Rozpiski
Moderator: JarekK
Re: Rozpiski
A ja jestem haterem DP. Lord na dysku to
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
Hmm. Ucieło.
to jest to-chciałem napisać
to jest to-chciałem napisać

Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
Daemon Prince = Hate
Wooow ja Księciuniem grałem już na poprzednim AB, chociaż był wtedy tragicznie słaby. Teraz mam przynajmniej jednego w każdej rozpie. Ostatnio na 13k grałem dwoma, po prostu uwielbiam Daemon Princea i do grania, i fluffowo 

Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
W końcu jestem heretykiem
No na 13k to można się pokusić o jego wystawienie

Wiesz myślę, że pomimo wszystko death jest trochę lepszy. Jedno jest pewno każdy kto w dzisiejszych czasach gra ustawia się tak, by minimalizować skutki tego ,że ktoś ma death'a. Co sprawia, że pewną dozą zaskoczenia jest to, że ktoś ma inna magię. A Ty który z tych lorów uważasz za najlepszy??Dymitr pisze:Herezje Hereticu!Heretic pisze:Mam tego świadomość. Death jest lepszy niz tzeentch czy slaanesh, a koszt jest mniejszy.
Karlito ward demona kompletnie mnie nie przekonuje. Nie na modelu za tyle pkt.Karlito pisze:Daemon Prince = Hate Wooow
No na 13k to można się pokusić o jego wystawienie
Nie biorąc pod uwagę słoneczka, które w niektórych przypadkach ustawia grę, myślę, że Slaanesh czy Tzeentch dużo nie ustępują deathowi - death jest bardzo losowy, snajperki to czysta loteria, która odgrywa bardziej psychologiczną rolę. Są takie bitwy, że DP dostaje z 3/4 snajperek i nic mu się nie stanie, a są takie, że już po pierwszej liderówie nasz diabełek wącha kwiatki od spodu. Grałem na Deathie długi czas, teraz zmieniłem na Slaanesha i jestem bardzo zadowolony - zboostowany DP to coś co tygryski lubią najbardziej
DP z death ma taki problem, że do działania też potrzebuje być w zasięgu death... a to już ryzyko.
Tęcza pozwala nam razić przeciwnika z większej odległości pocisk, treason, lub wybierać cele będące dalej od maga bramka i bolec
Tęcza pozwala nam razić przeciwnika z większej odległości pocisk, treason, lub wybierać cele będące dalej od maga bramka i bolec
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
O to chodzi, żesłoneczka nie można nie brać pod uwagęKofta pisze:Nie biorąc pod uwagę słoneczka, które w niektórych przypadkach ustawia grę

Z armiami z niską inicjatywą rzuca się z tylu kostek, z ilu tylko można, co często prowadzi do IF-ki, mój DP, wart po doliczeniu bonusu za generała 640 pkt nie służy do tego, żeby wejść do warpa rzucając słońce, które może niedolecieć/polecieć w niechcianym kierunku - raz tak pozbawiłem się chimerki 

A w dużej ilości przypadków to akurat plus.Kofta pisze:Tylko, że tzeentch ma jedną wadę - warpflame, przy niektórych armiach nie ma za bardzo celów
U mnie death ma niepokojącą zależność moim przeciwnikom zawsze się dobrze spisuje a gdy ja go mam to kompletnie nic tak jak metal na skavenów, demony i bestie

Kofta pisze:Z armiami z niską inicjatywą rzuca się z tylu kostek, z ilu tylko można, co często prowadzi do IF-ki, mój DP, wart po doliczeniu bonusu za generała 640 pkt nie służy do tego, żeby wejść do warpa rzucając słońce, które może niedolecieć/polecieć w niechcianym kierunku - raz tak pozbawiłem się chimerki
Ja mówie o deathie nie tylko używanym przez DP. Po prostu oceniam jego potencjał porównując do tzeeetcha i slaanesha.
Bardzo ciekawe bo ja akurat uważam go za zaletę, szczególnie w przypadku glean magic i pocisku, ale w pozostałych teżKofta pisze:Tylko, że tzeentch ma jedną wadę - warpflame, przy niektórych armiach nie ma za bardzo celów
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Serwus
Chcąc dołożyć lvl 4 na DP, jakiegoś caddyego, i to co miałem poprzednio.. za cholerę nie mieszczę się na 2k...
I do tego jeszcze nie złożyłem magicznych przedmiotów na bohaterów.. Boli mnie to 500 pts na cory
Chyba zrezygnuje z maga, i dam DS na Diabła
##edit**v2
Mam jeszcze 136 pts[po wprowadzeniu zmian na dyskowcu zostało już tylko 3 pts...], jakieś propozycję ?
Co do corów i rarów, raczej nic nie będę zmieniał idealnie zgrywa się to z modelami ...no może, dokupiłbym jeszcze jeden rydwan..
Brakuję 2pts, żeby dać czwarty lvl dla DP.. z 3lvl armia kosztuje 1967..Na lvl dla małego maga ni ciul ciul nie ma pts
Chcąc dołożyć lvl 4 na DP, jakiegoś caddyego, i to co miałem poprzednio.. za cholerę nie mieszczę się na 2k...
I do tego jeszcze nie złożyłem magicznych przedmiotów na bohaterów.. Boli mnie to 500 pts na cory

Chyba zrezygnuje z maga, i dam DS na Diabła

##edit**v2
Kod: Zaznacz cały
+ Hellcannon @ 210.0 Pts
+ 3 Skullcrushers @ 225.0 Pts
+ Chimera @ 245.0 Pts
Regenerating Flesh
+ 2x Chaos Chariot of Slaanesh @ 115.0 Pts
+ 2x 5 Chaos Warhounds @ 40.0 Pts
Vanguard
+ 2x 5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 95.0 Pts
Mark of Slaanesh; Flail; Musician
+ Chaos Sorcerer of Slaanesh @ 161.0 Pts
Mark of Slaanesh; Magic Level 1; Chaos Armour; Barding. Dispel Scroll, Hideous Visage, Barded Chaos Steed
+ * Exalted Hero of Tzeentch @ 231.0 Pts
Mark of Tzeentch; Halberd; Chaos Armour; BsB, Talisman of Preservation, Enchanted Shield, Disc of Tzeentch
+ Daemon Prince of Nurgle @ 425.0 Pts
Mark of Nurgle; General; Magic Level 3; Lore of Nurgle; Chaos Armour, Charmed Shield, Dragonbane Gem, Scaled Skin, Soul Feeder,Sword of Striking
Models in Army: 30
Models in Army: 30
Total Army Cost: 1997
Co do corów i rarów, raczej nic nie będę zmieniał idealnie zgrywa się to z modelami ...no może, dokupiłbym jeszcze jeden rydwan..

Brakuję 2pts, żeby dać czwarty lvl dla DP.. z 3lvl armia kosztuje 1967..Na lvl dla małego maga ni ciul ciul nie ma pts

Ostatnio zmieniony 31 sty 2014, o 07:59 przez Borysss, łącznie zmieniany 1 raz.
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
Nie podoba mi się ten dyskowiec. Ma tylko save 3+ z przerzutem. Jednym z głównych atutów wystawiania herosów Tzeentcha jest możliwość dania mu dobrego warda.Borysss pisze: + Exalted Hero of Tzeentch @ 206.0 Pts
Mark of Tzeentch; Halberd; Chaos Armour; Battle Standard, Dawnstone, Disc of Tzeentch
Jak dla mnie jedyna opcja to Talisman of preservation.