RUM-ors 8 ed Brodacze.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.
trzeba troche poczekac az ludzie sie na nie rzuca a pozniej zaczna je taniej na allegro/ebayu sprzedawac
swoja droga strasznie ich pogrzalo z tymi cenami.
teraz warriorow z longami mamy po 100 za 16 (cena z oficjalnej strony) cena ma wzrosnac o 50% i mamy za to miec mniej modeli :/
swoja droga strasznie ich pogrzalo z tymi cenami.
teraz warriorow z longami mamy po 100 za 16 (cena z oficjalnej strony) cena ma wzrosnac o 50% i mamy za to miec mniej modeli :/
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Zwróćcie uwagę no nowe dual boksy dla DE
- Witch Elves/Sisters of Slaughter 150zł (wiadomo cena oficjalna ale można taniej) mamy 5 póz modeli i 67 elementów
- Dreadspears/Darkshards/Bleakswords 100zł mamy 1 (JEDNĄ!) pozę i 89 komponentów
- Executioners/Black Guard 150zł znowu 1 poza i 60 komponentów
To metale są już bardziej urozmaicone.
Z tych trzech zestawów mi osobiście żaden nie przypadł do gustu (a o nowych koniach Dark Riders to nawet nie chce mi się za bardzo wspominać) i boję się o nowe wersje 'Naszych' milusińskich.
EDIT
Masz rację...jakoś tą 5tkę po 30tce przeoczyłem. Oj tam...kilka zł w tę czy w tamtą
- Witch Elves/Sisters of Slaughter 150zł (wiadomo cena oficjalna ale można taniej) mamy 5 póz modeli i 67 elementów
- Dreadspears/Darkshards/Bleakswords 100zł mamy 1 (JEDNĄ!) pozę i 89 komponentów
- Executioners/Black Guard 150zł znowu 1 poza i 60 komponentów
To metale są już bardziej urozmaicone.
Z tych trzech zestawów mi osobiście żaden nie przypadł do gustu (a o nowych koniach Dark Riders to nawet nie chce mi się za bardzo wspominać) i boję się o nowe wersje 'Naszych' milusińskich.
EDIT
Masz rację...jakoś tą 5tkę po 30tce przeoczyłem. Oj tam...kilka zł w tę czy w tamtą
Ostatnio zmieniony 23 sty 2014, o 11:26 przez Grand Admiral Thrawn, łącznie zmieniany 1 raz.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Metale z MO wychodziły taniej niż ten box... Trzeba było nakupić metalowych longów, już rwę brodę.
Oficjalna cena tego boxa to 175 zł. Póki co rekordzista cenowy w swojej klasie.Grand Admiral Thrawn pisze:- Witch Elves/Sisters of Slaughter 150zł (wiadomo cena oficjalna ale można taniej) mamy 5 póz modeli i 67 elementów
no i jak GW ma nie upaść, skoro wołają 150 zeta za 10 plastikowych hamków, kiedy na rynku wtórnym za tą ceną można mieć 15-20 metalowych....
a jeśli chodzi o DE (sorry za offtop) to w ogóle jakaś masakra i nie ma się co dziwić, że przy takich premierach będą mieli coraz większe problemy finansowe - może jakiś ciul od nich to chociaż przeczyta, przetłumaczy i wyśle do tych zakutych łbów w GW
a jeśli chodzi o DE (sorry za offtop) to w ogóle jakaś masakra i nie ma się co dziwić, że przy takich premierach będą mieli coraz większe problemy finansowe - może jakiś ciul od nich to chociaż przeczyta, przetłumaczy i wyśle do tych zakutych łbów w GW
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
Grand Admiral Thrawn
Małe sprostowanie Witch Elves / Sisters of Slaughter na oficjalnej stronie GW 175 PLN a nie 150 . Niby drobne 25 PLN ale jeżeli chcesz skompletować mała armie siostrzyczek ( tak dla klimatu ) i potrzebujesz 10-15 pudełek to robi to różnice . No ale czego się nie robi dla hobby.
