Games Workshop - co to będzie, co to będzie?
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?
2 lata? Ja im moge już teraz zupełnie za darmo powiedzieć jak poprawić customer experience. Lower the price....
Ale za to jak wrócisz do Polski, to masz DWA lata DOŚWIADCZENIA w pracy w ZAGRANICZNEJ KORPORACJI, na stanowisku bezpośrednio podlegającym prezesowi, więc nimb chwały na naszym zapyziałym ryneczku pracy jest gwarantowany.tiny pisze:Hahaha na dwa lata. Z ich polityką to oni przez dwa kolejne lata nie pociągną:D Jak zwykle nic o zarobkach bo przecież już sama praca dla nich to zaszczyt....
- Duke of Mousillon
- "Nie jestem powergamerem"
Jesteście niemożliwi. Obśmiać, obszczać i bezmyślnie wyszydzić.
Praca naprawdę zajefajna, dawno nie widziałem takiego fajnego ogłoszenia z kreatywnej. I nie zdziwiłbym się gdyby kasa była powyżej £30k pa
Praca naprawdę zajefajna, dawno nie widziałem takiego fajnego ogłoszenia z kreatywnej. I nie zdziwiłbym się gdyby kasa była powyżej £30k pa
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Kuros pisze:było podobno sprawdzane taka sama sprzedażLazur pisze:2 lata? Ja im moge już teraz zupełnie za darmo powiedzieć jak poprawić customer experience. Lower the price....
poczytaj na poprzednich stronach:D
Obniżyli ceny kilku zestawów kawalerii i zdziwili się, że ludzie ich masowo nie kupują. A kto kupi 10 pudełek COKów????
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Ale jak , ale co , pracownik GW poniekąd krytykuje swojego pracodawcę , będę musiał podpi...Lazur pisze:2 lata? Ja im moge już teraz zupełnie za darmo powiedzieć jak poprawić customer experience. Lower the price....
No chyba że Lazur to nie GWLazur , zobaczymy.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
Już chyba daaawno nonGWLazurWieszkto pisze:Ale jak , ale co , pracownik GW poniekąd krytykuje swojego pracodawcę , będę musiał podpi...Lazur pisze:2 lata? Ja im moge już teraz zupełnie za darmo powiedzieć jak poprawić customer experience. Lower the price....
No chyba że Lazur to nie GWLazur , zobaczymy.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Brushlicker
- Falubaz
A nawet czasem go przerasta. Dziwi ta cena bo dość podobny zestaw w Imperium 10 chłopa kosztuje równo stówke mniej...JochnyWalker pisze:koszt/model zbliża sie do naprawdę ekskluzywnych wydań typu AoW czy forge world
Dobrze, że póki co Witchki to odosobniony przypadek bo cene mają jakby były z żywicy...
Dzisiaj miałem w łapie WD. Dobry papier, mocny, sztywny i dość matowy. Okładka daje radę, też sztywna, nieco grubsza. Format w okolicach A4. Całość w kolorze. Nowinki, małe artykuły, coś z malowaniem, jakieś porady, fotki nowych Krasnoludów. Zasady do Belegara. Reklama książek z Black Library. Chyba reklama, a może recenzje, nie zaczytywałem się, oglądałem fotki Jakość zdjęć dobra. I to tyle. Raczej cienka broszurka. Nagłówki zajmują sporo miejsca, duża czcionka. Ale duże też foty i zbliżenia modeli. Trochę porad dla początkujących, czyli znów: jak skleić model i jakim klejem.
Kupiłem Visions. Zadowolony. 230 stron razem z okładką. W WD obok napisane, że 236, tu i tam bywało w Internecie info, że ponad 250. Niestety, dokładnie 230 stron. Format mniejszy, niż A4. Wszystko klejone partiami. Może następny numer będzie miał stron więcej, nie wiem.
