Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Warstadt by qc

Post autor: quidamcorvus »

Te kwiaty to z parę lat temu, zimą znalazłem w lesie. Niestety nie wiem jak się nazywa ta roślinka. :)

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Jeśli zimą, to może być to z roślin zielnych

hiacynt - czasami zdarzaja sie jakies zawleczone sztuki przy łąkach, remizach śródpolnych czy parkach.

Ciemiernik - jakis nierozwiniety do końca okaz z poczatku kwitnienia, raczej pospolity polno-leśny gatunek - chociaż szczerze wątpię.

Na nic z rodziny convallariae to nie wyglada - zreszta sa to raczej rośliny wczesno/późnowiosenne...

Z krzaczastych to jedyne co mi przychodzi do głowy to forsycja - też raczej gatunek śródpolny, ekotonowy. Bądz jakies drzewka owocowe, acz kwiaty te są dośc nietrwałe i szybko sie rozpadają przy nieumiejętnym suszeniu.

Tak na szybko co mi przychodzi do głowy ;)

------
Chyba, że kwiat się już odbarwił przez te lata, a wcześniej był np. fioletowy/różowy/blado żółty to

może byc to cos z rodzaju Dentharia ( Żywiec), bądż Anemone (Zawilec) - sa to rośliny wczesno wiosenne, czeste przebijaja się spod sniegu, rosną na siedliskach lasowych (żyznych). Nie wiem z jakich stron pochodzisz, wiec cieżko mi cos konkretnie ustalić :P
Ostatnio zmieniony 31 sty 2014, o 13:19 przez Gremlin, łącznie zmieniany 2 razy.
xYz

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Jak najlepiej takie kwiaty utrzymać w stanie nadającym się na użycie później na podstawkę?
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Nie jestem specem w tym zakresie, bo zielniki roślin robi sie na 100% w inny sposób, który uniemożliwia na 100% późniejsze wykorzystanie ich na podstawkach :). Jednakoż, zebranie ich bardzo delikatnie wraz z kawałkiem szypułki/łodygi, niezgdniatajac przy tym, oraz wkładając je luzem do pojemnika ( najlepiej wyłożony papierem[pochłania wilgoć]), w taki sposób by nie były jeden na drugim a miały troche wolnej przestrzeni, i podsuszanie na piecu/kaloryferze bez przykrywania czy zamykania pojemnika. Po wyschnieciu powinno trzymać sie je w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym pojemniku :)

Ja bym tak to zrobił ;p
xYz

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Gremlin - popatrz na wielkośc tego kwiatka - toż to maluch, jakich mało... Żeby coś się nadawało na nasze podstawki, musi być mikre...

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Nom wiem :P przecież sam maluje i robię podstawki ;p

Co więcej zimą kwiaty roślin nie są wielkie - szczególnie na poczatku kwitnienia. Powiedz mi w jakich stronach mieszkasz, co to był za las ( iglasty/mieszany/liściasty) a dojdziemy do tego co to za gatunek ;) i jaki miał kolor :P

Większośc roślin które wymieniłem właśnie ma małe kwiatki :)

---
Może to jakiś rdestowiec? Napisz plus minus gdzie to znalazłeś ;p - mam zagrychę ;P
xYz

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Wrzucilem do pudelka i zaschly ;)
A znalazlem je w lesie mieszanym w świetokrzyskim.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Przedstawione poniżej modele Kupca i Skryby z Lead Adventure, malowałem w ciągu ostatnich trzech nocy, a łącznie poświęciłem na nie około 6 godzin.

Modele w trakcie rozgrywek w Warheim FS będę wykorzystywał jako pochodzące z Marienburga Najemne Ostrza. A Kupca i Skrybę warto mieć w szeregach swojej kompanii, bowiem najmici potrafią znacznie zwiększyć dochód drużyny.

Malując twarze modeli starałem się podkreślić fajne rzeźbienie figurek, swoją drogą czy Skryba kogoś wam nie przypomina? A ubrania pokolorowałem w barwy Marienburga, kupieckiego miasta, które pasuje do charakteru Najemnych Ostrzy.

Podstawki to farby techniczne od Games Workshop i pigmenty od MiGa i Vallejo plus trawka elektrostatyczna, nasiona brzozy i bruk wycięty z tektury.

To wszystko na dziś, mam nadzieję że Kupiec i Skryba się wam spodobają. A następne w kolejce czeka figurka Wilhelma von Shakespeare (recenzja powinna ukazać się na blogu w najbliższy piątek) oraz Pigs.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A poniżej zdjęcie modeli z Lead Adventure w towarzystwie odpowiedników z Games Workshop:
Obrazek

#Krasnal#
Mudżahedin

Post autor: #Krasnal# »

Widać obie firmy zastosowały fajny kontrast w posturach kupców i skryb ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

fajne figsy i fajne malowanie =D> ...

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki panowie :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Qc wszystkie figurki jak na razie mają moc klimatyczną, która zbija z nóg.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Zgodnie z zapowiedzią z zeszłego tygodnia udało mi się pomalować figurkę Wilhelma von Shakespeara oraz cztery świnie od Lead Adventure, a TUTAJ i TUTAJ możecie zapoznać się z recenzją modeli.

