Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania
Słuchajcie mam małe pytanko. Jakiej żarówki używać do lampy podczas malowania ??
Stats 8ed :
Tomb Kings 6 K:
05/01/03
Ogres Kingdoms:
Plemię "Ironskin". My lubić małe zakute brody z gór. My niewolnicy oni nam blachę i duże BUUuuuM.
Infinity:
Tomb Kings 6 K:
05/01/03
Ogres Kingdoms:
Plemię "Ironskin". My lubić małe zakute brody z gór. My niewolnicy oni nam blachę i duże BUUuuuM.
Infinity:
- Miscatonic
- "Nie jestem powergamerem"
Najlepiej żarówki o tem. zbliżonej do tem. światła dziennego czyli 5500k. Jak mam osram duluxstar o tem chyba 5000 i też świeci białym światłem. Żarówki o niższej tem. dają światło pomarańczowe i przekłamuja kolory, więc malując w nocy możesz się rano zdziwić.
Że się tak nieskromnie polecę : http://cosienieda.blogspot.com/2014/01/ ... kilka.html
Ostatnio miałem podobny problem, trochę poczytałem w internecie i doszedłem do wniosku, że dla mnie takie rozwiązanie będzie najlepsze. Myślę, że światło 5500K też będzie odpowiednie.
Ostatnio miałem podobny problem, trochę poczytałem w internecie i doszedłem do wniosku, że dla mnie takie rozwiązanie będzie najlepsze. Myślę, że światło 5500K też będzie odpowiednie.
były takie przykłady w booku "How to paint citadel miniatures" ale tylko kilka przykładówKopyt pisze:Czy istnieje tabela przejść kolorów z Gw?? Np od najciemniejszego niebieskiego po najbladszy ?
btw. ma ktoś przepis na zbroje nurglową ale bardziej chodzi mi o Washe na metalikach najlepiej niż zielony nnm
teraz to można sobie dosyć łatwo zobaczyć na stronce gw, bo farby są posegregowane wg warstw (base, layer1, layer2)Kopyt pisze:Czy istnieje tabela przejść kolorów z Gw?? Np od najciemniejszego niebieskiego po najbladszy ?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Skała z kory. Ewentualnie jak Ci sie chce to go skonwertować tak żeby koń stawał dęba.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie wiem, czy kora będzie dobra - trzeba ją będzie trochę poobrabiac. Czasem lubi peknąc przy obróbce. Moze coś ze styroduru wykombinować ...
Czemu aż tak mała podstawka
Czemu aż tak mała podstawka
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jak gruba kora?rusek pisze:Ja pod swoje ogry dalem kore z brzozy moge śmiało powiedziec ze sie nie kruszy i nie łamie oraz można ja dociac na odpowiedni wymiar
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jak vamp ma być postawiony na podstawce jako figs pieszy, to:
- albo go przeciąć na pół i dosztukować jakieś odnóża normalne:
- albo zaopatrzyć go w jakiś obszerny płaszcz , np. z gs-u, żeby tego paskudnego rozkroku nie było widać...
- albo go przeciąć na pół i dosztukować jakieś odnóża normalne:
- albo zaopatrzyć go w jakiś obszerny płaszcz , np. z gs-u, żeby tego paskudnego rozkroku nie było widać...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
W takim przypadku nie ma nie inwazyjnych opcji.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..