Małe sprostowanie Witch Elves / Sisters of Slaughter na oficjalnej stronie GW 175 PLN a nie 150 . Niby drobne 25 PLN ale jeżeli chcesz skompletować mała armie siostrzyczek ( tak dla klimatu ) i potrzebujesz 10-15 pudełek to robi to różnice . No ale czego się nie robi dla hobby.
Na cenę to nawet nie chciało mi się narzekać
Chyba nikt z was nie spodziewał się innej staregii cenowej, która zaplanowana została z dużym wyprzedzeniem, i która jest konsekwentnie realizowana zarówno w WFB jak i w WH40 (tam potrafili Dire Avengers ściąć z 10 do 5 modeli w boxie, dodać kilka detali do starych modeli, a zostawić tą samą cenę 100pln, czyli w praktyce wzrost ceny o 100%).
Niestety raporty finansowe wypuszczaja w styczniu i czerwcu. Nie mieli wcześniej okazji do zaprezentowania skutecznosci nowej strategii cenowej (lub raczej braku jej skuteczności) przed inwestorami. A faktem jest, że po zmianach w II polowie 2013 (bo wtedy zaczeli srogo szaleć z cenami) mocno skurczyla im biznes pod wzgledem obrotu. Gdyby spadły im zyski mogliby to zrzucić na wysokie koszty produkcji/utrzymania, ale obrót to w ich przypadku czysta dystrybucja plus grosze z umów licencyjnych, a to skórczyło im się aż o 11% w stosunku do poprzedniego roku. Nadal notują zysk, ale to taki spadek to duży cios dla firmy, która zainwestowała kupe środku w spam nowych wydań, szczególnie do 40k, a mimo tego nie zanotowała wzrostu.
Krasie na pewno będą miały ceny z dupy, ale po cichu liczę na zmiane strategii cenowej, która zaowocowała dużymi stratami dla inwestorów (22% spadku na akcjach trolololo). W związku z tym istnieje szansa, że w przyszłości modele będą tańsze, również te wydane w ciągu ostatnich 6 miesięcy. Jeżeli nic w tej kwestii nie zmienią, to na serio nie będę rozumiał co się po ich stronie dzieje.
Chyba nikt z was nie spodziewał się innej staregii cenowej, która zaplanowana została z dużym wyprzedzeniem, i która jest konsekwentnie realizowana zarówno w WFB jak i w WH40 (tam potrafili Dire Avengers ściąć z 10 do 5 modeli w boxie, dodać kilka detali do starych modeli, a zostawić tą samą cenę 100pln, czyli w praktyce wzrost ceny o 100%).
Niestety raporty finansowe wypuszczaja w styczniu i czerwcu. Nie mieli wcześniej okazji do zaprezentowania skutecznosci nowej strategii cenowej (lub raczej braku jej skuteczności) przed inwestorami. A faktem jest, że po zmianach w II polowie 2013 (bo wtedy zaczeli srogo szaleć z cenami) mocno skurczyla im biznes pod wzgledem obrotu. Gdyby spadły im zyski mogliby to zrzucić na wysokie koszty produkcji/utrzymania, ale obrót to w ich przypadku czysta dystrybucja plus grosze z umów licencyjnych, a to skórczyło im się aż o 11% w stosunku do poprzedniego roku. Nadal notują zysk, ale to taki spadek to duży cios dla firmy, która zainwestowała kupe środku w spam nowych wydań, szczególnie do 40k, a mimo tego nie zanotowała wzrostu.
Krasie na pewno będą miały ceny z dupy, ale po cichu liczę na zmiane strategii cenowej, która zaowocowała dużymi stratami dla inwestorów (22% spadku na akcjach trolololo). W związku z tym istnieje szansa, że w przyszłości modele będą tańsze, również te wydane w ciągu ostatnich 6 miesięcy. Jeżeli nic w tej kwestii nie zmienią, to na serio nie będę rozumiał co się po ich stronie dzieje.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2014, o 13:12 przez rover, łącznie zmieniany 4 razy.
