3e
licytuj;)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Całość posta pisane pod kątem tematu, w którym się wypowiadam czyli
Games Workshop - co to będzie, co to będzie?
Duke of Mousillon pisze:No właśnie się zmieni :) Poczytaj trochę ostatni raport finansowy GW i zobaczysz dlaczego i co. W 40k już od kilku miesięcy trwa szturm na bardziej ogarniętego i doświadczonego gracza. Reorganizacja WD, nowy sposob dystrybucji armii i wiele więcej. GW wyciągnęło wnioski że agresywna kampania wyłacznie na naowych graczy nie ma sensu i zaczynają się powoli znowu kierować na doświadczonych graczy. 2014 moze byc tylko lepszy :)
Nie muszę czytać raportu (tak, znam go) by wiedzieć, że dla graczy nie zmieni się wiele :)
trwa szturm na bardziej ogarniętego i doświadczonego gracza
sprowadza się do (może w końcu) do ogarniętego wydawania dodatków... jednak realnie w perspektywie szerszej, dla graczy nie zmieni się wiele... wyjdzie dodatek/edycja/suplement, trzeba będzie dostosować swoją armię pod to co wyszło... tak jest od 30 lat... i zapewniam Ciebie - NIE ZMIENI SIĘ :)

Reorganizacja WD - super ruch by zapobiec wyciekom plotek. Premiery co tydzień sprawią, że plotki będą ginąć w natłoku nowości (już teraz widać burdel w plotach np zabicie 4 armii i nie zabicie ich - ja osobiście stwierdzam, że te armie wyjdą i będą miały się dobrze). Ruchy oszczędnościowe - wywalenie 4 central europejskich do UK sprawi, że sporo zaoszczędzą. Kilka zabiegów usprawniających i zachęcających do zakupów w ich sklepie netowym...

super... jednak docelowo nie zmieni to nic - nadal Ci co będą chcieli to będą grali, Ci co będą marudzić odejdą, przyjdą nowi... a każdy zostawi kasę.

Nie płaczę - grzecznie czekam na premierę krasi i wydam grubą gotówkę na zakup nowych jednostek - kupię ponieważ gram w tą grę i chcę w nią grać nadal.

I zgadzam się. 2014 będzie lepszy! Dostanę krasie... ^^
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

No właśnie widać na podstawie Dwarfów, które zaraz wychodzą jak strasznie GW ruszyło w stronę starych graczy i w ogóle graczy :roll: Popatrz sobie na ceny zestawów do nowych Kraśków... no pełnym frontem do klienta stanęli... box 10 modeli nadal za 150, a możliwe że i 175 PLN :mrgreen: Tylko im skoczyć w ramiona, już u siebie na Mokotowie widzę tą kolejkę po figurki do sklepu w Złotych Tarasach :wink:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Duke of Mousillon »

Kuros pisze:
Duke of Mousillon pisze: mój czas poza hobby (max 3h tygodniowo) jest dla mnie ważny.
nie wierzę że masz taki ścisły grafik że nie masz nawet tej godziny dziennie wolnej
Kuros, ty chyba nie wiesz jak wygląda dorosłe zycie :D

6.00 podbudka
7.00 droga do pracy
8.00 biuro
12.00 klienci w terenie
17.00 zwrot do biura
18.00 powrot do domu
19.00 kolacja i czas z żoną
22.00 chwila na maile
22.30 bzykanie i spać

Gdzie tu widzisz chociaż chwilę wolną od poniedziałku do piątku :D ?

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

12 godzin pracy;)
a weekendy?

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Prawdziwy dorosły musi koniecznie podkreślić jak bardzo istotnym elementem w jego planie dnia jest "bzykanie" :P

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Nieźle w sumie.

- Żonooo! Jest 22.30, pora na bzykanie!
- Ale ja pomalowałam paznokcie! Możemy za dziesięć minut?
- Nie ma mowy, musimy się trzymać rozkładu jazdy. :D

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

polecam bzykać z rańca... kto rano pop*eprzy ten ma dzień lepszy... :D

ludzie... trzymajcie się tematu pls!
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

płoty i młoty w końcu nie? :D ciekawsze są to rozkminki niż gdybanie odnośnie przyszłości gw. wróżenie z fusów, tfu! ;)

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Jestem ciekawy, czy ktokolwiek z debatujących tutaj o tragicznym bilansie cenowym w porównaniu nowych figurek do starych bierze pod uwagę wpływ magicznego zjawiska zwanego inflacją? :wink:
Przykładowo - biorąc pod lupę naszą ojczyznę, to 1 złoty z 1995 roku ma zbliżoną wartość do 3 złotych z 2012 roku. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

okon, mial bys racje gdyby w pudelku piechoty zostawili mozliwosc sklejenia 16 modeli a nie zredukowali te liczbe do 10 jednoczesnie zwiekszajac cene.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Duke of Mousillon pisze:
Kuros pisze:
Kuros, ty chyba nie wiesz jak wygląda dorosłe zycie :D

