RUM-ors 8 ed Brodacze.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.

Post autor: Rogal »

Afro pisze:
panterq pisze:Bo i tak ktoś by narzekał?
+1 :D
+2
nowe żyrki, bombery są super.
alchemic atack, czyli rzygowa łezka. cool !

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Sławol pisze:Wycofuję swoje porównanie do RAH-66. To jest jajko niespodzianka z systemem AWACS na wirnikach.
Może warto założyć w dziale Dwarfs nowy topic: Najciekawsze komentarze turniejowe naszych figsów :?: Mogłoby to być interesujące...
Ostatnio zmieniony 5 lut 2014, o 12:53 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

co wam się podoba w tych lataczach? nie za nowoczesne troszeczkę? ;)
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Co do bombera odwołuję, za małe to jest żeby jakos to sensownie przerobić i karoseria jest wszędzie... Już lepiej od podstaw skleić albo stary dopakować. A z nowego wziąłbym tylko bomby i pilota w goglach i kamizeli a la Makaisson, bo imo jedyne normalne elementy modelu.

Ten moment gdy całe życie towarzyskie forum przenosi się do komnat krasi. Priceless :mrgreen:

@Morog - Jak to jest nowoczesne to patrz na miotacze ognia i noszony na plecach system zasilania do Power Fista i laserowej strzelby ;)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Nic mi się nie podoba w nowych lataczach. Już nawet ponton był lepszy, że nie wspomnę o tym malutkim helikopterku z pilotem z bombką w łapce.

Ale już nic nie mówię, bo zaraz mnie moderator zje za offtop ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

Morog pisze:co wam się podoba w tych lataczach? nie za nowoczesne troszeczkę? ;)

czy nowoczesne?
proponuje obejrzeć galeie Karak Barr i ich flote morską:
http://www.ifelix.net/gamingblog/?cat=222&paged=2

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Meter pisze:
Morog pisze:co wam się podoba w tych lataczach? nie za nowoczesne troszeczkę? ;)

czy nowoczesne?
proponuje obejrzeć galeie Karak Barr i ich flote morską:
http://www.ifelix.net/gamingblog/?cat=222&paged=2
Zupełnie inna stylistyka. Okręty krasnoludzkie od dawna są stosowane jednak zobacz, że tam nie ma zaokrągleń - bardziej proste, kanciaste kształty... to jest spora różnica w stylistyce.

Dla porównania masz model krasnoludzkiej latającej "sondy" z Dreadfleeta...

http://www.coolminiornot.com/pics/pics1 ... 809a49.jpg

/za duża fota by wkleić na forum, więc sam link
//Barak Varr! :P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Adrac
Plewa

Post autor: Adrac »

Mi się tam nowe Żyrki podobają, na pewno bardziej od starych, ale to już kwestia gustu...
Co do innych jednostek, to chciałbym zobaczyć je na lepszych zdjęciach.

Awatar użytkownika
Prokrastynator
Warzywo

Post autor: Prokrastynator »

Marudzenie wydaje mi się kuriozalne.

Jane, żyrosy są bardzo kontrowersyjne i widzę, że dla kogoś taki design może wydać się bluznierstwem.

Ale modele piechoty i bohaterów to przecież kwintesencja Warhammerowych dwarfów z ilustracji GW. Banda tęgich, srogich, ciężko opancerzonych sukinkotów z pięknie wykonanym uzbrojeniem.

Ironbreakersi to poezja - jakbym patrzył na figury żywcem wyjęte z artów do podręcznika Dwarfów.
Ostatnio zmieniony 5 lut 2014, o 13:06 przez Prokrastynator, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

ta flota mieści się w granicach fantasy, jest taka stearmpunkowa
te mowie pojazdy są żywcem wyjęte z WH40 i mają zupełnie inną stylistykę
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Post autor: Rogal »

5 lat temu jakby wyszły takie Gyrosy zamiast tych latających pontonów na patyku to wszyscy srali by po gaciah i mowili
wow takie futurystyczne
wow takie fantasy
wow zaawansowana technologia wow

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Ja tak mówię teraz, tylko że "futurystyczne" i "zaawansowana technologia" to zarzuty a nie pochwały :wink:

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Dedykuję marudnym graczom Krasiów.
http://www.youtube.com/watch?v=BGBM5vWiBLo

"The grass was greener
The light was brighter" ;)

Ale fakt faktem, że design nowych żyrków jest kontrowersyjnie futurystyczny.

