ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Re: ETC 2014

Post autor: Grolshek »

Opos pisze:...
#-o
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Cylindryk
Chuck Norris

Post autor: Cylindryk »

Prościej by było, jakby ktoś by to po prostu przetłumaczył na polski i pytania o to by się (przynajmniej w pewnym stopniu) skończyły. ;)

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Post autor: Niltag »

Cylindryk pisze:Prościej by było, jakby ktoś by to po prostu przetłumaczył na polski i pytania o to by się (przynajmniej w pewnym stopniu) skończyły. ;)
Sadze ze wtedy pojawiloby sie ich wiecej.
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton

Cylindryk
Chuck Norris

Post autor: Cylindryk »

Niltag pisze:
Cylindryk pisze:Prościej by było, jakby ktoś by to po prostu przetłumaczył na polski i pytania o to by się (przynajmniej w pewnym stopniu) skończyły. ;)
Sadze ze wtedy pojawiloby sie ich wiecej.
Jakby dobrze (prostym, zrozumiałym językiem) to przetłumaczyć, to nie sądzę. ;)
Jakkolwiek mi nic na razie do głowy nie przychodzi.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Czy więcej niż 14 Demisi jest takie dobre ? Czy po prostu ktoś założył że nikt nie wystawi spamu Demiśków?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Chyba bardziej chodzi aby nie bylo 2x4 Demisie + czolg

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Nie wiadomo o co chodzi, bo chłopaki pewnie sami nie wiedzą. Generalnie od pewnego momentu rozpa imperium jest super fajna, a do pewnego jest błotem, natomiast w AR coś nie do końca umieją się zmieścić między.

Gerald
Mudżahedin

Post autor: Gerald »

prosze o odpowiedz czy-
5 demisi
4 demisie
Cannon
Tank

Jest legalne czy nie?
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"

Legionowski Klub Miłośników Fantastyki

http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Gerald pisze:prosze o odpowiedz czy-
5 demisi
4 demisie
Cannon
Tank

Jest legalne czy nie?
Nie jest legalne.

Gerald
Mudżahedin

Ok,dziekuje za bardzo nie rozumiem tlumaczenia restrykcji a nawet poczytanie watku nie pomoglo.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Legalne byłoby:
3 demisi
4 demisie
Cannon
Tank

lub np.
7 demisi
Cannon
Tank
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Gerald
Mudżahedin

Dziekuje jeszcze raz

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Czy skaveńskie tokeny liczą się do max 2 kości generowanych poza wiatrami na turę i do max 12 wszystkich? Opis w AB nie wskazuje jakoby to wgl była PD, więc wydaje mi się, że sprawa ma się jak gobbosowe grzybki.

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Liczą się.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Opis w AB nie wskazuje jakoby to wgl była PD
chyba masz inny Army Book :) zgoła inaczej to jest opisane niż u Nocnych Goblinów
a FAQ przykładowo zabrania przekraczania limitu 6 PD do rzucania czaru przy korzystaniu z tokenów
może to było lepiej zadać w pytaniach niż tutaj?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

Ja gram turniejowo od niedawna i rozumiem, że wprowadza się ograniczenie celem balansu armijnego, ale nie mogę nigdzie znaleźć informacji na temat klucza jakim posługują się osoby które ten rzekomy balans mają określić.
Lidder o ile dobrze rozumiem to masz kontakt z tymi ludźmi. Jeżeli to nie problem to proszę przekaż moje pytanie a właściwie wątpliwości.
Żeby balans miał sens należy ustalić klucz czyli np.
Wszystkie armie mogą w rozpisce uderzyć w CC maksymalnie x ataków z siłą 3, ZA S4, XA S5itd, następnie to samo podczas strzelania itd. Należy wyliczyć ile pkt kosztuje 1pkt ruchu, ile pkt kosztuje 1pkt WS itd.
Może jestem naiwny ale to co widzę w Drafcie nr 2 to zwykłe zabawy chłopców którzy czują, że są ważni i po wpisach na forum widzę, że psują zabawę nie tylko mnie ale i sporej części graczy (choć oczywiście nie wszystkim).
Pozdrawiam i przepraszam za byt długi post.
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Nie ma klucza, ograniczenia ETC to kompromis między 5 graczami, z 5 krajów, w których gra się w 5 rodzajów battla, jest 5 metagameów - czy dobre to inna kwestia.
Battle to zawsze będzie papier>nożyce>kamień – nie da się zrobić matematycznego przelicznika.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

Dziękuje za informację, choć przepraszam ale informację niewystarczającą, a właściwie przerażającą.
Po pierwsze matematyczny przelicznik można zrobić do wszystkiego (prawie wszystkiego). Rzecz jasna trzeba chcieć i mieć pomysł jak to zrobić.
Po drugie jeżeli robi to pięć osób z pięciu krajów to głos każdego z nich wpływa w 20% na ostateczną formę przekazu, a zatem jest to ogromnie subiektywna opinia, nawet jeżeli Ci Panowie chcą być obiektywni i przy założeniu, że nikt inny na nich nie wpływa.
Nie chce wychodzić na wojnę i mówić, że to co ktoś robi jest złe (nawet jeżeli takie mam zdanie), chciałbym jedynie wiedzieć dlaczego ograniczenia są takie a nie inne.
Gram Imperium i chciałbym wiedzieć, dlaczego, ogranicza mi się magię, czołg, gryfy czy przedmioty magiczne. Chce konkretnej krótkiej i wyczerpującej odpowiedzi.
Wydaje mi się, że mam do tego prawo, gdyż zmienia się zasady na które zgodziłem się kupując podręcznik do tej gry, a także dlatego, że płace za uczestnictwo w turniejach.
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Shaga pisze: Wydaje mi się, że mam do tego prawo, gdyż zmienia się zasady na które zgodziłem się kupując podręcznik do tej gry, a także dlatego, że płace za uczestnictwo w turniejach.
Mozesz przeciez grac na Open sobie w domu, nikt Ci nie zabrania ...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Krótka i wyczerpująca – bo tak :wink:

Jasne że teoretycznie da się zrobić przeliczniki do wszystkiego ale:
- kto miałby arbitralnie ocenić ile co kosztuje? Dla jednych armii coś jest ważne, dla innych nie…
- wychodzi nowy FAQ, armia, uściślenie, edycja i wszystkie zależności się zmieniają
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

ODPOWIEDZ