Wilhelma von Shakespeara w czasie rozgrywek w Warheim FS będzie wystawiany jako Postać Dramatu i w niedalekiej przyszłości powinien doczekać się własnych zasad, a świnie będą wykorzystywane podczas rozgrywania scenariusza Magiczne koryto.

Wilhelm von Shakespeare jak na artystę przystało ubrany jest pstrokato, a zaczerwieniony nos zdradza zamiłowanie do mocniejszych trunków.

Podstawki to bitsy i farby techniczne od Games Workshop oraz pigmenty od MiGa plus rośliny od Army Painter i nasiona brzozy.

Z kolei następnym razem prawdopodobnie pomaluję modele Rat Catcher and Angry Woman oraz Plague Doctor.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wpis dostępny jest także na BLOGU.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Jedna z najzabawniejszych figurek w ich ofercie.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Udało mi się dotrzymać słowa i zgodnie z zapowiedzią z zeszłego tygodnia pomalowałem figurki Rat Catcher and Angry Woman oraz Plague Doctor od Lead Adventure.

Modele Rat Catcher oraz Plague Doctor w trakcie rozgrywek w Warheim FS będą wystawiane jako Najemne Ostrza - odpowiednio Szczurołap oraz Medyk. Natomiast figurka Angry Woman będzie najprawdopodobniej częścią Motłochu.

Przedstawiona poniżej trójka pochodzi z Reiklandu, stąd biel. Ponadto Szczurołap i Angry Woman wywodzą się ze stolicy prowincji i całego Imperium - Altdorfu, dlatego prócz bieli noszą także czerwień i błękit.

Z ciekawostek. Pomalowanie modeli wraz z lakierowanie i wykonaniem podstawek zajęło mi około 7 godzin.

Elementy drewniane, takie jak chochla, trzonek siekiery, pułapka na myszy czy gałąź pomalowałem przy pomocy pigmentu Fresh Wood od MiG. Z kolei okulary w masce Medyka to Mithril Silver od GW pomalowany Clear Green X-25 od Tamiya Color.

Podstawki to farby techniczne od Games Workshop i pigmenty od MiGa i Vallejo plus nasiona brzozy i trawa oraz bluszcz od Army Paintera. Bruk wyciąłem z tektury.

Na podstawce Szczurołap znalazł się jeszcze pies, według zasad miał być mały i zajadły ale dieta złożona głównie ze szczurów sprawiła, że pies zrobił się duży i zajadły. Model psiaka to prawdopodobnie figurka z Warlord Games ale ręki sobie uciąć nie dam.

A w przyszłym tygodniu chciałbym pomalować Haywagon oraz Wooden Cart. Recenzja tego ostatniego powinna ukazać się w najbliższy piątek.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Post dostępny jest także na moim BLOGU.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Zgodnie z zapowiedzią z zeszłego tygodnia rozpocząłem prace nad Haywagon oraz Wooden Cart od Lead Adventure, a jako że pojazdy w trakcie rozgrywek w Warheim FS będą pełnić rolę barykad oraz elementów scenariusza Tabor, postanowiłem umieścić modele na podstawkach scenicznych.

I tak wyciągnąłem z szafy zombie, a także koński oraz ludzki szkielet i w towarzystwie różnorakich bitsów umieściłem modele na podstawkach.

Pojazdy pozostawiłem puste, ponieważ chcę by w trakcie rozgrywek były dostępne dla biorących udział w potyczce figurek.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

W mijającym tygodniu miałem niewiele czasu, który mogłem przeznaczyć na hobby. Jednak przez ostatnie trzy noce udało mi się wygospodarować parę godzin, które zgodnie z zapowiedzią z zeszłego tygodnia przeznaczyłem na malowanie modeli [url=p://quidamcorvus.blogspot.com/2014/02/lead-adventures-haywagon.html]Haywagon[/url] i Wooden Cart. Z recenzją modeli szanowne państwo-draństwo może zapoznać się TUTAJ i TUTAJ.

W czasie rozgrywek w Warheim FS wóz drabiniasty i furmanka pełnić będą rolę elementu terenu oraz barykady, a także scenografii do scenariusza wiejskiego Tabor.

Bardziej spostrzegawczy z pewnością zauważyli, że zmieniłem nieco podstawki. TUTAJ można zobaczyć poprzednią wersję. Pianka pod panele nie sprawdziła się i jako podstawki użyłem plastiku pozyskanego z pudełka po figurkach od Mantic Games.

Modele malowałem przy użyciu farb akrylowych od GW oraz chemii modelarskiej od MiG i Vallejo.

W przyszłym tygodniu prawdopodobnie nie znajdę czasu na malowanie ale jeśli się uda, to najpewniej pomaluję modele Żebraków od Lead Adventure.

Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Umieszczony powyżej obrazek powiększy się po kliknięciu!

Mam nadzieję, że praca się wam podoba. Zachęcam także do komentowania!

Wpis dostępny jest także na BLOGU.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Świetna robota, sporo smaczków, klimat doskonały =D> .

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Super praca =D>
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

ODPOWIEDZ