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

5 lat temu jak wyszedł ME z młotem pełnym zębatek to wszyscy się cieszyli że nowe dwafy zalatują inżynierią.
jak nowe żyrki się nie podobają to plastikcard, bitsy i zobaczymy waszą inwencje twórczą ( na warseerze masa skachbuildów krasnoludzkich steowców dla zainteesowanych)
problem w tym że każde nowe figurki spotykają sie z odzuceniem i koniec.
mi nowe pacynki podobają się na tyle że mógłbym zacząć zbieać nową armie ale to już kwestia gustu

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fantasy to ma być fantasy. I tyle. Co wspólnego z fantasy mają te żyrki :?: Krasnoluda w środku :?: :mrgreen:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Na tych zdjęciach nic nie widać. O co Wam chodzi?
Jak wyszedł nowy warshrine, nowa hydra, feniksy, minotaury, wszyscy darli się w niebogłosy "o Boże ależ kupa".
Potem wyszły zdjęcia 360 na stronie GW, potem ktoś pomalował modele lepiej niż fachowcy z GW i nagle okazało się, że wszystkie poprzednie płacze były na wyrost.
Dla mnie te modele (wszystkie oprócz slayera) są zajebiste.
smiejagreg pisze:Fantasy to ma być fantasy. I tyle. Co wspólnego z fantasy mają te żyrki :?: Krasnoluda w środku :?: :mrgreen:
A stare?? To dopiero było dno!
Ostatnio zmieniony 5 lut 2014, o 13:21 przez swieta_barbara, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

szkoda że trooptype został unique.
liczyłem na MC i dzięki temu Stompa lub może impacty :(
Ostatnio zmieniony 5 lut 2014, o 13:31 przez White Lion, łącznie zmieniany 1 raz.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Milczek
Kradziej

Post autor: Milczek »

swieta_barbara pisze:Na tych zdjęciach nic nie widać. O co Wam chodzi?
Jak wyszedł nowy warshrine, nowa hydra, feniksy, minotaury, wszyscy darli się w niebogłosy "o Boże ależ kupa".
Potem wyszły zdjęcia 360 na stronie GW, potem ktoś pomalował modele lepiej niż fachowcy z GW i nagle okazało się, że wszystkie poprzednie płacze były na wyrost.
smiejagreg pisze:Fantasy to ma być fantasy. I tyle. Co wspólnego z fantasy mają te żyrki :?: Krasnoluda w środku :?: :mrgreen:
+1

Osobiście uważam, że gyro mają klimat. Zwróćcie uwagę, że one są projektowane tak jakby były dostosowane do poruszania się w zbiornikach wodnych (kształty kadłubów, śruby, zbiorniki balastowe). Lądują na wodzie i pewnie tak wpływają do jaskiń (Barak - Varr). Ktoś nad tym posiedział i pomyślał.
A to, że są pomalowane jak zabawki odbiera im klimat.
Ostatnio zmieniony 5 lut 2014, o 13:26 przez Milczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

swieta_barbara pisze:Na tych zdjęciach nic nie widać. O co Wam chodzi?
+2

Awatar użytkownika
Prokrastynator
Warzywo

Post autor: Prokrastynator »

Sorry, ale z takim podejściem powinieneś się chyba zastanowić nad zmianą systemu, bo Warhammer już od kilku dekad nie jest "tylko fantasy". Ten świat od dawna opiera się na stylistycznym pomieszaniu tradycyjnych, post-tolkienowskich archetypów z groteskowym przerysowaniem i wizualnym odjechaniem. Co objawiało się również w elementach mocno steampunkowych i groteskowo cudacznych ustrojstwach technologicznych, które walczą o byt z magią. Było tego od groma u krasnoludów i jeszcze więcej w Imperium.

Ten gyrokopter tak naprawdę - jeżeli przyjrzeć mu się bliżej - nie posiada żadnych typowo SFowych elementów, przynajmniej nie bardziej niż było to dotychczas. Może się tak tylko wydawać bo jest duzo bardziej złożony, ale to nadal drewniano-metalowa konstrukcja oparta na steampunkowych podstawach, jak większość technologii dwarfów.

Zresztą tak jak pisałem, żyrokoptery żyrokopterami, ale biorąc pod uwagę, że praktycznie cała reszta modeli wygląda jakby zostali żywcem wyrwani z illustracji GW, przedstawiając wizerunek srogiego, tęgiego krasnoluda, który panował w WH od co najmniej dekady, to marudzenie wydaje mi się dziwne.
Ostatnio zmieniony 5 lut 2014, o 13:34 przez Prokrastynator, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