Cookie-szkielecik

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Re: Ciasteczkowe malunki - wipki, pipki i inne typki

Post autor: Matis »

Kuros, Cookie. Zróbcie jeden wspólny temat i rzucajcie Disami (Kolejne swoje prace). My będziemy oceniać, które lepsze ;)
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Cookie a nie myślałem, żeby na flaki najpierw wrzucić fiolet?
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Nie bo on już się zmywa;p Bo planuj sobie zrobić dioramke z paroma nurglakami więc postanowiłem zmyć tych co kiedyś zrobiłem. Jednego pomalowałem na biało i z washowałem z ciekawości.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

A jakie plany odnośnie dioramki?
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

A planuje zrobić sobie w końcu palankin nurgla i do niego 2-3 nurglaków w obstawie. A sceneria bagienna.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kuros pisze: ...nurgle są jednymi z najłatwiejszych modeli do uzyskania tt+
wystarczy mieć palete 6 zielonych -oliwkowych od gw ,dobrze rozwodnić i malować wystające rzeczy, później dorzucić z nowej palety zgnilizne i krew i efekt wychodzi naprawde na +
i spokojnie można poświecić tylko 40min na świetny poziom
z staroedycyjnymi już jest ciężej bo są gorzej zrobieni i mają mniej zakamarków...
Widać tt+ to bardzo szerokie określenie :mrgreen: :wink: Dla mnie staroedycyjnych nurglitów maluje się o wiele lepiej, niż nowe figsy. Tam przynajmniej widzę, co dany element przedstawia :wink: . Osobiście nigdy bym o swoich figsach nie napisał, że są pomalowane na świetny poziom, a spędzam przy nich ciutkę więcej, pewnie ok. 2 h na figsa. Cały czas muszę się uczyć, żeby podciągać skilla i tak malować swoje figsy, żeby dało sie na nie patrzeć bez przykrych doznań...
Czy staroedycyjne figsy są gorzej zrobione - chętnie konkretnie bym się zapoznał, które ze staroedycyjnych figsów (wyłączając serię klonów plastikowych warriorów) chaosu masz na myśli, bo mi jakoś nic nie przychodzi do głowy. Zresztą niedługo wrzucę parę figsów chaośników do swojej galerii, myślę, że to będzie raczej przeczyć tezie o lepiej zrobionych nowych figsach... A czy nurglitów maluje się łatwiej, niż inne marki - wg mnie równie trudno i łatwo, zależy jak komu przychodzi malowanie...

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

nawiązywałem do staroedycyjnych nurglitów
zdecydowanie gorzej wyglądają niż ci nowi, tak samo pieski khorna nowe wyglądają o niebo lepiej od szablozębów żółtej z PR.
wymieniać?
klanbracia bez porównania
szkielety
black knights
herosi od wampirów
dzwon od skavenów
wiverna a arzag
krell
savage orcs na dzikach
fanatycy
ork boyz
wilki od wampirów tu bez porównania
nowoedycyjne longi

oczywiście to jest moja ocena ,są gusta i guściki

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kuros pisze:nawiązywałem do staroedycyjnych nurglitów
A których to? Bo coś nie ogarniam. Ze staroedycyjnych figsów z nurglitów były wydane tylko figsy championów Nurgla - imho njedne z najpiękniejszych figsów champów chaosu ever... Daj jakies namiary na tych brzydkich nurglitów, bo nie ogarniam coś...

PS. No, jeszcze był palanquin nurgla, ale chyba nawet Tobie raczej nie przyszłoby do głowy posądzać tego figsa o złą rzeźbę i brak szczegółów :wink: ...
Kuros pisze: ...zdecydowanie gorzej wyglądają niż ci nowi, tak samo pieski khorna nowe wyglądają o niebo lepiej od szablozębów żółtej z PR.
wymieniać?
szkielety
black knights
herosi od wampirów
dzwon od skavenów
wiverna a arzag
krell
savage orcs na dzikach
fanatycy
ork boyz
nowoedycyjne longi

:shock: :?: WTF? O czym Ty piszesz, jeśli wolno wiedziec? Co te figsy mają wspólnego z chaosem nurgla :?: #-o

Jeśli chciałeś wymieniać figsy, których stare odpowiedniki są gorsze od nowych, to w samym wochu argumentów na obalenie Twojej tezy jest aż nadto. I są to figsy z podstawowych regimentów - warriorzy, maruderzy (thugowie), sorcererzy, ogry, dragon ogry (szczególnie te stare, dziś trudno dostępne figsy). Szczególnie wśród warriorów i maruderów powala zarówno ilość modeli jak i charakter i rzeźba figsów...