Całość w kolorze. Dobry papier półmatowy, sztywny dość. Dobra okładka z lakierowanymi modelami/odblaski jak na wizytówkach Mnóstwo zdjęć. Dobry skład, ładnie rozmieszczona treść, prezentuje się katalogowo. Brak pustych miejsc; jeżeli zdjęcie jest duże, to zajmuje całą stronę, nie ma pustych białych przestrzeni. Wypełnienie po brzegi nawet tłem. Poza tym fotki w okienkach na jasnym tle, podpisy w 3-ech językach: angielskim, francuskim i niemieckim. Niektóre fotki znane ze strony GW/WD, czyli powtórki. Trochę armii, trochę dodatkowych zbliżeń. Mnóstwo zdjęć armijnych, konwersji. Niektóre zdjęcia słabsze, ale strzelam, że to wina hobbystów nadsyłających swoje zdjęcia, bo firmowe foty GW są czyste i ostre. Jakość druku bardzo dobra, chwalić trzeba. Trochę step by step z podstawowymi kolorami na modelach, raczej dla początkujących. Z tyłu magazynu reklamy żywcem wyjęte z WD (w tym reklama WD, a w WD reklama Visions), m. in. lista sklepów na 10-ciu stronach. Wiadomo, mniejszy format, więcej stron zajmuje ta sama treść. Nie wiem, po co mi to i dlaczego w WD tego nie dali...
Miejscami rozkładówki/składanki z ogólnym widokiem na makietę/armie. W niektórych miejscach jedna fota rozwalona na 2 strony. W tym numerze sporo Tyranidów, ale są też wampiry, jakieś ChD, Blanchitsu (co prawda tylko parę stron, ale zawsze). Do tego Space Marines, Orks, Hobbita trochę, trochę modeli prywatnych, co nieco z GD. Dioramki, scenki, pojazdów trochę. Ogólnie daje radę za tę cenę. Nie jest to katalog wszystkich najcudowniejszych figurek ze świata. Ba, nawet katalog CMON takich nie ma, ale tu akurat porównania do malarzy nie ma i CMON wygrywa
Całość zafoliowana, WD luzem do macania.
Ja tam Visions będę kupował regularnie (póki co, bo start dobry), WD to kpina dla mnie. Mogłoby to być dodawane jako broszurka do pudła i tyle. 4x12zł = 48zł. WD kosztował chyba 25zł... No ale to tyle mojego narzekania. Dla Was pewnie i tak coś się znajdzie, jak chociażby aspekty bitewniakowe. Podejrzewam, że w marcowym numerze Visions będą nowe Krasnoludy. Że nie wspomnę o tegorocznych Golden Demonach - tych, które się odbędą oczywiście
Kupiłem Visions. Zadowolony. 230 stron razem z okładką. W WD obok napisane, że 236, tu i tam bywało w Internecie info, że ponad 250. Niestety, dokładnie 230 stron. Format mniejszy, niż A4. Wszystko klejone partiami. Może następny numer będzie miał stron więcej, nie wiem.
Całość w kolorze. Dobry papier półmatowy, sztywny dość. Dobra okładka z lakierowanymi modelami/odblaski jak na wizytówkach Mnóstwo zdjęć. Dobry skład, ładnie rozmieszczona treść, prezentuje się katalogowo. Brak pustych miejsc; jeżeli zdjęcie jest duże, to zajmuje całą stronę, nie ma pustych białych przestrzeni. Wypełnienie po brzegi nawet tłem. Poza tym fotki w okienkach na jasnym tle, podpisy w 3-ech językach: angielskim, francuskim i niemieckim. Niektóre fotki znane ze strony GW/WD, czyli powtórki. Trochę armii, trochę dodatkowych zbliżeń. Mnóstwo zdjęć armijnych, konwersji. Niektóre zdjęcia słabsze, ale strzelam, że to wina hobbystów nadsyłających swoje zdjęcia, bo firmowe foty GW są czyste i ostre. Jakość druku bardzo dobra, chwalić trzeba. Trochę step by step z podstawowymi kolorami na modelach, raczej dla początkujących. Z tyłu magazynu reklamy żywcem wyjęte z WD (w tym reklama WD, a w WD reklama Visions), m. in. lista sklepów na 10-ciu stronach. Wiadomo, mniejszy format, więcej stron zajmuje ta sama treść. Nie wiem, po co mi to i dlaczego w WD tego nie dali...
