Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: Sławol »

No coś tam chyba było mówione o cenach albo widoczne na okładce nowego WD wcześniej.
Smh pisze:
Sławol pisze:A mnie ciekawi ten nowy album Warhammer Visions. Może będzie tam coś ciekawego dla takich, jak ja, którzy tylko obrazki oglądają? :mrgreen:

P.S. Ja też twierdzę, że nie ma lepszych Krasnoludów od starych metali, ale niektóre nowsze wzory nawet mi się podobają.
W sumie w Visions znajdziesz głównie rzeczy dla siebie :) Army on Parade, najlepsze (wg GW) konwersje, foty figsów itp itd.
No tak mówią właśnie, ale chodzi mi o poziom edytorski też i coś, czego w Google nie ma w galeriach :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Loizok pisze:A są już jakieś przecieki, ile będą kosztowały nowe gazetki od GW?
12pln tygodniowy, 35pln visions (250stron)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Tygodnik za 12 zł może jeszcze być. Jak się trafi jakiś ciekawy artykuł, można kupić.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

http://www.lounge.belloflostsouls.net/s ... nd-pricing

Jeżeli zawartość będzie mi odpowiadać, to chętnie dam 35zł za 250 stron :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Sławol pisze:Jeżeli zawartość będzie mi odpowiadać, to chętnie dam 35zł za 250 stron :)
Bądźmy rozsądni , oni tyle wartościowego tekstu nie dadzą w takiej cenie [-X .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

jak już sobie porównujecie, to nie zapomnijcie liczyć z kręgosłupem :mrgreen:

Niezły temat: wzrost cen GW a pożycie małżeńskie. Jestem ciekawa, ile nowych dzieci urodzi się w 9 ed.
Sama urodziłam na początku 8, bo mi się nie podobała :P
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Sławol pisze:http://www.lounge.belloflostsouls.net/s ... nd-pricing

Jeżeli zawartość będzie mi odpowiadać, to chętnie dam 35zł za 250 stron :)
Tu chodzi tylko o to, żeby magazyn zawierał przydatne artykuły modelarskie. Nie ważne ile stron, mogą wypełnić większość reklamami, byle było wśród nich nieco użytecznej treści.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Każdemu wedle woli i potrzeb, mi wystarczą same obrazki :)

Modelarstwa mam wystarczająco w Internecie i w starych gazetach ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

W internecie też jest pełno obrazków. :mrgreen:
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Wiedziałem :mrgreen:

Masz:
Sławol pisze:No tak mówią właśnie, ale chodzi mi o poziom edytorski też i coś, czego w Google nie ma w galeriach :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

via Larry Vela on Bols
There are conflicting details of exact kits involved, but the meat of the rumors are that the 100% linking of miniature releases to the currently released Codex/Army Book are coming to an end. In a return to the days of many years past we can look for independent minis being released that will be sprinkled around the various factions all during 2014.

Maybe it was the realization that people don't like to wait 6 years for new minis for their armies, or maybe GW REALLY, REALLY wants out of Finecast but here are the details we got:

- A range of 30-40 minis are planned
- These are split across 40k and WFB
- None of these are named characters (which will remain small batch runs in resin of some type)
- All of these are currently Finecast or originally metal kits
- Most will be single minis redone as plastic clampacks (mainly HQs), while some may be smaller kits. Large kits and vehicles will wait till their faction books come around.
- Released roughly 3 per month, probably tied into the new weekly release schedule.

Commonly named culprits are:

Major Daemons
Harlequins
Runepriests
Cryptek
Sanguinary Priest
Chaos Lord
etc...
Może w końcu zrobią te reedycję demonów...

Wieszkto
Chuck Norris

Maybe it was the realization that people don't like to wait 6 years for new minis for their armies, or maybe GW REALLY, REALLY wants out of Finecast but here are the details we got:..
no to chyba dobrze że 3 modele na miech wyjdą nie .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

a to jeszcze to wrzucę, taki mam dzisiaj dzień, że mi te wszystkie ploty wpadają w oko ;)
With all the news surrounding Games Workshop over the last couple of weeks I think that it lines up fairly well. I was able to grab lunch with an old friend about a month ago who works for GW (not a local store croney). We talked everything GW and of course my drug of choice Warhammer Fantasy. He said that over the next coupel of months there would be drastic changes to the way GW does business...this was just in general. He didn't give me too many specifics, but now that the White Dwarf changes have hit the street openly and the news of a revamped website with FW product offerings and all it lines up. Once again he didnt come out and say that GW was going to be taking a hit with the earnings, but he stated that many of the changes had to do with new strategies to increase revenue and such. He has been traveling non-stop for new training and meetings, so it was easy to see something was coming down the pipe.

