Zgraja nocników i ich duża szef na 1k:)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Zgraja nocników i ich duża szef na 1k:)

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Próbuje wykminic coś na 1k z NG jako główną siła. Mają byc same gobliny - głównie NG + fasty i jeden duży kolo co by tą zgraje w kupie trzymał :wink: Maszynki raczej odpadają. W zasadzie będę gral jedną z tych dwóch rozpisek, tylko mi doradzcie którą :)

1 Black Orc Big Boss @ 145 Pts
General; Heavy Armour
Ulag's Akk'rit Axe [25]
Enchanted Shield [15]

1 Boar @ [0] Pts

1 Night Goblin Shaman @ 125 Pts
Waaagh! Miscast Table; Magic Level 2; Little Waagh
Magic Mushrooms [10]
Magic Mushrooms [10]
Nibbla's Itty Ring [20]

25 Night Goblins @ 155 Pts
Netters; Shield; Standard; Musician; Champion

1 Fanatic @ [25] Pts

25 Night Goblins @ 155 Pts

1 Fanatic @ [25] Pts

24 Night Goblins @ 144 Pts
Netters; Shortbow; Standard; Musician

1 Fanatic @ [25] Pts

3 Trolls @ 120 Pts

5 Goblin Spider Riders @ 76 Pts
Spear; Short Bow; Shield; Musician

Casting Pool: 4

Dispel Pool: 3

Models in Army: 92

Total Army Cost: 996

a teraz numer dwa :)

1 Black Orc Big Boss @ 145 Pts
General; Heavy Armour
Ulag's Akk'rit Axe [25]
Enchanted Shield [15]

1 Boar @ [0] Pts

Magic Mushrooms [10]
Magic Mushrooms [10]
Nibbla's Itty Ring [20]

30 Night Goblins @ 170 Pts

1 Fanatic @ [25] Pts

1 Fanatic @ [25] Pts

28 Night Goblins @ 156 Pts
Netters; Shortbow; Standard; Musician

1 Fanatic @ [25] Pts

2 Trolls @ 80 Pts

Models in Army: 105

Total Army Cost: 998

Z Trolli napewno nie zrezygnuje, bo strasznie mi się podobają :wink: Rozpa raczej zabawowa lub na jakies lokale mniejsze, więc nie chce z niej robis okropnego PG :wink:

Awatar użytkownika
kis1
Mudżahedin

Post autor: kis1 »

Ja urzywam zamiast trolli 2 drezyn, ale jak mówisz , że nie zrezygnujesz to spoko :)

Jak chcesz być w miarę klimatyczny, a zachować trochę LD to Goblin na generała :)

Jedną jedyną rzecz , którą powinieneś zmienić w moim odczuciu to siatki na łucznikach, bo raczej są im nieprzydatne ( ja urzywam 2x23 z łukami i 2 fanatykami :) ), a w zamian może 2 bazy snotów wrzuć ?

Ogólnie chyba Nocnymi Goblinami lepiej zdecydowanie gra się na małe niż na duże punkty, przynajmniej takie jest moje odczucie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

a rozpa z większą ilością nocników i 2 trollami, czy raczej z mniejszą i trzema?
Według mnie duża szef jest bardzo na miejscu - kto ma trzymac tą zgraje (przepraszam za wyrażenie) za ryj jak nie duży BO? :wink:
Raczej nie będę ciągnął tego dalej - bardzie to do zabawy niż poważnej gry :D a na małe pkt masa może byc zabójcza :twisted:

Awatar użytkownika
kis1
Mudżahedin

Post autor: kis1 »

Ja na twoim miejscu wybrałbym drugą opcję :)

A czemu uważasz, że nie da się tym poważnie pograć ? Przecież nic nie szkodzi, żeby na turniejach być w pierwszej 10 armią opartą na Nocnych Goblinach 8)

Znajdzie się ktoś kto twierdzi, że to nie możliwe ? 8) 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Zgodnie z zaleceniami Quasiego zmieniłem troche rozpiske.
>Zastanawia mnie tylko przedmiot na BO. Te przerzuty wygladają ciekawie, ale wyjdzie w praniu :wink:
>Co do orków to napewno ich nie wrzuce do tej rozpy - koncepcja zakłada zgraje goblinów trzymanych krótko "za morde" przez Czarnego Orka.
>Gobliny na wilkach(dzięki za pomysł - zapomniałem o nich) napewno wrzuce do rozpiski, ale narazie figurek brak i w rozpie znajduje się to co mam dostępne :wink:
>Jednych łuczników zostawie - może to i 16 cali ale ma trzy szeregi i sztandar więc moge próbowac łamac mniejsze oddziały. Ponadto właśnie łuki pasują mi tchórzliwych goblinków, które wolą ostrzeliwac przeciwnika niż walczyc z nim oko w oko :)
>Chce uzyskac to sądze o NG - ich nieprzewidywalnośc i dlatego fanole znaleźli w niej miejsce. W zasadzie zastanawiałem się nad daniem po dwóch do oddziału, ale to by już był za duży hardcore :wink:

Armia będzie powoli rozwijana, ale w kierunku hordy Goblinów - Orki są duża i brzydka. Drugi Szaman napewno zagrzeje w niej miejsca na większe punkty. Jeden szaman jest dlatego, ze u nas w "kochanym" bardzie są turnieje na 1000 z dwoma herosami, a jakos nie widzi mi sie grac na armi z 6 LD :?

1 Black Orc Big Boss @ 122 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Martog's Best Basha [15]

1 Boar @ [0] Pts

Magic Mushrooms [10]
Magic Mushrooms [10]
Nibbla's Itty Ring [20]

1 Fanatic @ [25] Pts

1 Fanatic @ [25] Pts

24 Night Goblins @ 109 Pts
Shortbow; Standard; Musician

1 Fanatic @ [25] Pts

4 Trolls @ 160 Pts

5 Goblin Spider Riders @ 71 Pts
Spear; Shield; Musician

5 Goblin Spider Riders @ 71 Pts
Spear; Shield; Musician

Models in Army: 103

Total Army Cost: 998
Ostatnio zmieniony 5 sty 2007, o 18:31 przez Bruenor Battlehammer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

a ja bym chciał zobaczyć w tej rozpisce skarsnika.
to byłby dopiero klimat... :)
Ostatnio zmieniony 3 maja 2007, o 12:39 przez Shinue, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

akurat rozpy na skarsniku sa ok...tylko nie lubie grac goblinami :roll:

co do rozpy->
1)3 trolle sa slabiutkie,maja za malo atakow zeby sie przebijac...4 za 160pkt sa ok
2)sprawdzaja ci sie luki z 16"zasiegu?oddzial ktory 1-2 razy w bitwie strzeli(pod warunkiem ze jeszcze zda wtedy animozje) wogole mnie nie bawi
pomijam kwestie nocnikow za 170pkt(to juz jest koszt oddzialu orcasow-sa o niebo lepsi)
3)fanatycy....nie wiem,ile razy ich wezme to mam tube
bez nich gra mi sie lepiej...zwlaszcza ze tani nie sa
4)lepiej dac gienkowi tarcze i martoga-taniej o 10pkt,a do tego posiadanie 7WS jest naprawde calkiem fajne
5)nie przekonuje mnie 1 szaman...ale moze ma to jakis sens

podsumowywujac->
zdejmujac luki z fastow (lepiej sie sprawdzaja 1 oddzial pajaczkow i 1 wilczkow),zmieniajac staff na gienku,+1 fanatyk mniej daje ci pkty na 4tego trolla
do tego wymiana 1 nocnikow na orcasy pozostale oddzialy goblinow pare zmian kosmetycznych (albo wersja 122pkt-siatki,sztandar,muzyk albo 147-wtedy dochodzi fanatyk) i pogra ci sie duzo fajniej

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

A ja bym inaczej skonfigurowal magic itemy. Skoro i tak rezygnujesz z dsow, to dorzuc szamanowi pipes of doom a pierscionek przerzuc na bo. To niezly kop na te punkty, zwlaszcza gdy trafisz na orki albo cos takiego. A potencjal magiczny masz wlasciwie niezmieniony.
Te duze regony ng to jakis smiech - przeciwnik bedzie sie tylko na nich rozpedzal. Zeby moc go zatrzymac musisz zmniejsza regony przed combatem. Zdejmij jeden regiment (najlepiej tych zalosnych lucznikow) i dostaw 4 bolce - akurat sie punktowo robi, a zapewniam cie, ze prawie zawsze sie sprawdzaja i splacaja. Za jeden regiment pajakow wstaw wolf riderow - czasami ten oddzial szybkiego reagowania dziala cuda.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Tyle że jak nie trafisz na Brete,Chaos,bądź Elfy to Piepes of dooms są bez użyteczne. :wink:

ODPOWIEDZ