Miejscami rozkładówki/składanki z ogólnym widokiem na makietę/armie. W niektórych miejscach jedna fota rozwalona na 2 strony. W tym numerze sporo Tyranidów, ale są też wampiry, jakieś ChD, Blanchitsu (co prawda tylko parę stron, ale zawsze). Do tego Space Marines, Orks, Hobbita trochę, trochę modeli prywatnych, co nieco z GD. Dioramki, scenki, pojazdów trochę. Ogólnie daje radę za tę cenę. Nie jest to katalog wszystkich najcudowniejszych figurek ze świata. Ba, nawet katalog CMON takich nie ma, ale tu akurat porównania do malarzy nie ma i CMON wygrywa
Całość zafoliowana, WD luzem do macania.
Ja tam Visions będę kupował regularnie (póki co, bo start dobry), WD to kpina dla mnie. Mogłoby to być dodawane jako broszurka do pudła i tyle. 4x12zł = 48zł. WD kosztował chyba 25zł... No ale to tyle mojego narzekania. Dla Was pewnie i tak coś się znajdzie, jak chociażby aspekty bitewniakowe. Podejrzewam, że w marcowym numerze Visions będą nowe Krasnoludy. Że nie wspomnę o tegorocznych Golden Demonach - tych, które się odbędą oczywiście
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Sławol - gdzie kupiłeś Visions? Są tam jakieś ciekawe rzeczy z armiami zawierającymi starsze figsy, czy tylko nowe, popieprzone failcasty? Bo nie mam pojęcia zupełnie, co ten Visions zawiera a nie chcę ogladac fotek nowych plastików wyłącznie, bo nie warto...
Duderson - wspominałeś, że GW odnotowuja straty finansowe... Masz jakieś bliższe dane, kiedy to się zaczęło i jak to wyglada? Osobiscie mnie to nie dziwi, zważywszy, jak wyglada wydany niedawno woch... Jesli inne armie taki poziom bedą prezentowały, a krasie już to robią, to wróżę tylko równie pochyłą dla Głupiego Wujka. I patrząc na to co i jak wydają - autentycznie się cieszę, że dołują - DOBRZE TAK HU..M
Duderson - wspominałeś, że GW odnotowuja straty finansowe... Masz jakieś bliższe dane, kiedy to się zaczęło i jak to wyglada? Osobiscie mnie to nie dziwi, zważywszy, jak wyglada wydany niedawno woch... Jesli inne armie taki poziom bedą prezentowały, a krasie już to robią, to wróżę tylko równie pochyłą dla Głupiego Wujka. I patrząc na to co i jak wydają - autentycznie się cieszę, że dołują - DOBRZE TAK HU..M
U siebie, w Przystani Gier. Doszły i od razu poszły wszystkie, w ten sam dzień.
Co tam jest? Skanów na pewno nie będę robił, ale w skrócie: czterdziecha w większości (zwłaszcza Tyranidzi, ci dominują i zajmują sporo miejsca z całości i większość modeli ma pojedyncze fotki), nowe i starsze, ale nie ze staaarych edycji. Armia VC, super, konwersje, dodatki, nowsze modele, jakieś starsze. Space Marines, nowe wzory, stare, pojazdy też. Ale to fotki armii.
