Witam,
wczoraj zaczalem prace nad bestiamii Nurgla i chcialbym sie podzielic z Wami moimi sukcesami i porazkami.
Jest ona na etapie pracy ale juz jakies efekty widac. Moze komus to sie przyda.
Glownym zalozeniem bylo stworzenie bestii ktora 'jako tako wyglada' i jest stosunkowo niedroga. Moja bestia
kosztowala mnie paczke spinaczy, 1,5 paska GS i troche liquid GS, i 2 kleje typu kropelka.
Zaczalem od rozprostowania spinaczy i stowrzenia swoistego szkieletu dla modelu. Mozna ofc cala figurke
zrobic z GSu co bedzie napewno prostszym rozwiazaniem ale drozszym. Ja wolalem sie pobawic w klejenie.
Efekty sa ponizej:
Nastepnie rozrobilem GS i nalozylem bardzo cienkie warstwy na prety tworzac skore:
Nastepnie aby widac bylo jaki kolwiek efekt calosc pomalowalem cieklym GSem aby
wyrownac laczenia:
Na tym poki co moja praca sie zakonczyla (czekam az wszystko wyschnie).
Przede mna jest jeszcze dokonczenia ogona ktory lezy na podstawce, dodanie
macek i wyprofilowania pyska.
Docelowo wzorowalem sie czerwien diuny:
Prosze trzymajcie za mnie kciuki. Sukcesywnie bede dodawal kolejne zdjecia.
Bestia Nurgla (how to do)
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Zapowiada się nieźle, ile sobie czasu na niego dajesz?
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Trzymam kciuki i czekam na dalsze efekty początek oraz sama koncepcja niezła
Az skoncze mysle ze w tydzien powinienem zrobic. Przede mna jeszcze 7 kolejnychCookie Monster pisze:Zapowiada się nieźle, ile sobie czasu na niego dajesz?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolejnym etapem bylo zrobienie 'warg' i zebow mojego robaka. Ze spinacza zrobilem kolce i
w swiezy GS je powtykalem. Ponizej zdjecia:
Nastepnie calosc pociagnalem warstwa cieklego GSu. Efekt juz
chyba ciekawy.
cdn...
Chyba lepiej by wyglądała gdybyś zamiast "liści" zrobił macki a te kolce zrobił w środku. Teraz przypomina mi jakiegoś kwiata co owady wpieprza, takie pierwsze skojarzenie było. Jeśli taki jest efekt to go kapitalnie osiągnąłeś ale jak ma to przypominać stworzenie...zależy od dalszej pracy
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Polecam końcówki wykałaczek zamiast zszywacza na kolce. Kolce powinny się zawężać.