Rollnikowa twórczość.
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Rollnikowa twórczość.
Cześć wszystkim.
Mam nadzieję że żaden długobrody mnie nie pogoni za morskie krasnale. Cała armia ma być połączeniem Wikingów skrzywdzonych przez piratów nawiązujących do 'Piratów z Karaibów' i innych dziwnych pomysłów powstałych od nadmiaru krasnoludzkiego piwa. Większość figurek powstaje z używanych plastikowych krasi, odpadów z innych armii itp. Wiele elementów jest uszkodzonych lub byle jak pozbawionych starej farby.
Dzisiaj pochwalę się pierwszym ulepionym do końca modelem dla mojej armii krasnoludzkich korsarzy.
Krasnoludzka Królowa Korsarzy.
Dzięki za pomocne uwagi.
Mam nadzieję że żaden długobrody mnie nie pogoni za morskie krasnale. Cała armia ma być połączeniem Wikingów skrzywdzonych przez piratów nawiązujących do 'Piratów z Karaibów' i innych dziwnych pomysłów powstałych od nadmiaru krasnoludzkiego piwa. Większość figurek powstaje z używanych plastikowych krasi, odpadów z innych armii itp. Wiele elementów jest uszkodzonych lub byle jak pozbawionych starej farby.
Dzisiaj pochwalę się pierwszym ulepionym do końca modelem dla mojej armii krasnoludzkich korsarzy.
Krasnoludzka Królowa Korsarzy.
Dzięki za pomocne uwagi.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2014, o 22:17 przez Rollnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Krasnoludy są małe i twarde, bardzo podobne do żółwia. Masz żółwia? Nie? To przygarnij krasnoluda!
Może niezbyt pomocna uwaga, ale zajebiście Ci to wyszło
a kiedy malujesz? no i więcej, więcej ich pokaż.
a ten ster to z lego? :>
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Daj jej kotwice do ręki zamiast młota:D Jak morsko to na całego:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Jest tego jeszcze trochę na warsztacie od paru miesięcy, ale tylko panna nadaję się na razie do pokazania, reszta jest na tym poziomie i wstyd pokazać zanim nie poprawie.Urban pisze:Masz ich więcej może ? Bardziej piraci niż wikingowie raczej, chyba dwarficcy piraci sami przez się w takiej stylizacji by byli
Slayerzy jako majtki okrętowe obowiązkowe rozumiem?
Część będzie bardziej piracka, część bardziej wikingowie w rogatych hełmach i futrach.
Słabo mi idzie malowanie, słabo ze skilem i zapałem więc nie wiem kiedy się za to zabioręKosa pisze:a kiedy malujesz? no i więcej, więcej ich pokaż.
Ster ze sklepu dla modelarzy szkutniczych.
Niestety, ale jako Królowa nie może biegać na gołej klacie z brudasami Long Drongi marzą mi się jako dodatek do klocka Slayersów, może kiedyśWieszkto pisze:ale fajne , jeszcze fajniejsza by była gdyby wystylizować ją na Long Drong’s Slayer Pirates.
DziękiNaviedzony pisze:Super pomysł i stylizacja.
Kotwica trafi nie jednemu piratowi w ręce, chociaż nie wiem czy do niej by pasowała.Cookie Monster pisze:Daj jej kotwice do ręki zamiast młota:D Jak morsko to na całego:D
Ostatnio zmieniony 26 sty 2014, o 22:30 przez Rollnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Krasnoludy są małe i twarde, bardzo podobne do żółwia. Masz żółwia? Nie? To przygarnij krasnoluda!
Fajny pomysł, co prawda ktoś już tutaj na forum ciśnie tą tematykę, ale nigdy za wiele własnych konwersji i pomysłów. Dawaj więcej!
PS: Mam wrażenie, że trzonek młota u Królowej jest lekko odchylony w stronę głowy względem osi trzonku.
PS: Mam wrażenie, że trzonek młota u Królowej jest lekko odchylony w stronę głowy względem osi trzonku.
Aż takiego hardcoru nie miałem na myśli , raczej dać porwaną spódnicę i parę pistoletów.Rollnik pisze:Niestety, ale jako Królowa nie może biegać na gołej klacie z brudasami Long Drongi marzą mi się jako dodatek do klocka Slayersów, może kiedyś
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
Nie ukrywam ze kolega Smh był na forum pierwszy z morskimi brodaczami i parę pomysłów mamy zbieżnych lub lekko podpatrzyłem Sam pomysł narodził się u mnie parę lat temu, ale dopiero niedawno zabrałem się za zbieranie armii i jej konwersje. Może kiedyś zrobię armie krasnali na 5k punktów gdzie każdy będzie konwertowany i poza Slayersami będą same moje przeróbki z plastików (tak wiem jestem heretyckim miłośnikiem plastikowych pokrak ).Rasti pisze:Fajny pomysł, co prawda ktoś już tutaj na forum ciśnie tą tematykę, ale nigdy za wiele własnych konwersji i pomysłów. Dawaj więcej!