Trzeba być "szaleńcem" aby kupować figurki made in GW ;P
Z tego co zauważyłem bardzo ładne figurki krasnoludów z Avatar of Wars to koszt 100-119 zł. za 20 sztuk.
Oprócz nich są też fenomenalne modele Dwarf Wars z West Wind - też tańsze, a rodzajów jednostek i klimatów od groma.
Jest też nieco mniejsza jakość ale w jeszcze taniej krasnoludy z Mantica - wychodzi najtaniej przy zamówieniu większej ilości (w cenie dwóch pudełek GW wychodzą jakieś hordowe ilości rzędu 100-150 modeli)
No i jest jeszcze skupowanie wszelkiej maści metali z netu
Inne możliwości i producenci, o których zapomniałem albo nie mam pojęcia że są
Stąd jest na szczęście z czego wybierać. Krasie mnie interesują, ale tylko zasady, bo nie wierzę, aby GW wypuściło armię "małych dzieł sztuki" bijących na głowę każdą konkurencję i wartą takich pieniędzy. Te ceny GW już nawet dla Anglika zaczynają "razić oczy" ;P. Należy pamiętać, że za 2-3 lata zwykła piechota będzie pakowana po 5 sztuk w pudełku za 150+ zł (wykonany oczywiście z nowego szlachetnego "stopu" plastiku) ;P. Nie wiem czy pamiętacie, jak wiele lat temu w blisterkach było pakowane po 5 sztuk metalowych figurek za 20-25 zł. (czasy 5 edycji) - to właśnie tak nabywałem swego czasu waywatcherów czy wielkie orły w blistrze za 20 zł.
Z tego co zauważyłem bardzo ładne figurki krasnoludów z Avatar of Wars to koszt 100-119 zł. za 20 sztuk.
Oprócz nich są też fenomenalne modele Dwarf Wars z West Wind - też tańsze, a rodzajów jednostek i klimatów od groma.
Jest też nieco mniejsza jakość ale w jeszcze taniej krasnoludy z Mantica - wychodzi najtaniej przy zamówieniu większej ilości (w cenie dwóch pudełek GW wychodzą jakieś hordowe ilości rzędu 100-150 modeli)
No i jest jeszcze skupowanie wszelkiej maści metali z netu
Inne możliwości i producenci, o których zapomniałem albo nie mam pojęcia że są
Stąd jest na szczęście z czego wybierać. Krasie mnie interesują, ale tylko zasady, bo nie wierzę, aby GW wypuściło armię "małych dzieł sztuki" bijących na głowę każdą konkurencję i wartą takich pieniędzy. Te ceny GW już nawet dla Anglika zaczynają "razić oczy" ;P. Należy pamiętać, że za 2-3 lata zwykła piechota będzie pakowana po 5 sztuk w pudełku za 150+ zł (wykonany oczywiście z nowego szlachetnego "stopu" plastiku) ;P. Nie wiem czy pamiętacie, jak wiele lat temu w blisterkach było pakowane po 5 sztuk metalowych figurek za 20-25 zł. (czasy 5 edycji) - to właśnie tak nabywałem swego czasu waywatcherów czy wielkie orły w blistrze za 20 zł.
Zapomniałeś o Hamkach made by RastiKal_Torak pisze: Inne możliwości i producenci, o których zapomniałem albo nie mam pojęcia że są
Piechota piechotą, każdy kolekcjonuje co lubi/moze, mnie bardziej zastanawiają ceny nowych must have, typu Drill, Kowadlo, Szwadron Żyrkow. Mam nadzieje ze te ostatnie, o ile się pojawia, to bedą w cenie Muchozoli czy Ripperow.