Dział "Parade Ground", czyli taka gablotka: jest Avatar z FW, jest jakiś Ogr, Slayer Sword jakiś (ten drewniak wielki z zielonym świecącym ryjem, Ork Rogue Idol), jacyś zwycięzcy GD, Rat Ogre, Macharius z FW (słabo zrobiony, no ale jest)... Rydwan Chaosu ten nowy, jakieś winietki/diorami z SM, z herosami, Bugman (ten stojący na beczkach), ciężarówki orkowe włącznie z fotkami konwersji w plastiku, contemptory, oddziały SM, pojedyncze modele, jakiś mini-raport z bitwy WH40k (dużo fotek, mało tekstu)... Serio, dużo by wymieniać. Ale jest to raczej przekrój. Na pewno nie jest to sama nowa oferta i tylko stara. Trochę tego, trochę tego, a ja się nie chcę powtarzać już
Sam kupowałem w ciemno i w ogóle nie myślałem o modelach, tylko o bazie fotek modeli pomalowanych na różne sposoby
Co tam jest? Skanów na pewno nie będę robił, ale w skrócie: czterdziecha w większości (zwłaszcza Tyranidzi, ci dominują i zajmują sporo miejsca z całości i większość modeli ma pojedyncze fotki), nowe i starsze, ale nie ze staaarych edycji. Armia VC, super, konwersje, dodatki, nowsze modele, jakieś starsze. Space Marines, nowe wzory, stare, pojazdy też. Ale to fotki armii.
Dział "Parade Ground", czyli taka gablotka: jest Avatar z FW, jest jakiś Ogr, Slayer Sword jakiś (ten drewniak wielki z zielonym świecącym ryjem, Ork Rogue Idol), jacyś zwycięzcy GD, Rat Ogre, Macharius z FW (słabo zrobiony, no ale jest)... Rydwan Chaosu ten nowy, jakieś winietki/diorami z SM, z herosami, Bugman (ten stojący na beczkach), ciężarówki orkowe włącznie z fotkami konwersji w plastiku, contemptory, oddziały SM, pojedyncze modele, jakiś mini-raport z bitwy WH40k (dużo fotek, mało tekstu)... Serio, dużo by wymieniać. Ale jest to raczej przekrój. Na pewno nie jest to sama nowa oferta i tylko stara. Trochę tego, trochę tego, a ja się nie chcę powtarzać już
Sam kupowałem w ciemno i w ogóle nie myślałem o modelach, tylko o bazie fotek modeli pomalowanych na różne sposoby
Ile kosztuje Visions?
Wisła Kraków.
Po pierwsze - nie sądzę żeby odróżnienie pomalowanej figurki finecastowej od pomalowanej figurki metalowej było możliwe ze zdjęcia.smiejagreg pisze:Sławol - gdzie kupiłeś Visions? Są tam jakieś ciekawe rzeczy z armiami zawierającymi starsze figsy, czy tylko nowe, popieprzone failcasty? Bo nie mam pojęcia zupełnie, co ten Visions zawiera a nie chcę ogladac fotek nowych plastików wyłącznie, bo nie warto...
Po drugie - mógłbyś się ogarnąć trochę. Spoko, nie podoba ci się nowy WoCH, nie podbają ci się nowe Dwarfy - twoje święte prawo. Wolisz stare figurki - czy to z powodu nostalgii, czy też rzeczywiście podobają ci się karykaturalne proporcje - super, fajnie. Ale ciągłe najeżdżanie na styl figur który objęło GW i wychwalanie tego, jakie to kiedyś wszystko było bardziej a teraz już nie jest jest nudne i chyba niezbyt potrzebne. Mi się stylistyka GW bardzo podoba, nowe dwarfy są dla mojego oka dużo przyjemniejsze i z tego co widziałem na forum dwarfów nie tylko dla mnie. A wszelkie kłopoty finansowe GW będą raczej wynikać z tego, że regiment 10 chłopa kosztuje 150 złotych, a nie z tego, że wygląda tak czy inaczej.
BTW CHU..M
Uerph.