warsztat mnicha:D

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Re: warsztat mnicha:D

Post autor: Brushlicker »

wciąż mówimy o pracach dla siebie samego #-o poziomu pilnujemy zawsze głównie przy pracach dla obcych!
Obrazek

Ania
Pseudoklimaciarz

Post autor: Ania »

Niestety jak zwykle figurki upaćkane washem... Aż brudne - niezależnie czy to elfy, czy VC czy raty, wszystko jednakowo umazane, sa plamy, nadlewki, niedorobki, zapackane podstawki.

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Rany, dajcie mu swiety spokoj. Czlowiek prowadzi biznes. Zasada biznesu jest prosta - maksymalizacja zyskow kosztem nakladow. I to wychodzi mu, chyba, niezle.
A figurki. No coz.
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

InkubPendragon pisze:Rany, dajcie mu swiety spokoj. Czlowiek prowadzi biznes. Zasada biznesu jest prosta - maksymalizacja zyskow kosztem nakladow. I to wychodzi mu, chyba, niezle.
A figurki. No coz.

To forum dla pasjonatów figurek, cięzko liczyć że bez bólu dupy podejdziemy do figurek "No cóż..."

Zresztą, skłonny jestem wierzyć że dobrze malujący malarz zarabia jednak wiecej :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

ania tak jak pisałem na pw jesteś zbyt obcasowa bo komentujesz tylko słabe ale już coś na lepiej nie [-X

mówisz że wiecej zarabiają , obalę Ci twoją teorię na pw
Ostatnio zmieniony 5 lut 2014, o 23:12 przez Kuros, łącznie zmieniany 1 raz.

Ania
Pseudoklimaciarz

Lubię obcasy, to prawda. Ale nie mają związku z tym że topisz figurki w washu:D

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Kuros pisze:ania tak jak pisałem na pw jesteś zbyt obcasowa bo komentujesz tylko słabe ale już coś na lepiej nie [-X

mówisz że wiecej zarabiają , obalę Ci twoją teorię na pw

Obcesowa , jak już, drogi kolego ;)

A na pw zapraszam gorąco. A nuż ja też zmienie "front" :mrgreen: =P~
Obrazek

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

JochnyWalker pisze:akurat szmatki to sam wash. Gunwo prawda :mrgreen:

Tak samo pacia jak paciał, mając wszystkich i wszystko w dupie, nie szlifując warsztatu i jeszcze się tego wypierając, podobnie z użyciem washy. Wali hektolitr, a potem twierdzi że włożył pracę w cieniowanie.

Jego wykaz kolorów , ile to blendów nie użył... skóry trolli był podsumowaniem humorystycznego charakteru galerii.
Kaj pan żeś wepchnął te osiem przejść? Bo widać dwa #-o

To mój pierwszy, i mam nadzieję ostatni komentarz w tej "galerii"
Po prostu ucieleśnienie tego co myślę za każdym razem jak otwieram tą galerię. +2.
Kuros pisze:a freehand się podoba u wampira albo u guarda jasiu?
widzicie ?
oczernić to potrafi
ale ocenić spoko freehanda już nie [-X
bo może nie uważa, że jest spoko ;) ? jak dla mnie jest taki hm... na Twoim poziomie*

*czyt. do zmycia <lol>
Poza tym tu nikt nikogo nie oczernia tylko wyraża zdanie na temat "pomalowanych" prac
p0zdr0

p.s. nie bierz tych komentów do siebie

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

i widać straszną wredote ,ponieważ napiszesz o washu ale jak prosiłem żebyś skomentowała następną moją prace bo będzie lepsza to już zapomniałaś

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Nie jest lepsza.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Ania
Pseudoklimaciarz

Nie byla lepsza. Wygladala jak cala reszta, nie bylo co komentowac...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Kuros przede wszystkim zrób coś z opisami w Twoich aukcjach bo już Ciebie namierzyli http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 7#p1191707 :)

Co do interesu wierzę, że jeśli są zainteresowani tak jak Kuros twierdzi (bo raczej nie widzę powodu, dla którego miałby kłamać) to tak musi być :)

A co do tego co napisał Johny, to jestem skłonny się zgodzić, że dobry malarz który maluje figurki na wysokim poziomie, może zarabiać bardzo dużo...:) Sam znam kilku takich znajomych i uwierz mi, że czasem są to naprawdę niemałe sumy, kikakrotnie większe niż wartość samej figurki.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

napisał bym na tym forum jak można nieźle zarobić na figurkach ok 20-30zł na godzine ale zaraz greg napisze
kuros cały ty chwalisz sie ....ble...ble...ble
i na koniec anegdotka ......a i jeszcze zakończymy żartem .....

PS:(coś tam coś tam[sarkazm]..... coś tam coś tam :roll:

więc zainteresowanych na pw :D

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Sztandar z łapy mazany to się chwali. Trochę proporcje zachwiane, oczodoły przy nosie malutkie. Maziasz te pacynki wiadrami i jak rozumiem robisz na tym kasę ale warto jednocześnie podkręcać warsztat i słuchać porad. Washa walisz istotnie sporo, podobny efekt daje chyba tylko bejca.
JochnyWalker pisze:figurki od pasa w dół odziane są w łachmany. Światło może przekłamywać ich właściwy kolor , ale z tego co widzę jest to coś a'la screamer pink zalany brunatnym washem
Odniosłem wrażenie że jeszcze jedną warstwę uda się odszukać na tym elemencie.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

extreme highlight, na tych których fotografował osobno. Bo w regonie na 100% nie.
Obrazek

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Możliwe, piszę o ty co widzę 8) .

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Duke of Mousillon »

Kuros pisze:a freehand się podoba u wampira albo u guarda jasiu?
widzicie ?
oczernić to potrafi
ale ocenić spoko freehanda już nie [-X
Freehand nie jest spoko. Jest kanciasty, krzywy i niedbaly. Pomalowany za grubym pedzlem.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Duke of Mousillon pisze:Pomalowany za grubym pedzlem.
kolejny znawca:D
malowałem go 03 kozlowskiego

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Duke of Mousillon »

Kuros pisze:
Duke of Mousillon pisze:Pomalowany za grubym pedzlem.
kolejny znawca:D
malowałem go 03 kozlowskiego
O 3 rozmiary za duzy.

Troche pokory Kuros bo internet ma to do siebie ze nie wiesz kim jest Twoj rozmowca.

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Post autor: Wojteq »

Kuros - przejrzałem ten temat i do 5 strony tematu jest ok. Potem zaczyna się masowa produkcja niedbale pomalowanych figurek zalanych washem. Rozumiem, że takie rzeczy mogą schodzić na eBayu i że się to opłaca, ale wrzucasz zdjęcia tych prac w dziale malowania figurek i przeglądających interesuje jak jest to pomalowane, a nie, czy schodzi. No a pomalowane jest kiepsko. Wszędzie kolor bazowy (często niedbale lub za grubo nałożony) i wash.

Co do freehanda, to nie widzę tam washa (no trudno, żebyś go użył na płaskiej powierzchni ;) ), ale czaszka nie bardzo przypomina co ma przypominać. Proporcje i kształt są mocno zachwiane. I nic do rzeczy nie ma tu rozmiar pędzla, ale cierpliwość i umiejętności. Kojarzysz Wampira na smoku autorstwa Karola Rudyka? Malował sztandar pędzlem rozmiaru 4. I nazwij go amatorem ;)

ODPOWIEDZ