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Co do krasi z różnych firm - pamiętać trzeba, że mają jednak różną skalę. Np. krasie z West Winda są dosyć duże... Poza tym imho zbieranina krasi z różnych firm powoduje drastyczny spadek spójności armii. Nie wygląda to najlepiej jednak...
Co do nowych boxów krasi - w sumie mam je gdzieś, bo szajsu nie kupuję po prostu i tyle. Jednak jest jeden szkopuł, który mnie wpienia totalnie. Takie windowanie cen powoduje niestety wzrost cen starszych figsów na rynku wtórnym, co widać mocno na portalach aukcyjnych...
Co do nowych boxów krasi - w sumie mam je gdzieś, bo szajsu nie kupuję po prostu i tyle. Jednak jest jeden szkopuł, który mnie wpienia totalnie. Takie windowanie cen powoduje niestety wzrost cen starszych figsów na rynku wtórnym, co widać mocno na portalach aukcyjnych...
10 IG kosztuje 37 funtów bez wysyłki, więc jeszcze jakiś zapas jest ale pewnie już nie długo. Ich polityka cenowa jest idiotyczna, tym bardziej przy krasiach,które jak piszecie mają dużo alternatywnych modeli. Chwilowym problemem mogą być nowe dziwaczne twory, póki inne firmy ich nie skopiują ale te parę modeli im nie da zysków.Nijlor pisze:Te 150 zł to jak za 10 CHD z FW Albo drożej....
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wypisz, wymaluj stare chd ...Afro pisze:Ze świeżych plot, to Harry napisał, że nowi ib będą bardzo w klimacie tych z warhammera online. Do tego stopnia, że "nie będzie widać krasnoluda, nawet brody" chodząca kupa żelaza
+1 Mnie też martwi to, że ceny mogą wzrosnąć.smiejagreg pisze:Co do krasi z różnych firm - pamiętać trzeba, że mają jednak różną skalę. Np. krasie z West Winda są dosyć duże... Poza tym imho zbieranina krasi z różnych firm powoduje drastyczny spadek spójności armii. Nie wygląda to najlepiej jednak...
Jeśli tak, to mimo, że mam już metalowy klocek tych panów, to może zastanowię się nad kupnem nowych plasticbreakerów. Stylistyka tego oddziału z młotka online bardzo mi się podoba, a obecne wzory to chyba jedne z najsłabszych metali do tej armii everAfro pisze:Ze świeżych plot, to Harry napisał, że nowi ib będą bardzo w klimacie tych z warhammera online. Do tego stopnia, że "nie będzie widać krasnoluda, nawet brody" chodząca kupa żelaza
IB metalowe z ostatniej edycji są słąbe?? Słabe to były hamki metalowe te ostatnie....atak klonów w idiotycznej pozie do tego mam nadzieje że nowę będą w końcu czymś ciekawszym
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
Jesteście w stanie powiedzieć jak będzie wyglądała sytuacja z nowym bookiem? Wiem, żę to już się gdzieś w tym temacie przewinęło, ale przeglądam i nie mogę znaleźć :/ Głównie chodzi mi o to czy GW bierze pod uwagę tłumaczenie i wydawanie naszego AB po polsku, czy nie mam się co nastawiać i kupować po angielsku?
A co do Hamków, mnie sie podobają Mimo, że każdy wyglądał tak samo!
A co do Hamków, mnie sie podobają Mimo, że każdy wyglądał tak samo!
Crovaxus, bo ironi bardzo się od siebie różnią... A poza też moim zdaniem dziwna. Pojedynczo modele są fajne ale jako całość oddział wygląda dla mnie dość dziwnie. Lepiej od hamków ale jednak niezbyt korzystnie. Nowa edycja powinna coś z tym zrobić
Wyglądają jak puszki z rączkami ale mają swój klimat. A co do booka to i tak lepiej kupować ang, jakoś po tłumaczeniu polskim RB głównego odechciało mi się ich czytać w ogóle.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"