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No właśnie, a to są starzy championi nurgla, niestety nie mogą do końca rywalizować z Twoją fotą, bo są czarnobiali, ale imho i tak to wystarcza :wink: : http://www.solegends.com/citcat912/c202 ... rgle-h.htm
Palankina przez wyrozumiałość nie będę tu przytaczał w ogóle :wink: ...

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

ale jesteś płytki greg #-o
naucz się czytać ze zrozumieniem
napisałem że te figsy są gorsze od nowych figurek
nie pisałem nigdy że wszystkie starsze figurki są ładniejsze od nowych albo na odwrót
bo grave guardsi są piękniejsi w metalu 6ed a zachariasz jest brzydszy niż nowy lord na smoku-widać greg muszę Ci jak dziecku wszystko tłumaczyć

Afro tak o tych mi chodziło , z doświadczenia wiem że ciężej u nich o dobry efekt i fajniej Ci nowi wyglądają.
wieksze pole do popisu :D

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kuros pisze: nurgle są jednymi z najłatwiejszych modeli do uzyskania tt+
wystarczy mieć palete 6 zielonych -oliwkowych od gw ,dobrze rozwodnić i malować wystające rzeczy, później dorzucić z nowej palety zgnilizne i krew i efekt wychodzi naprawde na +
i spokojnie można poświecić tylko 40min na świetny poziom
z staroedycyjnymi już jest ciężej bo są gorzej zrobieni i mają mniej zakamarków

Pozdrawiam
Kuros pisze:nawiązywałem do staroedycyjnych nurglitów
zdecydowanie gorzej wyglądają niż ci nowi, tak samo pieski khorna nowe wyglądają o niebo lepiej od szablozębów żółtej z PR.
wymieniać?
szkielety
black knights
herosi od wampirów
dzwon od skavenów
wiverna a arzag
krell
savage orcs na dzikach
fanatycy
ork boyz
nowoedycyjne longi

To są Twoje wypowiedzi. Z pierwszej i początku drugiej jasno wynika, że rozmawiamy o nurglitach. Potem ni stąd ni zowąd jest jakaś lista figsów oderwana od tej dyskusji. Ta lista mnie nie interesuje, bo do tej dyskusji nie należy. Chciałem tylko wiedzieć, którzy nurglici staroedycyjni tak Ci się nie podobają, bo jakoś nie mogłem skojarzyć, o których Ci chodzi. Okazuje się, że jakoś nie możesz sobie żadnych przypomnieć. Może po prostu niezbyt dobrze znasz staroedycyjny chaos i powtarzasz jakieś komunały, nie wiem. Zamiast podać przykłady na poparcie swojej tezy - wytykasz mi płytkość... Cóż... no comments...

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

smiejagreg pisze: Chciałem tylko wiedzieć, którzy nurglici staroedycyjni tak Ci się nie podobają, bo jakoś nie mogłem skojarzyć, o których Ci chodzi. Okazuje się, że jakoś nie możesz sobie żadnych przypomnieć. Może po prostu niezbyt dobrze znasz staroedycyjny chaos i powtarzasz jakieś komunały, nie wiem.
Kuros pisze:
Afro tak o tych mi chodziło , z doświadczenia wiem że ciężej u nich o dobry efekt i fajniej Ci nowi wyglądają.
wieksze pole do popisu :D

i znów nie czytasz ze zrozumieniem.nie spamuj już człowieku ,bez odbioru :roll:

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Skończyłem necrona i panienke. Zauważyłem właśnie,że twarz ma inny kolor, to się poprawi:D
ObrazekObrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Szybki jesteś... Podoba mi się zardzewiały metal na necronie, nie do końca pasuje mi rozjaśnianie srebrem złota na nim (laga)... Myślę, że srebra jest ciut za dużo. za mało delikatnie pojechałeś tym srebrem...
Panienka wygląda bardzo fajnie, choć zieloną szatkę w paru miejscach bym rozjaśnił aż do kościanego koloru. Na zdjęciu niezbyt dobrze widać rozmiar podstawki. Zastanawiam się, jaka ona jest duża w stosunku do modelu...

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Ostrze może przemaluje. A podstawka może być trochę za duża bo była robiona dla inej figurki ale na żywo wygląda to całkiem spoko.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Rdze zrobiłeś za pomocą nowych farb ? :mrgreen:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Niee zwykłymi. Brązowy,pomarańczowy, żółty i heja:D

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Super rdza na overlordzie! =D>

no i nareszcie pomalowałeś figurkę do dobrego systemu, bardzo fajowa Deneghra :) jak Ty robisz ten swój specyficzny zielony ? widać go na naprawdę wielu Twoich pracach, bardzo intrygujący kolorek
:mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

PS:

Pani spodobała mi się tak bardzo że spróbowałem "poprawić" fotkę :)

Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