RUM-ors 8 ed Brodacze.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.
"widzę stary druhu, że kocioł pod parą a cisnienie rośnie "
napaliłem się jak dziwka na orgię.
mam własnie przed sobą pudełeczka ze slayerem, belegarem i hamkami - są ok.
dwa żyrobombery już do mnie idą. się o cos naprawdę dużego.
slayer jest naprawdę fajny- zamierzam odciąć mu noge od kamienia i umieścić go na jakimś modelu.
jest super dynamiczny.
napaliłem się jak dziwka na orgię.
mam własnie przed sobą pudełeczka ze slayerem, belegarem i hamkami - są ok.
dwa żyrobombery już do mnie idą. się o cos naprawdę dużego.
slayer jest naprawdę fajny- zamierzam odciąć mu noge od kamienia i umieścić go na jakimś modelu.
jest super dynamiczny.
Tylko ze zauważ że tutaj się czas posuwa i nie masz już plemion ludzkich tylko 2 imperia ... wszystko idzie do przodu wiec i krasie które są najbardziej zawansowanie technolognicznie nie mogą latać w drewnianym helikopterku .. wiec zbudowały metalowe.. ty mówisz o tym co było w wh.. teraz czasy się w wfb zmienił i jest to już nie dark fantasy tylko steam punk..dzikki pisze:Fuxxior nie mów mi, że nie rozumiesz. Postaram się wyjaśnić Ci na przykładzie.
Oglądasz sobie dajmy na to film w stylu Hobbita czy Władcy Pierścieni, by daleko nie szukać. Wszystko jest pięknie, magia, wojownicy, orki. Tak mija pierwsza część. W drugiej reżyser zmienia zbroje orków na zbroję maksymiliańską, bo tak chciał. Ok, gryzie się z tym, co było, ale widać, że przejdzie. W trzeciej części Zły Czarodziej odpala swoim wiernym orkom w zbrojach maksymiliańskich (ni kuta nie pasujących do reszty świata) parowy czołg ( w końcu jest czarodziejem to i może). Ja uważam, że w światach fantasy wszystko przejdzie. Spokojnie. Tylko nieco zniekształcona pierwotna wizja może powodować niesmak w ustach. Ja rozumiem, że niektórych nie przeszkadza to. Nie mam nic przeciwko ich spojrzeniu na Stary Świat, ale fajnie jest jak firma wypina część ciała poniżej pleców na tych, którzy interesują się uniwersum od nastu lat.
Dobra przestaje marudzić i odpuszczam sobie.
Wiedz Dziki nie mów mi, że nie rozumiesz wiec proszę nie mów mi o mecha orkach..
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
wszystko się rozwija i idzie do przodu, w następnej edycji imperium będzie miało pierwsze boltery.....
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Jakie 10 jakie 10 ? ....raptem 9 tyle co Wood ElvesFuxiorr pisze:Wiecie nasze krasie muszą troszke nadrobić w końcu ab 10 lat nie mieliśmy.. wiec był zastój - -
10 lat to czeka Bretka
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Wystarczy by doprowadzić technologię produkcji żyrków do perfekcji... death from the skies... ^^Luc pisze:Jakie 10 jakie 10 ? ....raptem 9 tyle co Wood ElvesFuxiorr pisze:Wiecie nasze krasie muszą troszke nadrobić w końcu ab 10 lat nie mieliśmy.. wiec był zastój - -
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
do gorzowa chętnie wpadnę ale raczej na jakiś 1 dniowy tur.
na mb nie dam rady- na czerwiec spodziewam się potomstwa i nie wypada zostawiać mojej małżonki samej.
ale...
myślę że jest duże bardzo prawdopodobne zorganizowanie malego turnieju u mnie w domu - pod koniec roku.
na mb nie dam rady- na czerwiec spodziewam się potomstwa i nie wypada zostawiać mojej małżonki samej.
ale...
myślę że jest duże bardzo prawdopodobne zorganizowanie malego turnieju u mnie w domu - pod koniec roku.
A miałem się nie odzywać no ;]Fuxiorr pisze:Wiecie nasze krasie muszą troszke nadrobić w końcu ab 10 lat nie mieliśmy.. wiec był zastój - -
Fux królestwa krasnoludów dawno straciły na świetności. Wojna o Brodę, walki z orkami i skaven'ami o tereny odcisnęły piętno na dawnej chwale krasnoludów. Bardziej bym się spodziewał wobec obrazu kreowanego do tej pory, że dawi stracą a nie zyskają na tym. Wszędzie, gdzie czyta się opowieści udziałem krasnoludów można łatwo spotkać gorzkie wypowiedzi, że wiele dla nich jest już stracone. Sami wspominają, że nie ma już takich architektów, inżynierów itp jacy byli kiedyś. To właśnie cene jaką poniosła cała rasa. Można przykro powiedzieć, że jest to cień dawnych dawi, którzy trzęśli górami jak gobbos swoimi portkami. I zabawne, bo taki obraz tworzą nam Ci sami ludzie, którzy opracowują (bądź opracowywali) podręcznik i całą oprawę klimatyczną.
A tak jak Morog pisze zaraz imperium może dostanie pojazdy opancerzone bo ono ma większe prawa do tego, bo rozwija się jednak sprawnej teraz i nie jest niczym ograniczone ;]
Steampunk zaś to termin wydaje mi się nieco nadużywany wobec obrazu kreowanego obecnie przez GW. Ja bym go raczej nazwał "kopiuj-wklej i nie namęcz się idąc po najmniejszej linii oporu".