Re PS: Niestety masz rację, trzonek jest krzywy co wyszło na jaw dopiero jak GS zastygł. Młot jest składany z 3 części plus rzeźbiona pancerna rękawica i było mi szkoda to rozcinać kolejny raz, szczególnie że nie rzuca się mocno w oczy.
Jest to jakaś myśl, dzięki za pomysł Jak się uda to taka panna trafi do GromowładnychWieszkto pisze:Aż takiego hardcoru nie miałem na myśli , raczej dać porwaną spódnicę i parę pistoletów.Rollnik pisze:Niestety, ale jako Królowa nie może biegać na gołej klacie z brudasami Long Drongi marzą mi się jako dodatek do klocka Slayersów, może kiedyś
Wow!
Imponująca ilość konwersji na tarczowniku. Dobrze by było pokazać spodkładowaną figurkę, w tej chwili ciężko ją ocenić przez pstrokatość. Na tą chwilę jednak ciężko się przyczepić do jakiegoś błędu, chyba poprostu nie ma niczego takiego . Proporcje wyglądają ok, może tylko Pani Kapitan ma za bardzo wyciągnięty tułów. Ogólnie świetne wykonanie i czekam na farbę!
Imponująca ilość konwersji na tarczowniku. Dobrze by było pokazać spodkładowaną figurkę, w tej chwili ciężko ją ocenić przez pstrokatość. Na tą chwilę jednak ciężko się przyczepić do jakiegoś błędu, chyba poprostu nie ma niczego takiego . Proporcje wyglądają ok, może tylko Pani Kapitan ma za bardzo wyciągnięty tułów. Ogólnie świetne wykonanie i czekam na farbę!
Przede wszystkim to chciałem podziękować za pochwały, wszystkim
Re: Robo
Będzie za jakiś czas fota spodkładowanego fiksa, zdjęcie było robione na jeszcze miekkim GSie. Tułów panny nie jest dłuższy niż brodaczy, poprostu brała lekcje tańca i ma wyprostowaną postawę
Re: Robo
Będzie za jakiś czas fota spodkładowanego fiksa, zdjęcie było robione na jeszcze miekkim GSie. Tułów panny nie jest dłuższy niż brodaczy, poprostu brała lekcje tańca i ma wyprostowaną postawę
mnie podpatrują... ^^Rollnik pisze:Nie ukrywam ze kolega Smh był na forum pierwszy z morskimi brodaczami i parę pomysłów mamy zbieżnych lub lekko podpatrzyłem
szkorbut w gębę i kotwica w plecy szczurom lądowym, a brać morska zawsze trzymać razem się będzie arrrrr <rum>!
Świetna robota... chociaż średnio mi leżą małe cycki u królowej Czekam na malowanie i kibicuję
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
No przecież nie na głowieHoax pisze:W dłoni?Smh pisze:Świetna robota... chociaż średnio mi leżą małe cycki u królowej
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Ahoj! Nie udawaj że się wstydzisz, Krasnoludy nie potrafią się wstydzićSmh pisze:mnie podpatrują... ^^Rollnik pisze:Nie ukrywam ze kolega Smh był na forum pierwszy z morskimi brodaczami i parę pomysłów mamy zbieżnych lub lekko podpatrzyłem
szkorbut w gębę i kotwica w plecy szczurom lądowym, a brać morska zawsze trzymać razem się będzie arrrrr <rum>!
Świetna robota... chociaż średnio mi leżą małe cycki u królowej Czekam na malowanie i kibicuję
Nie lubisz okładów z młodych piersi na ból głowy? A że małe, to tylko pancerz, musiała upchnąć wszystko w środku I tak najważniejsze jest to że nie są obwisłe!Smh pisze:No przecież nie na głowieHoax pisze:W dłoni?Smh pisze:Świetna robota... chociaż średnio mi leżą małe cycki u królowej
Potrafią! To, że nikt żadnego krasia wstydzącego się jeszcze nie widział nic nie zmieniaRollnik pisze:Ahoj! Nie udawaj że się wstydzisz, Krasnoludy nie potrafią się wstydzićSmh pisze: mnie podpatrują... ^^
Wolę w ręce O to to to... racjaRollnik pisze:Nie lubisz okładów z młodych piersi na ból głowy? A że małe, to tylko pancerz, musiała upchnąć wszystko w środku I tak najważniejsze jest to że nie są obwisłe!Smh pisze: No przecież nie na głowie
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ja, zadeklarowany fan metalowych figsów i wróg plastikowych szkaradztw mówię - idea jest zacna i trza konwertować te paskudy Królowa się na razie dobrze zapowiada, ale trza się przekonać do malowania , bo same konwersje na nic się zdadzą, jeśli nie będą pomalowane... Czekam zatem na postęp prac...
@ Smh - Ty opierdalaczu - widzisz, już Cię wyprzedzają
@ Smh - Ty opierdalaczu - widzisz, już Cię wyprzedzają