6.00 podbudka
7.00 droga do pracy
8.00 biuro
12.00 klienci w terenie
17.00 zwrot do biura
18.00 powrot do domu
19.00 kolacja i czas z żoną
22.00 chwila na maile
22.30 bzykanie i spać

Gdzie tu widzisz chociaż chwilę wolną od poniedziałku do piątku :D ?
No to może pora zmienić pracę? ;) Ja pracuję 8h dziennie (czasem ewentualnie dłużej jak zadzwonią na standby), resztę czasu spędzam na przyjemnościach :p
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

ej ale o czym wy w ogóle piszecie
a Kuros to w ogóle zasługuje na wychłostanie za takie pitolenie o zyciu prywatnym i braku czasu
znajomi też prowadzą firmy/budują dom czy inne rzeczy robią i nie mają czasu wyjść na piwo, ja to akceptuję a nie wmawiam im, żeby się postarali bo na pewno źle sobie życie organizują i niech robotę zmienią

to hobby jest i było czasochłonne, zaleznie od podejścia i oczekiwanego sposobu rozrywki jedni grają turniejowo nawet szarymi figurkami inni siedzą i malują a inni starają łączyć obie te rzeczy

ale jak ktoś twierdzi, że czarne jest czarne to nie ma co mu starać się wmawiać, że czarne jest zielone i na pewno ma czas tylko o tym nie wie
a w ogóle to nie powinien spędzać tyle czasu z żoną/kochanką/mężem/kochankiem/dzieckiem/kumplami tylko napierdzielać figurki bez wymówek

mam nadzieję, że coś się ruszy w polityce GW w kierunku "weteranów" :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

misha

+gazylion

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

nie no życie bywa ciężkie i czasu jest mało ale mam nadzieję że nie wszyscy mają tak że w ciągu dnia nic wolnego nie mają.
ja nie codziennie ale na pewno częściej niż raz/tydzień znajduję czas na młotka. Oczywiście nie na granie ale na poczytanie czegoś czy na pobawienie się pędzelkiem.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon

Afro pisze:Ja pracuję 8h dziennie (czasem ewentualnie dłużej jak zadzwonią na standby), resztę czasu spędzam na przyjemnościach :p

Ależ ja nie pracuję ani minuty ;) Ja całe 24h spędzam na przyjemnosciach :D Powiadają że jak ktoś kocha co robi to ani jednego dnia nie będzie w pracy :)
Kuros pisze:12 godzin pracy;)
a weekendy?
Weekendy mój drogi to jakbyś niezauważył czego brakuje w grafiku dziennym: zakupy, obiad rodzinny, długi spacer z psem, 3h hobby, kino, muzeum bądź inny zbytek luksusu.

Czasem nawet ... w pubie w sobotni wieczór 8) Jak widać, dorosłe życie przepelnione jest fascynującymi i jakże absorbującymi zajęciami.
Naviedzony pisze:Nieźle w sumie.

- Żonooo! Jest 22.30, pora na bzykanie!
- Ale ja pomalowałam paznokcie! Możemy za dziesięć minut?
- Nie ma mowy, musimy się trzymać rozkładu jazdy. :D
Ja nie pytam, ja działam ^^
Hoax pisze:Prawdziwy dorosły musi koniecznie podkreślić jak bardzo istotnym elementem w jego planie dnia jest "bzykanie" :P
No ba! Ale zobacz, jedno bzykanie a jak się temat rozruszał, ile sie buzzu narobiło w postach :mrgreen: Tak bardzo ĄĘ Tak bardzo oburzenie 8) No coż, medialna hipokryzja. Mordy, krew i juha OK, trochę o miłości i już zewsząd sie odzywają strażnicy podówjnej moralności :D

Zluzujcie mięśnie kegla dziewczęta, czwarteczek dzisiaj, jutro już piateczek i łikendzik :D

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Duke of Mousillon od kiedy jesteś żonaty :?: Tak po prostu pytam odnośnie tego bzykania.

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon

Kuros pisze: napisz na forum że chcesz kupić całe de to zobaczysz ile będziesz miał pmek na forum
oczywiście możesz poprosić to ja się popytam znajomych lub znajde na forum za free bo mam wiecej niż 3h tygodniowo wolnego;)
http://www.ebay.com/itm/Warhammer-Dark- ... 4d17cd5e3e
licytuj;)
No rzeczywiście, wyśmienity deal... Przesyłka i cło to coś daje razem ok 270$ ~ 170 funtów. Dokladnie taka sama cena jak prosto z GW gdy jeszcze były bataliony za ~60 funtów.

Dzięku Kuros, ale już zrezygnowałem z nowej armii, po prostu czasu mi ledwo starcza a bretke.

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon

Karlito pisze:Duke of Mousillon od kiedy jesteś żonaty :?: Tak po prostu pytam odnośnie tego bzykania.
HAHAHAHA :D Co to za pytanie w ogóle jest :D

Od 27 października 2012 mamy papier.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Tak po prostu się pytam bo mam pewne przemyślenia odnośnie Twoich wypowiedzi o bzykaniu.

ODPOWIEDZ