So on to my main point. I have always been a fantasy fanatic...game of choice hands down. He stated that there would be a new release which would change the way fantasy is currently played. Currently, the idea is to have huge blocks of infantry and high priced special characters and beasts which makes for higher costs to players and conceptually more revenue for GW. However this did not work fo rone reason or another. So it was obvious some changes were needed. The new approach will aim at bringing more people back into the game by making it smaller and more affordable. The new rule set would focus on making warhammer more of a small block and skirmish based game with fewer miniatures needed. The new box set would have less miniatures, but would basically set people up to get in the game and playing at a much reduced cost.

So he didnt give me the finer deatails that I would have liked, but he did say this would happen this summer for sure...not next year. He basically said that GW is being forced to make some changes due to some cash flow issues...which has become evident since we had lunch several weeks ago. It seems like he was pretty spot on so far with his vague statements...haha...take it as you will. But I have faith in this for many reasons. It seems with everything going on that it would line up well and make sense. GW needs a way to bring more people back intothe game while also doing soemthing to help bring fanatsy back up to strength.

Followed up by this clarification:

Perhaps my terminology was distorted a bit in my OP. I do not believe my friend was indicating that this would be a "skirmish" game similar to Hordes or infinity. What he had stated was that it would head back in the direction of some older editions where smaller blocks were more viable. Seems people missed the smaller block protion and just focused on the skirmish portion of my OP. I am have no idea if he was saying this would be a new edition or a supplement. But my feeling was that this would be a replacement of the current ruleset. And it does line up with the smaller boxes (10 minis per). People could by a box or two and have a whole unit...instead of having to spend $200 on just one unit at 40 strong. This would allow GW to maintain the current price point while not scaring people away with the overall price of an army as they would now inherently be smaller.
a tu wersja krótka:
Obrazek
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Czyli figurki podrożeją jeszcze ale nie będzie ich potrzeba aż tak dużo... Marnie to wygląda ale może im jednak poprawić wyniki finansowe. Jeśli to zmniejszenie oddziałów doprowadzi do poziomu mniej więcej 7ed to jestem w stanie to zaakceptować Ale jak zrobią grę opartą na scenariuszach i zadaniach pobocznych z malutkimi oddziałami to pora się wypisać z tej zabawy.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

No no, ciekawe ile w tym prawdy... robienie z Warhammera bardziej skrimiszowego systemu (mniejsze oddziały itp) trochę kłóci się z obecną polityką GW, niemniej to by były bardzo dobre zmiany imho :)
Ale jak zrobią grę opartą na scenariuszach i zadaniach pobocznych z malutkimi oddziałami to pora się wypisać z tej zabawy.
Mnie na przykład, to na nowo by przyciągnęło do tej zabawy :)

Wieszkto
Chuck Norris

Powrót do korzenie to jest to , małe punkty :cry: , małe armie :cry: , szybie bitwy :cry: , małe koszta :D . Piękne czasy mojej młodości , ale one nie wrócą nigdy [-X więcej także raczej figurki zdrożeją , punktu z maleją , a bitwy wydłużą się :-$ .

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

6ed, standardowy format lokali 1640pkt (czy jakoś tak :mrgreen: ) , troche klocków po 20typa , chariot , kawaleria.

Czarodziej nie był przymusowym generałem

czekam na powrót.
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Loizok pisze: Mnie na przykład, to na nowo by przyciągnęło do tej zabawy :)
dokładnie dlatego zacząłem grać w 40k, granie na objectivy, mysterious tereny, scenariusze i granie na stołach pełnych terenów jest dużo przyjemniejsze niż przesuwanie kwadratu na stole płaskim jak patelnia
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Jak grasz w domu ze znajomymi to są jakieś zasady do dziwacznych lasów itp do tego jakieś suplementy i kampanie. A na turnieje takie bajery są zbyt losowe i za bardzo wpływają na rozgrywkę.

Mniejsze bitwy spoko, tak 6-7ed, ale boję się że GW jak zwykle przekombinuje.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

jak GW zczeźnie też płakać nie będe. Zrobię sobie powrót do 6ed i wypnę sie na stan bieżący
Obrazek

ODPOWIEDZ