Kijowska brać LARP-a.

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Kijowska brać LARP-a.

Post autor: Naviedzony »

Czy ktoś tu w ogóle wziął pod uwagę normy prawa międzynarodowego?

Poza tym nie chcę martwić piewców Wielkiej Rzeczypospolitej, ale czy któryś z Was ogarnął, że właściwie jesteście na skraju popełnienia przestępstwa z art. 117 par 3 KK, czyli publicznego nawoływania do wszczęcia wojny napastniczej? :) Jakoś tak czuję się zobowiązany Was poinformować o tym, bo wiadomo, że nieznajomość prawa szkodzi. Wszakże nie wiecie kto czyta to forum i jakie wnioski wyciągnie. ;)

EDIT: Żeby była jasność - mówienie, że byłoby fajnie najechać Ukrainę też nie jest mile widziane z punktu widzenia prawa, jeśli tylko przeczyta się ze zrozumieniem art. 255 par. 3. :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Pomijając kwestie prawne, to zachowujecie się jak 15 latkowie, którzy chcą się pobawić w wojnę i nie ogarniają jej konsekwencji #-o
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Ignorantia iuris nocet ? ;)
A brak starania o polski interes narodowy ze strony rządzących nie szkodzi bardziej ? Ukraina pod Janukowyczem to jeszcze była do zniesienia ale jak się naziole dorwą do władzy to nasze zabytki i rodacy mają przerąbane.
Poza tym jaka wojna, Naviedzony ? Kto tu o wojnie mówi ? Tak jak nas nauczył wujcio Stalin 1939, my "bierzemy pod opiekę ziemie etnicznie zamieszkane przez polaków wobec upadku państwa ukraińskiego". Zrobiłoby się Anschluss bez jednego wystrzału.

Prawda jest taka, że za czasów silnej Rzeczpospolitej Lwów rozkwitał, uniwersytet 2-gi co do poziomu w całej środkowowschodniej Europie, bogactwo i tak dalej. Potem nas wywalili, 'odzyskali' swoje ziemie, wyrizijat lachiw i jak to do dzisiaj wygląda ? Syf, brud, smród i jedna wielka ruina z samochodami na ulicach zakrawających na trzy dekady wstecz. Byłem we Lwowie dwa razy i widziałem pomniki Chmielnickiego i Mazepy wręcz stawiane na rujnujących się rezydencjach magnackich (choćby Żółkiew gdzie dorastał król Jan Sobiepan i jego dziadek hetman).

A tego jak nasi politycy się tam zeszmacają w pogoni za rozgłosem w Ojropie, już nawet nie skomentuję.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Chodzi mi o to, że gdybyśmy się połasili o tereny Ukrainy, to od razu my byli byśmy ,,tym złym". No i jak ktoś wcześniej napisać, najpierw trzeba ogarnąć własny burdel, żeby ogarniać czyiś ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

A brak starania o polski interes narodowy ze strony rządzących nie szkodzi bardziej?
Może coś przegapiłem, ale jakoś nie widziałem nigdzie zapisu, że jeśli polska klasa polityczna nie trzyma poziomu, to wolno nam najechać Ukrainę. :mrgreen:
Poza tym jaka wojna, Naviedzony ? Kto tu o wojnie mówi ? Tak jak nas nauczył wujcio Stalin 1939, my "bierzemy pod opiekę ziemie etnicznie zamieszkane przez polaków wobec upadku państwa ukraińskiego". Zrobiłoby się Anschluss bez jednego wystrzału.
No nie wiem, ja się wolę wzorować na innych postaciach historycznych niż Hitler i Stalin. :)
Prawda jest taka, że za czasów silnej Rzeczpospolitej Lwów rozkwitał, uniwersytet 2-gi co do poziomu w całej środkowowschodniej Europie, bogactwo i tak dalej. Potem nas wywalili, 'odzyskali' swoje ziemie, wyrizijat lachiw i jak to do dzisiaj wygląda ? Syf, brud, smród i jedna wielka ruina z samochodami na ulicach zakrawających na trzy dekady wstecz.
To samo mogliby powiedzieć Niemcy o swoim zaborze pruskim, przechadzając się ulicami Łodzi. :P

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Naviedzony pisze:art. 117 par 3 KK, czyli publicznego nawoływania do wszczęcia wojny napastniczej
:P
Jesteśmy bliscy rozpuszczenia wici po parafiach.

http://www.youtube.com/watch?v=pb9FhmpmFdk
wiem że batlowcy maja inne gusta, ale to pasuje idealnie do tematu.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Naviedzony pisze: Może coś przegapiłem, ale jakoś nie widziałem nigdzie zapisu, że jeśli polska klasa polityczna nie trzyma poziomu, to wolno nam najechać Ukrainę. :mrgreen:

To samo mogliby powiedzieć Niemcy o swoim zaborze pruskim, przechadzając się ulicami Łodzi. :P
Czekaj... zaraz updatujemy konstytucję. Ale taki zapis byłby miażdżący =D> :twisted: Wtedy nieudolni politycy musieliby albo odpokutować i wrócić na politologię, albo karabin w rękę i "Za wolność naszą i waszą, sku******y!". :mrgreen:

A ja się wcale nie wozruję na nich, tylko chciałem zburzyć porządek jałtański w tym samym duchu w jakim go uchwalono. :wink:

No nie da się ukryć, ale jakiś archeolog mógłby się dokopać pod fundamenty Berlina i Rostocku gdzie w starych, słowiańskich osadach quasi-metropolitarnych znalazłby tony złota, ropę naftową i dzieła sztuki. I wtedy narodziłoby się pytanie, czy ci germanie czasem ze słowiańszczyzny połabskiej śmietnika na dziś dzień nie zrobili :?:

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Naviedzony pisze:Poza tym nie chcę martwić piewców Wielkiej Rzeczypospolitej, ale czy któryś z Was ogarnął, że właściwie jesteście na skraju popełnienia przestępstwa z art. 117 par 3 KK, czyli publicznego nawoływania do wszczęcia wojny napastniczej? :) Jakoś tak czuję się zobowiązany Was poinformować o tym, bo wiadomo, że nieznajomość prawa szkodzi. Wszakże nie wiecie kto czyta to forum i jakie wnioski wyciągnie. ;)

Ale to jest forum dla ludzi którzy nawołują ciągle do wojny tylko w takiej mniejszej skali :D .
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Czekaj... zaraz updatujemy konstytucję. Ale taki zapis byłby miażdżący =D> :twisted: Wtedy nieudolni politycy musieliby albo odpokutować i wrócić na politologię, albo karabin w rękę i "Za wolność naszą i waszą, sku******y!". :mrgreen:
Wtedy Ukraińcy sami podsyłali by nam co zdolniejszych polityków. ;) Nie mamy naszych, to musimy importować.
Ale to jest forum dla ludzi którzy nawołują ciągle do wojny tylko w takiej mniejszej skali :D .
Flame war na forum się nie liczy. ;) A co do wizji jaka mnie naszła: cała populacja mastera na ławie oskarżonych i prokurator poważnym głosem odczytujący akt oskarżenia: "oskarżeni prowadzili wojnę napastniczą na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, ściślej w mieście Poznań w dniach 15-16 marca. Oddziały wojowników chaosu starły się w krwawym boju ze szczuroludźmi..." ;)
No nie da się ukryć, ale jakiś archeolog mógłby się dokopać
No właśnie. Kwestie przestawiania granic to już sprawa dla historyków, nie powinniśmy bawić się żołnierzykami w skali 1:1.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Naviedzony pisze: No właśnie. Kwestie przestawiania granic to już sprawa
SIŁY

Obrazek
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Naviedzony pisze:A co do wizji jaka mnie naszła: cała populacja mastera na ławie oskarżonych i prokurator poważnym głosem odczytujący akt oskarżenia: "oskarżeni prowadzili wojnę napastniczą na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, ściślej w mieście Poznań w dniach 15-16 marca. Oddziały wojowników chaosu starły się w krwawym boju ze szczuroludźmi..." ;)
- Co ma pan na swoją obronę ?
- On zaczynał, wysoki sądzie! Rzucił 6 na rozpoczęcie!

- Wprowadzić głównego winowajcę!
*woźny wnosi figurkę lorda chaosu*
- Jest pan oskarżony o zamordowanie ze szczególnym okrucieństwem 43 szczuroludzi i spowodowanie katastrofy komunikacyjnej która pochłonęła 12 kolejnych ofiar. Do tego używa pan nielegalnie niezarejestrowanej w zrzeszeniu odtwórczym broni białej!

Wieszkto
Chuck Norris

Dobre ale zapomniałeś dodać najważniejszy zarzut. Uczestnictwo w grupie przestępczej o charakterze zbrojnym.
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Armia nie jest grupą przestępczą. :P Chyba, że byłby maruderem, wtedy jak najbardziej. ;)

Wieszkto
Chuck Norris

Jeżeli nie spełnia wymogów Konwencji Genewskiej to jest ona grupą zbrojną . Tzn jednolite umundurowanie, jednolite oznaczanie stopni wojskowych oraz przynależności frakcyjnej itd .

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

I zamiast prokuratury Święte Oficjum ofc.
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Wieszkto pisze:Jeżeli nie spełnia wymogów Konwencji Genewskiej to jest ona grupą zbrojną . Tzn jednolite umundurowanie, jednolite oznaczanie stopni wojskowych oraz przynależności frakcyjnej itd .
Spójrz na regiment Warriorów Chaosu i sprawdź z listą. Wyglądają mocno jednolicie, mają jasno oznaczone stopnie i zdecydowanie cechują się przynależnością frakcyjną. :)

Wieszkto
Chuck Norris

Naviedzony pisze:Spójrz na regiment Warriorów Chaosu i sprawdź z listą. Wyglądają mocno jednolicie, mają jasno oznaczone stopnie i zdecydowanie cechują się przynależnością frakcyjną. :)
No ta ale to Zbrodniarze Wojenni , także i tak mają pozamiatane . Wyrok dożywocia albo kula w łeb za zbrodnie przeciwko ludzkości < nie wiem jak ująć ogół istot Ekumena brzmi racjonalnie>.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

A może to byli porządni Warriorzy Chaosu? Poza tym wiesz... swoboda praktyk religijnych. :D

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Właśnie. W dodatku znęcanie się nad wyznawcami slaneesha nazwałbym dyskryminacją na tle seksualnym. Kurator jest po prostu nietolerancyjną świnią która nie rozumie potrzeb seksualnych w mackach. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

kubencjusz pisze:W dodatku znęcanie się nad wyznawcami slaneesha nazwałbym dyskryminacją na tle seksualnym.
Dyskryminować ich może tylko obowiązkowy celibat :P
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Zablokowany