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Całość jest trzymane w klimatach "dobra, odzyskujemy twierdze"... więc może być zapowiedzią kontrataku po długich latach dostawania w dupę od chaosu... fajnie jakby "dobre" ludy pozbierały się i odbiły nieco północydzikki pisze:Fux królestwa krasnoludów dawno straciły na świetności. Wojna o Brodę, walki z orkami i skaven'ami o tereny odcisnęły piętno na dawnej chwale krasnoludów. Bardziej bym się spodziewał wobec obrazu kreowanego do tej pory, że dawi stracą a nie zyskają na tym. Wszędzie, gdzie czyta się opowieści udziałem krasnoludów można łatwo spotkać gorzkie wypowiedzi, że wiele dla nich jest już stracone. Sami wspominają, że nie ma już takich architektów, inżynierów itp jacy byli kiedyś. To właśnie cene jaką poniosła cała rasa. Można przykro powiedzieć, że jest to cień dawnych dawi, którzy trzęśli górami jak gobbos swoimi portkami. I zabawne, bo taki obraz tworzą nam Ci sami ludzie, którzy opracowują (bądź opracowywali) podręcznik i całą oprawę klimatyczną.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
I powiem Ci Smh, że nie rozumiem, czemu GW nie wpadło na ten pomysł z kolejnym wydanie rulebook'a robiąc kampanię do niego i starter opierające się o taką ideę.
A nie... już wiem ;] mam przeczucie w brodzie, że mają to głęboko w semprini.
Już przy wydaniu 8 edycji się szykowali do zmiany tak mi się wydaje. Tam było jakieś cofnięcie w czasie odnośnie wydarzenia z najazdem Chaosu... zbliża się 9 edycja... może będzie kontratak... w sumie to by się przydałodzikki pisze:I powiem Ci Smh, że nie rozumiem, czemu GW nie wpadło na ten pomysł z kolejnym wydanie rulebook'a robiąc kampanię do niego i starter opierające się o taką ideę.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Wiesz z plotek miało być tak że krasie zaczęły odzyskiwać twierdze i poszły w bój i poza tym mogło się dużo zmienić bo wątpie by wszystkie krasie siedziały na tyłkach i nic nie robiły by odzyskać stare posiadłości...Wiesz jeden odpowiedni tan, król czy inżynier mogą spowodować wielką krasiową rewolcuję wiec o czymś co było jest nie potrzebne.. iż już są inne krasiowe czasy a przykładem jest to że ukazują się dzieci starych bohaterów krasiowych, które są gotowe odbić swe włości....tak to rozumuje... więc :dzikki pisze:A miałem się nie odzywać no ;]Fuxiorr pisze:Wiecie nasze krasie muszą troszke nadrobić w końcu ab 10 lat nie mieliśmy.. wiec był zastój - -
Fux królestwa krasnoludów dawno straciły na świetności. Wojna o Brodę, walki z orkami i skaven'ami o tereny odcisnęły piętno na dawnej chwale krasnoludów. Bardziej bym się spodziewał wobec obrazu kreowanego do tej pory, że dawi stracą a nie zyskają na tym. Wszędzie, gdzie czyta się opowieści udziałem krasnoludów można łatwo spotkać gorzkie wypowiedzi, że wiele dla nich jest już stracone. Sami wspominają, że nie ma już takich architektów, inżynierów itp jacy byli kiedyś. To właśnie cene jaką poniosła cała rasa. Można przykro powiedzieć, że jest to cień dawnych dawi, którzy trzęśli górami jak gobbos swoimi portkami. I zabawne, bo taki obraz tworzą nam Ci sami ludzie, którzy opracowują (bądź opracowywali) podręcznik i całą oprawę klimatyczną. ".
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Fux w ten sposób naciągając rzeczywistość to można i Białego Krasnoluda na kucu posadzić i na barykady (przy okazji GW miało by okazję do wydania babki-krasnoluda w stroju francuskiej rewolucjonistki +10 do lansu a znając dotychczasowe kobiety krasnoludy z ich stajni -400 za brzydotę).
Nigdy nie wyobrażałem sobie wydarzenia, które by sprawiło, że przestałbym grać krasiami... właśnie mi je ukazałeś.dzikki pisze:(przy okazji GW miało by okazję do wydania babki-krasnoluda w stroju francuskiej rewolucjonistki +10 do lansu a znając dotychczasowe kobiety krasnoludy z ich stajni -400 za brzydotę).
Parafrazując txt z WOT'a - francuzami się nie gra... do francuzów się strzela
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Dziki ale to ty się odwołujesz do przeszłości nie znając nowej teraźniejszości [ też nie znam ale się do wiem jak wyjdzie AB ] wiec wiesz.. .wszystko mogło się obrócić o 180 stopnidzikki pisze:Fux w ten sposób naciągając rzeczywistość to można i Białego Krasnoluda na kucu posadzić i na barykady (przy okazji GW miało by okazję do wydania babki-krasnoluda w stroju francuskiej rewolucjonistki +10 do lansu a znając dotychczasowe kobiety krasnoludy z ich stajni -400 za brzydotę).
Ostatnio zmieniony 6 lut 2014, o 18:53 przez Fuxiorr, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale ile nowych oddziałów by się dało zrobić np Zabójcy Żab, długobrodzi z wieńcami cebuli oraz dwuręcznymi bagietkami, zamiast bolców - koksowniki na kasztany, LeBugman's Rangers z butelkami wina itp itd. ... no i oczywiście bsb z dużą, białą flagą.Smh pisze: Nigdy nie wyobrażałem sobie wydarzenia, które by sprawiło, że przestałbym grać krasiami... właśnie mi je ukazałeś.
Parafrazując txt z WOT'a - francuzami się nie gra... do francuzów się strzela
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Może jeszcze browara na wino - sikacza przerobić, hę